:smile1:
Fórum › PHP
Ucení php
Ja jsem se ho naucil z titulu PHP - Tvorba interaktivních internetových aplikací od Jirky Koska. To je moc dobre napsana kniha :ok: .
Já osobně jsem se PHP naučil z knihy PHP4 - učebnice základů jazyka od Jiřího Brázdy. A zbytek už jen z internetu Interval.cz, Programujte.cz, různé diskuze a fóra a hlavně PHP manuál.
na linuxsoft.cz vychazi serial o php, uz asi 70 dilu, ne-li vice..
forum.ubuntu.cz
hansk napsal:
No o te jsem uz slyšel, ale ta je dosti stará a popisu je se v ni php3 a ted uz je php5.....
Jo, to je, ale se zmenami jsem zadne problemy nemel (snad jen s register_globals). Je velmi dobre napsana, krasne se to z ni chabe a obsahuje take vytah z referencniho manualu, coz je taky fajn.
Ja se ho ucil z knihy Programujeme PHP profesionalne a z tvorba-webu.cz
mallox napsal:
na linuxsoft.cz vychazi serial o php, uz asi 70 dilu, ne-li vice..
podle mě ten díl má 100dílů... ale je to fakt dobrej kurz, sic trochu delší ale stačí...
jinak knihu co používám je webmaster v kostce, ale jde spíš o to, když nevím nějakou syntaxi či integrovanou fci nebo tak, na učení to rozhodně neni...
No, osobne jsem se zacal php ucit z knihy PHP a MySQL od Larryho Ullmana (http://knihy.cpress.cz/Pocitac/Book.asp?ID=1122), vysvetlene zaklady a ukazkove prace, ktere doporucuji delat. Hodne se z nich naucis. Pak jsem sahl po knize PHP Programujeme Profesionalne (http://knihy.cpress.cz/Pocitac/Book.asp?ID=224) a u ni jsem zatim skoncil. Dalsi literaturu zatim neplanuji. Ale jinak mym nejvetsim pomocnikem je php manual, at uz v e-booku nebo na www.php.net, uz jenom kvuli fcim atd... Jinak pokud to myslis s programovanim webu vazne, tak dobrym doplnkem (ktery doporucuji) je CSS Kaskádové styly od Petra Staníčka + nejakou tu knihu o JavaScriptu.... :opera:
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kniha Java na učení — založil cibule
Učení - package = problém — založil lukec
Kniha pro učení .NET 4 — založil petr56
Správný postup při učení jazyku C#(platformy .NET) — založil Figa
Moderátoři diskuze