Mám vlastný blog, a chcel som aby sa na hlavnej stránke zobrazovalo iba posledných 10 záznamov. Používam na to SQL príkaz LIMIT. A chcel by som aby sa na stránke napr. index?clanky=no_limit zobrazovali všetky záznamy, bez limitu. Lenže neviem ako vytvoriť kód tej PHP stránky, resp. kam ho vložiť, keďže index?clanky=no_limit neexistuje.
Fórum › PHP
[DB] limit - aleternativa nez limitu
To w3q :
můžeš si vytvořit odkaz ve kterém budeš volat např index.php?clanky=vsechny a pak pomocí get a podmínky nastavíš kolik se má článků zobrazovat .
if($_GET['clanky']=="vsechny"){
$limit="LIMIT 0,10";
}
else{
$limit="";
}
$sql=mysql_query("select * from tabulka $limit");
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
Asi som sprostý, ale neviem to urobiť, totiž, ten kód čo si my dal spravil limit pre index.php aj pre index.php?clanky=vsetky.
Ale chcel by som aby na index.php bol limit 20 príspevkou(LIMIT 0,20) a na index.php?clanky=vsetky nebol limit, logicky by mi ten tvoj kód mal fungovať, ale neviem prečo nejde.
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Mám kód
if($_GET['novinky']=="vsetky"){
$limit = "";
}
else{
$limit="LIMIT 10, 0";
}
$objekt_vysledku = mysql_query("SELECT * from novinky ORDER BY datum DESC $limit", $db_spojenie);
Ak mám index.php tak mi nepíše žiadne novinky, ak mám index.php?novinky=vsetky tak to píše všetky.
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů
Podobná vlákna
Pokračovat i po vypršení limitu — založil Figa
No limit uploader — založil Dawo
[DB] - stránkování - Limit — založil Michal115
Zahadny LIMIT — založil polonium
Moderátoři diskuze