Neviete niekto pomôcť s C# potreboval by so toto :
napr: ideš inštalovať neakú hru alebo niečo to je jedno . Prei inštalácií sa ti píta napr kde chceš uložiť hru potom dáš ďalej a zas sa ťa niečo píta a znova dáš ďalej !
Neviete niekto ako to urobyť že po kliknutý na tlačítko sa ti objavý znova forma taká istá alebo aj iná to je jedno a po ďalčom kliknutý ďalšia !
PLS pomôžte PLS
P.S. Naj lepšie by bolo urobiť príklad .Ako že urobýš neakú aplikáiu vo visual studiu 2005 ktorá bude vyzerať tak že po kliknutý tlačítka sa ti objavý nová neaká forma a tam bude tlačítko a znova ďalej !
Editoval DeaLer: Změnil jsem titulek, aby lépe odpovídal tématu. Dávejte si pozor na obecné titulky typu "potřebuju poradit"!
Fórum › .NET
Wizard v C#
To zonda : Nepočítej s tím, že ti to někdo naprogramuje, trochu se snaž a hledej heslo "wizard".
ale ja chcem aby my niekto dal iba príklad !! to je jedno aký !! Koľko môže niekomu trvať urobiť neaký jednoduchý príklad na toto ?? alebo napíšte kde to mám hľadať lebo na googlei ked dám hľadať wizard tak píše po ang. a ja po ang. moc neviem !
PLS poradte . Či je to také ťažké !
To zonda : Je, když z druhé strany nevidím žádnou snahu. Začni se nejprve učit angličtinu, bez ní to nejde. http://forum.builder.cz/read.php?31,2098556,2100324#msg-2100324
DeaLer : dík ale ako na to pozerám tak to já s mojími skúsenosťami v C nemám šancu pochopiť !(aj keby to bolo po česky alebo po slovensky)
"já s mojími skúsenosťami v C nemám šancu pochopiť !"
Keď to nemáš šancu pochopiť, tak prečo sa to pokúšaš urobiť? Myslíš si, že keď ti niekto dá zdrojový kód, že potom to pochopíš? Asi ťažko... Súhlasím s DeaLerom a Midinom.
Btw, mohol by si uviesť, na akej úrovni vedomostí sa nachádzaš, čo vieš naprogramovať, potom by sa ľahšie doporučovalo, čo si máš preštudovať, aby si si urobil toho sprievodcu.
Tak ma napadaju 3 cesty ako to spraviť (toho inštalatora):
1.Použiť nejaku dostupnú aplikáciu, neviem ktorá by bola najlepšia, treba pohľadať na internete, neviem koľko je ich zadara.
2.Vytvoriť vlastný pomocou visual studia a to ako projekt typu Setup & Deployment / Setup project. Ale neviem ktora verzia to podporuje.
3.Vytvoriť všetko samostatne. Podľa vyššie uvedeneho textu odhadujem, že nepotrebuješ spraviť zložité operácie, takže jednoducho form tlačitka labely, textbox. Nasledne si už len pohľadať metody na vytvorenie zastupcov, kopirovanie a pod. Ak by si požadoval niečo viac (ochrana, komprimovanie ...) tak sa to nevyplatí, ale ak ti ide o vzdelavanie a nie o komerčny vyvoj, tak nie je nič lepšie ako znovu vynaliezať koleso.
Ešte je jedna vec, volá sa ClickOnce. Ak maš visual studio pozri na project -> properties -> publish. Neviem od akej verzia visual studia, ale tušim to je aj v express.
To mephi : Ale ne, tazatel nechce vytvořit instalátor, ale prostě chce napsat ten control, co je tomu podobnej. Vytvářet instalátor v C# je blbost na druhou, protože je potřeba ověřit existenci .NETu (a to by bez .NETu nešlo).
To zonda : no a o co ti vlastne jde? co to má přesně dělat? resp. co z toho co píšeš nahoře nevíš jak udělat? např. nevím jak udělat aby se mi na formuláři měnily controly po stisku tlačítka, nebo nevím jak udělat aby se zobrazil nový formulář nebo nevím jak udělat aby se zobrazil dialog pro výběr složky kam se má instalovat... a co víš jak udělat? rozeber ten problém na kousky... nemůžeš postavit dům a přitom nevědět že je z cihel...
Ďakujem že tak veľa ľudí sa o to zaujíma :smile1: Ale už som to vyriešil . Ale terza by som ešte poprosil o toto ak môžem :
spuste Tento počítač a stlačte na hociakú(okrem pevných diskov) zložku pravým tlačítkom a dajte vlastnosti . A tam je napísaná kolonka umiestnenie a D:........ . A tot by som chel urobiť že ked stačíte tlačítko tak vám napíše tú cestu kde je ten program ale iba po adresár , čiže D:\dsda a nie D:\dsda\1.exe Ak niekto viete niečo také tak prosím napíšte :smile17:
To zonda : Hele a co kdybys vynechal tu omáčku kolem (... spuste Tento počítač a stlačte ...), to popis problému nijak neupřesní a já pak musím trávit čas luštěním toho, co vlastně potřebuješ.
Application.StartupPath
.
string cesta = Application.StartupPath;
Console.WriteLine(cesta);
.
takto alboakomáten cod použiť ?
To zonda : Snad poznáš sám, jestli to dělá to, co chceš.
nee nerobí to nič lebo píše chybu v
Application.StartupPath
To zonda : Píše chybu? To je ale zajímavý, co kdybys napsal jakou? Myslíš, že to bude možný?
Píše toto:
The name 'Application' does not exist in the current context
To zonda : A jakej typ aplikace to "vyvíjíš"? WPF, WinForms?
To zonda : Nj, tam to takhle nejde (není mě jasný proč). Zkus to třeba takhle:
String appStartPath = System.IO.Path.GetDirectoryName(Process.GetCurrentProcess().MainModule.FileName);
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Instalační program (wizard) — založil velurex
Formulář - vychytávka — založil Counter
Jak zobrazit graficky strukturu a vazby databáze? — založil Honza
SDL vykreslení backgroundu — založil Lukáš Vašek
Nastavení velikosti Applet Vieweru — založil Radiim.b