Pokud je uživatel přihlášen na stránkách přes SESSION které je nastaveno na 1 rok,
a např na 20 minut si odskoci tak přihlášení zmizí a musí si přihlašovat znova.
Toto mam na zacatku index.php ze ktere se neustále načítá a rozvětvuje.
if (!isset($_SESSION['prihlaseni']) )
{
define('LIFETIME', 60*60*8760); //nastaveni na rok
session_set_cookie_params(LIFETIME);
session_start() or die('');
}
if (!isset($_SESSION['PHPID'])) {$_SESSION['PHPID']=session_id();}
Viděl jsem na jiných stránkách že tam přijdu třeba za týden a jsem tam stále přihlášený. Nevito někdo jak na to ?
Fórum › PHP
SESSION zmizí po půl hodině
No rozdíl je v SESSION a COOKIES, jestli chceš aby tě přihlásio i když vypneš prohlížeč a pak znova zapneš tak vzniká nuntnost použití cookies, natož session platí jen pokud je prohlížeč otevřen. A nemělo by být start_session() jěště před prvním použitím $_SESSION?
http://jakub.lajmon.name
To: Binary Ranger
Díky
prohližeč zůstává zaplý přímo na té stránce a dám po 30 minutách nečinnosti obnovit a už se načte hlavní strana bez přihlášení
cookies jsou povoleny a session nadefinovano na rok
maxim. jestli to teda nedělá ten session_start() ; že je až druhý
no nevim, ta pulhodina mi prijde tak akurát, to používam v systémech kde se přihlásiš jenom dočasně, a cookies pouzžívám na volbu "zapamatovat" (prostě když uživatel chce být přihlášen pořád)
http://jakub.lajmon.name
děkuji za odpovědi - trochu jsem hledal a zjistil jsem, že to asi bude nastavením na serveru, jelikož u mě doma na Apache to funguje když jsem zvýšil expirační dobu sessions příkazem session_cache_expire(600); tzn na 600 minut tak příjdu po hodině a dám obnovit stránku a proměnné uložené v SESSIONS drží avšak na hostingu kam nemám přístup tak dám obnovit a už jsou vynulované,
tzn že tam mají v ini souboru asi nastavenou malou dobu SESSIONS, je to asi lepší kvůli celkové bezpečnosti, ale jám bych potřeboval aspoň těch defaultních 180 minut ale zatím nevím jak to změnit jestli příkazem ini nebo překopat celý systém, jelikož do COOKIES - které drží tak jak nastavím, nechci ukládat citlivé info
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Session vs. Query do DB — založil jerkyrama
Vypršení Session — založil schimpanze
Android a session — založil jano
Moderátoři diskuze