Zdravím, chtěl bych poradit kde bych mohl njaít nějaké funkce na rastrový editor v C++, už jich mám udělaných asi kolem 20 od reliéfu až po různé geometrické deformace. Budu vděčný za kouždou radu,díky
Fórum › C / C++
Rastrový editor v C++
Mužeš trochu blíže specifikovat, co myslíš pojmem rastrový editor v C++? Jinak pokud ti jde o nějaké algoritmy s rastrovou grafikou, tak můžeš zkusit třeba knihovnu CxImage http://www.xdp.it/cximage/ a inspirovat se. Samozřejmě platformě závislé věci si asi budeš muset nahradit, ale to zjistíš už sám. Dalším zrojem by pro tebe mohla být knížka http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/grafika/moderni-pocitacova-grafika-2-vydani/.
tady je na ukázku kod pro reliéf, jinak všechyn fuknce jsou na stejném principu,převod rgb na šíselnou hodnotu a pak různě upraveny:
int Prah=180;
for (int x=0; x <= Image1->Width; x++)
{
for (int y=0; y <=Image1->Height; y++ )
{
Barva = Image1->Canvas->Pixels[x-Rozdil][y-Rozdil];
R = Barva & 0x0000FF;
G = Barva & (0x00FF00)>>8;
B = Barva & (0xFF0000)>>16;
Svetlost1= (R*RPodil + G*GPodil + B*BPodil);
Barva = Image1->Canvas->Pixels[x][y];
R = Barva & 0x0000FF;
G = Barva & (0x00FF00)>>8;
B = Barva & (0xFF0000)>>16;
Svetlost2 = (R*RPodil + G*GPodil + B*BPodil);
Svetlost = (Prah + Svetlost2 - Svetlost1);
if (Svetlost < 0){Svetlost = clBlack ;}
if (Svetlost > 255){Svetlost = clWhite ;}
Image2->Width =Image1->Width;
Image2->Height =Image1->Height;
Image2->Canvas->Pixels[x][y]=Svetlost*0x010101;
}
}
StatusBar1->Panels->Items[0]->Text="Právě byla provedena funkce: reliéf";
edit:
jsem mi halvně o tyto procedury:
procedury pro barevné transformace obrázku,geometrické transformace ,výpočet průhlednosti pixelu, pro výpočet světlosti pixelu a provedení jednoduché komprimace
Pokúšať sa pochopiť nejaký algoritmus o ktorom nič neviete, len na základe zdrojového kódu (ktorý je pravdepodobne optimalizovaný), je vo väčšine prípadov nadľudský výkon, veľmi časovo náročný a výsledok býva neistý (pravdepodobne strata času). Preto si radšej zájdite do knižnice vo svojom okolí, alebo kníhkupectva v ktorom si zoženiete potrebnú literatúru. Bohužiaľ konkrétnu literatúru vám neviem poradiť, rukou mi prešla iba kniha Moderní pocítačová grafika od Jiří Žára v ktorej sú niektoré transformácie popísané, ale nie som si istý či dostatočne podrobne.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze