caute mam problem so SESSIONS. pri prihlaseni mi do SESSIONS ulozi nick a cislo ID z databazy.
$_SESSION['myusername']=$myusername;
$_SESSION['mypassword']=$zaznam["ID"];
na stranke mi to ID cislo normalne zobrazi, ale chcem to cislo pouzit pre zapis udajov do databazy tak spravim takto
$id=$_SESSION['mypassword'];
$query = "update users set meno='$meno',icq='$icq', email='$email' WHERE ID='$id'";
problem vsak je v tom,z e mi to nic nespravi.....ked vsak skusam prepisat takto...
$query = "update users set meno='$meno',icq='$icq', email='$email' WHERE ID='1'";
tak mi to spravi presne to, co chcem, ze prepise riadok s ID 1. neviete mi poradit preco mi to nespravi, ked to robim cez SESSIONS?? dik
Fórum › PHP
Priradenie SESSIONS
Tak to je vazne divne, protoze jsem si udelal ukazkovy kod, jiz s predpokladem, ze to bude fungovat a fungovalo,
<?php
session_start();
$_SESSION["dbId"] = 1;
$id = $_SESSION["dbId"];
$name = "John";
$query = "UPDATE users SET name='$name' WHERE id='$id'";
echo($query);
?>
Muzes vlozit tvuj kod? Abych videl, kde je chyba, protoze si myslim, ze nikde, resp. nechapu, ze ti to nejde :-(
To toka :
tu mas CHECKLOGIN.PHP
$connect=mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
$db=@mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");
// Define $myusername and $mypassword
$myusername=$_POST['myusername'];
$mypassword=$_POST['mypassword'];
$sql = @MySQL_Query("SELECT ID FROM $tbl_name WHERE Username='$myusername' and Password='$mypassword'");
$radku=mysql_num_rows($sql);
if ($radku==0) echo "Nie si registrovany alebo si zadal zle prihlasovacie udaje.";
else
{
while ($zaznam = mysql_fetch_array($sql)):
$_SESSION['myusername']=$myusername;
$_SESSION['mypassword']=$zaznam["ID"];
a tu mas CHECKZMENA.PHP
<?php
if(!isset($_POST['name']))
{
echo "<script>alert(\"Prihlasovacie meno musi byt vyplnene!\")</script>";
}
else
{
$result = mysql_connect("localhost","xxxxx","xxxxx");
if (!$result)
{
echo "Nepodarilo sa pripojit k DB serveru";
exit;
}
$result = mysql_select_db("chatari?uvadi?cz");
if (!$result)
{
echo "Nepodarilo sa vybrat DB test_number";
exit;
}
else
{
$id=$_SESSION['mypassword'];
$meno=$_POST['name'];
$Username=$_POST['nick'];
$icq=$_POST['icq'];
$email=$_POST['email'];
$query = "update users set meno='$meno',icq='$icq', email='$email' WHERE ID='$id'";
if ($vysledok = mysql_query("$query"))
{
echo 'Údaje boli zmenené. <a href="index.php?id=clenovia">Pokracuj kliknutim sem</a>';
}
else
echo 'Nepodarilo sa zmenit udaje.';
}}
?>
zdravim,
nikde v tech souborech nevidim session_start() ani nic, co bys includoval, takze pokud tam nemas tohle, tak session promenna bude fungovat jen na te strance, kde do ni ulozis hodnotu, aby se sessions prenasela mezi strankama, potrebujes tam mit session_start() a to na kazde strance, kde session pouzivas
jj dikes chyba bola v tom....uz to fachainsider napsal:
zdravim,
nikde v tech souborech nevidim session_start() ani nic, co bys includoval, takze pokud tam nemas tohle, tak session promenna bude fungovat jen na te strance, kde do ni ulozis hodnotu, aby se sessions prenasela mezi strankama, potrebujes tam mit session_start() a to na kazde strance, kde session pouzivas
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Priradenie hodnoty vlastnosti. — založil w3q
Priradenie premennej odkazujucej sa na objekt — založil Michal Konecny
Nefunkcni SESSIONS — založil Kall_Ell
Počítání Sessions — založil Bryant
Moderátoři diskuze