Ahoj jsem začátečník co se týče práce s Pythonem. Prosím poraďte mi jak převést můj .py na exe. Návod na těchto stránkách nefunguje a ani další varianty nefungují používám py2exe. Dík za pomoc.
Fórum › Python
Py do exe
Ahoj, chyba budu bezesporu mezi židlí a klávesnicí, ale použil jsme přesný návod z těchto stránek, když jsem to vypsal a spustil v IDLE(Python GUI) tak mi to hodilo přesně tu chybu jak popisujete v článku pouze s jmény mých souborů. Pak jsem použi příkazový řádek normálně to proběhlo bez chyb, ale žádný soubory ani složky se mi nikde nevytvořily.
To geon : Ahoj, chyba budu bezesporu mezi židlí a klávesnicí, ale použil jsme přesný návod z těchto stránek, když jsem to vypsal a spustil v IDLE(Python GUI) tak mi to hodilo přesně tu chybu jak popisujete v článku pouze s jmény mých souborů. Pak jsem použi příkazový řádek normálně to proběhlo bez chyb, ale žádný soubory ani složky se mi nikde nevytvořily.
mozno je to taka chyba aku som mal ja vid. tento topic http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=6302-chyba-py2exe
To pawlik : Ahoj tak jsem dospěl až do toho stádia
Traceback (most recent call last):
File "C:\Python25\setup.py", line 5, in <module>
setup(console=["c:\Python25\end_version.py"])
File "C:\Python25\lib\distutils\core.py", line 139, in setup
raise SystemExit, gen_usage(dist.script_name) + "\nerror: %s" % msg
SystemExit: usage: setup.py [global_opts] cmd1 [cmd1_opts] [cmd2 [cmd2_opts] ...]
or: setup.py --help [cmd1 cmd2 ...]
or: setup.py --help-commands
or: setup.py cmd --help
error: no commands supplied
přesně jak je v návodu jsem vyzkoušel volat z příkazového řádku vše proběhlo ale soubory nikde a ani složky se nevytvořily žádná chyba nic
Zkus:
1) Umísti soubor, který chceš mít do EXE, do složky vedle pythonu.
2) Umístit setup.py hned vedle souboru, který kompiluješ.
3) Pak ti stačí napsat
from distutils.core import setup
import py2exe
setup(console=['end_version.py'])
4) Zkus to znovu..
Já když jsem začínal tak mi to taky nešlo ale po týdnu bádání jsem se podíval do diskuse a našel jsem stejný problém jako jsem měl já . V tom setup.py jsem zapomněl dát název toho souboru do uvozovek.
To Tase : měly? ;-)
Ja nevím, ale pokud někdo dělá s pythonem tak dlouho, že chce udělat exe, měl by vědět že slovo, které není v uvozovkách, označuje proměnnou. tudíž pokud napíšeš:
console=[muj_soubor.py]
a muj_soubor není definován, tak je opravdu pochopitelné, že to musí skončit chybou.
A lidi, čtěte ty chyby co vám to vrací.
Traceback (most recent call last):
File "<pyshell#0>", line 1, in <module>
soubor
NameError: name 'soubor' is not defined
....
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
To Blujacker : Ja to vim, ale kdys jsem zacinal, tak jsem mel chut ukazat ty jednoduche programy kamosum, ale oni si nechtely instalovat python, tak jsem se to pokousel prevest do exe a dlouho se mi nevedlo, tak jsem se podíval ke komentářům ke clankum a tam jsem to nasel.Navic vetsina lidi se uci python uci jako svuj prvni jazyk, takze nema jeste tzo spravne programatorske mysleni.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Problém s *.exe — založil Anonym
Eclipse a exe... — založil
.exe soubor — založil nova
Moderátoři diskuze