Dobrý den, jsem úplný začátečnník. Když mám Form1 a z něho uložím hodnotu např textBox.Text do třídy Class1 pomocí Class1 trida = new Class1(textBox.Text) v třídě Class1 budu mít metodu VratHodnotu() kterou chci použít ve Form2. Např. label1.Text = trida.VratHodnotu. Nevím co ve Form2 použít abych mohl přistupovat k hodnotám a metodám třídy Class1, jediné co mě napadá znovu použít Class1 trida = new Class1() ale to bych samozřejmě přepsal hodnoty z původního Form1... Můžete mi někdo poradit?
Fórum › .NET
C# načtení hodnoty z jiné třídy
potrebuješ pointer (ukazatel) na tu triedu. Keďže sme v C# tak je to jednoduche, každa trieda (nie celkom :D) je referenčny typ, takže to pointer už je. Ostava ti vo forme2 vytvoriť
Class trida;
a nejak (konstruktor, metoda alebo verejnym pristupom) do neho uložiť adresu tej triedy.
To mephi :
Ahoj, asi by to chtělo trochu upřesnit. Pokud Otevíráš form 2 z formu1 nebo oba ze stejného fomu, tak žádnou pomocnou třídu nepotřebuješ a formy můžeš navzájem provázat.
Pokud je to složité, tak by jsem se podíval na klíčové slovo Singleton.
Tedy raději popiš čeho by jsi rád dosáhnul.
M.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 63 hostů
Podobná vlákna
C# Výpis hodnoty z jiné třídy — založil itlady
Načtení proměnných z jiné třídy — založil JS
Změna vlastnosti třídy Windows1 z jiné třídy — založil davedpe
C++ - Třídy (Export funkcí z třídy do jiné) — založil CodeHustla
Konstruktor z jine tridy — založil Dagi
Moderátoři diskuze