Už nějakou dobu mám problém s vytvářením adresářů u jistého CMS. Teď vyšla nová verze, ale u ní mi přestaly fungovat "cheaty"...
Už dávno jsem se dočetl na netu, že při vytvoření adresáře s požadavkem na CHMOD 777 může dojít k tomu, že se stejně vytvoří 755. Je to dané kvůli nějakému nastavení v PHP a php.ini s tím nehodlá nějak něco dělat... Prostě tohle jsem dál neřešil, hledal jsem pouze řešení na svůj problém. Ten jsem vyřešil a to tak, že jsem při vytvoření dal ještě požadavek, aby se adresáři daly znovu práva na 777 (tzn. vytvořil se 755 a okamžitě se mu daly 777). U všech minulých verzí mi to funguje. Teď ale prostě ne a ne. Záhada je v tom, že ikdyž se mi v Totalu ukazují práva 777, nahrát to nejde. Když ale adresář smažu a znovu vytvořím a dám mu práva, najednou to jde... Existuje nějaká tajná moc mezi tímhle? Fakt z toho šílím! Mám na stejném serveru obě verze. Stará mi fachčí, nová ne.
Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo máte nějaká elegantní řešení? Díky za každej tip.
Fórum › PHP
Kouzla s CHMODem
Dobře, jinak... Už sem se v tom babral víc... Na serveru mám nastavený safe mode na on. Už jsem zkoušl hodně věcí, jak to obejít. do php.ini nemám přístup a potřebuju vytvořit adresář a do něj nahrávat soubory... nevíte někdo, jak na to?
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů
Podobná vlákna
Spatne vyhodnocena podminka ? — založil rainbof
Pomoc se stránkováním — založil Rodgers23
Skitter — založil Sefiros
Skype - čtení chat zprávy a ukládání do souboru — založil end
Slovo v proměnné — založil Nadšenec
Moderátoři diskuze