Ahoj tazke znova ja ale uz som aspon v spravnej kategorii :smile1:
Moj problem:
Potrebujem vytvorit v TabControle1 zalozku (TAB) s tym by problem nebol problem je v tom ze neviem ako vytvorim zalozku tak aby v tej zalozke bol aj richetextbox.... proste zalozky v ktorych sa bude dat editovat text. Momentalne pouzivam IsMdiContainer ale ten sa mi nepaci viac by sa mi pacil editor so zalozkami....
dakujem
dodo
Fórum › .NET
Vytvorenie tab s richtextboxom
To dodo_mt : Úplně jednoduše. Ty asi moc základy jazyka neovládáš, že? Měl bys na tom zapracovat a ne rovnou něco tvořit.
// vytvoří tab pro editor
TabPage richTextTab = new TabPage();
richTextTab.Text = "Název souboru";
// vytvoří editor
RichTextBox richTextBox = new RichTextBox();
richTextBox.Dock = DockStyle.Fill;
// přidá editor na tab
richTextTab.Controls.Add(richTextBox);
tabControl1.TabPages.Add(richTextTab);
Tenhle kód by se měl provést po kliknutí na tlačítko (neba tak něco). Věřím, že seš natolik schopnej a práci si ještě víc usnadníš tím, že si vytvoříš vlastní TabPage, která už ten editor bude obsahovat a bude mít i další související vlastnosti.
To dodo_mt : C to opravdu není, tady jsi v sekci .NET, takže se jedná o C#. Pokud nenapíšeš, jakej .NET jazyk používáš, tak se předpokládá C#. Zápis ve VB.NET je stejnej, jen se liší syntaxe.
BTW: Je jedno, že seš začátečník ... musíš mít teoretickej základ, pak se můžeš učit prakticky. Diskuze nesloužej k výuce teorie.
DeaLer napsal:
To dodo_mt : C to opravdu není, tady jsi v sekci .NET, takže se jedná o C#. Pokud nenapíšeš, jakej .NET jazyk používáš, tak se předpokládá C#. Zápis ve VB.NET je stejnej, jen se liší syntaxe.
BTW: Je jedno, že seš začátečník ... musíš mít teoretickej základ, pak se můžeš učit prakticky. Diskuze nesloužej k výuce teorie.
Snazim sa to urobit vo Visual Basic nie v C# . Neviem ako myslis ze by som mal vediet zakladne znalosti... ale snazim sa tie zakladne znalosti naucit z netu a tym ze budem skusat a samozrejme pytat sa. Tak ako som sa naucil modelovat a programovat v ProEngineri (myslim ze na vysokej urovin (Parts, Assemblies, Surface, Manufacturing, Sheetmetal)) tak sa chcem zaspon z casti naucit programovat vo Visual Basic.net.
Viem ze pred vami vyzeram ako blbec ale nikto uceny z neba nepadol kazdy vie nieco lepsie ako to druhe..
Preto ako to nerobi problem a mozete mi poradit ako vytvorim ten richetextbox na novom tab-e tak budem rad samozrejme vo Visual Basic jazyku dufam ze uz to je spravne nazvane..... ak nie tak ked zapnete visual studio tak hned ta prva moznost v File> New> Visual Basic
Dakujem
dodo
To dodo_mt : Otázky si nech na později, nejdřív se uč sám (knížky, seriály, apod.), jinak se moc nenaučíš.
' vytvoří tab pro editor
Dim richTextTab As New TabPage()
richTextTab.Text = "Název souboru"
' vytvoří editor
Dim richTextBox As New RichTextBox()
richTextBox.Dock = DockStyle.Fill
' přidá editor na tab
richTextTab.Controls.Add(richTextBox)
tabControl1.TabPages.Add(richTextTab)
BTW: Divil by ses, ale jsou tu i horší.
To w3q : Ty se moc nesměj, některý tvoje dotazy mě zvedaly ze židle. Ale já jsem byl kdysi stejnej a vím, že to nikam nevede.
DeaLer napsal:
To dodo_mt
Velmi pekne dakujem.
Ano mam prestudovanu knizku o VB mam postahovane z netu instruktazne videa a vseliake projekty z ktorych odkukavam co a ako... urcite to nie je tak ako si asi myslis - ze ked nieco neviem tak sa hned pytam...
dodo
To Tase : Hh, s tím souhlasím. I pro mě by bylo lepší, kdybyste se ptali tam ... má to ale jeden háček, diskuze na Vyvojar.cz nejsou zrovna v nejlepším stavu a tak nevím, jestli tam někdo poradí. Někdy v květnu (doufám, nevisí to na mě) se rozběhnou práce na nových diskuzích (dojde zároveň ke sloučení s mailovýma konferencema).
Mne velmi pomaha ked mi niekto poradi potom sa uz viem odrazit a viem potom kod rozvinut aj sam alebo si pomozem netom napr. codeproject je super odtial too vela stahujem a kukam ako to vyzera v programe a hlavne pozeram co co robi...
Mne by sa celkom pacilo keby bol na tomto webe nejaky chat alebo nieco ako ICQ kde by som sa spytal a kto by bol online tak by poradil ak by vedel...
dodo
To dodo_mt : Chat byl kvůli mnohočetným žádostem zaveden a později byl kvůli nevyužívanosti zrušen (přesně, jak jsem předpokládal).
No mne by sa pacilo mat na "drote" napriklad takeho dobreho programatora ako si ty ktory by mi vedel odpovedat na moje hlupe otazky v priebehu par sekund :smile1:
Ako napriklad teraz... mam vytvoreny ten moj editor tak ako by som chcel... vsetko mi ide ako by som chcel len neviem ako mam ulozit text v jednolivych Tab-och... predtym som to mal urobene cez Mdi tam to bolo v pohode teraz neviem ako mu mam deklarovat to ze ten zvoleny tab je aktivny.... v Mdi to bolo Me.ActiveChild ako to bude v pripade Tab-ov?
[Dim Doc As Form2
Dim fn As String
Dim sw As StreamWriter
If Not IsNothing(Me.ActiveMdiChild) Then
Doc = Me.ActiveMdiChild
fn = Trim(Doc.Tag)
If fn = "" Then
mn_saveAs_Click(mn_saveAs, New EventArgs)
Else
sw = New StreamWriter(fn)
sw.Write(Doc.RichTextBox1.Text)
sw.Close()
End If
End If/code]
dodo
To dodo_mt : Tady by to právě narazilo na to, že by nikoho nebavilo ti odpovídat na ty "hloupé dotazy", jak sám píšeš, navíc když si zapískáš, že chceš pomoc, ha. :smile2:
To dodo_mt : Ti řikám, že se takhle daleko nedostaneš. Zkus třeba property tabControl1.SelectedTab. Kde jsi vůbec vzal, že zrovna já jsem dobrej programátor?
BTW: Dva vzájemně nesouvisející problémy nepatřej do jednoho vlákna. Pak se to blbě hledá a začátečníci se na to budou ptát znovu (oni se budou ptát i tak, ale aby v tom nebyl bordel). Ach jo, to moderování je hrozná utopie.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
WebBrowser a tab control? — založil Háčkař
String do tab. WPF v reálnem čase — založil Martin
Vložení dat do tab. Firebirdu pomocí php — založil Marek
Pomoc s převodem hash tab. z char na int — založil Karel
Moderátoři diskuze