Mám doma mezi noťasem a PC(oboje winXP) wi-fi ad-hoc síť. Klasické nastavení - stolni 192.168.0.1 noťas 192.168.0.2 všechny brány atd nasměrovány do stolního. Síť funguje(soubory, tiskárny). Sdílení internetu však moc ne. V noťasu se zobrazí internetová brána, avšak přes internetový prohlížeč mi fungují pouze stránky googlu, u jiných se noťas chce připojit přímo přes modem, který marně hledá...
Nevíte, jak to vyřešit?
Fórum › Sítě
Sdílení internetu přes ad-hoc síť a zajímavý problém...
JJ, to mám.
Zkusil jsem vše ještě jednou přenastavit dle
Ty pevně dané IP adresy sou nutnost (PC1 192.168.0.1, PC2 192.168.0.2, ale můžeš zadat i jiné)
Pokud se Ti u PC2 zobrazilo připojení Internetová brána PC1, tak už máš v podstatě vyhráno.
1) V nastavení sítě (tu co máš mezi PC1 a PC2) musíš u PC2 spustit průvodce Nastavit síť pro domácnost nebo malou kancelář, tenhle průvodce se Tě během instalace zeptá, zda má využít tu Internetovou bránu ke sdílení Internetu.
2) Další krok je nastavení Internetu u PC2. V menu Nástroje/Možnosti Internetu karta Připojení zmáčkni tlačítko Instalace. Pak zadej následující volby:
- Připojit k Internetu
- Nastavit připojení ručně
- Připojit pomocí širokopásmového připojení, které je vždy zapnuto
a dokonči instalaci
3) Pořád sme u PC2, v nastavení sítě mezi PC1 a PC2 na kartě obecné vyber Protokol sítě Internet (TCP/IP), zmáčkni tlačítko vlastnost a zadej:
- Použít následující adresu IP:
. Adresa IP: 192.168.0.2
. Maska podsítě: 255.255.255.0
. Výchozí brána: 192.168.0.1
- Použít následující adresy serverů DNS:
. Upřednostňovaný server DNS: 192.168.0.1
Všechno ulož, a restartuj oba PC PC1 a PC2
Nyní by Ti už sdílené připojení k Internetu mělo fungovat.
Ale stále chodí jen stránky googlu...Na ostatní se chce noťas připojit přímo přes modem...
TAk jsem zkusil
telnet www.seznam.cz 80
a přes něj to jede.Z toho jsem usoudil, že je chyba v konfiguraci prohlížeče atd.Outlook se mi podařilo rozběhat, bohuže s firefoxem jsemnějak nehnul...NEví nědo jak na něj vyzrát?
To Vilem.K : PRoblém už jsme dávno vyřešil. Nevím kde byla chyba, ale winy se dostaly do tak špatného stavu, že jsme je reinstaloval. Pak jsme to zkusil nastavit znovu a hned napoprvé bezproblémů jede...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Sdílení internetu PC -> router -> ostatní PC — založil yaqwsx
Hashtable pres sit — založil insider
Připojení přes internetovou síť — založil BezMozek
Had-zajímavý problém — založil zed
Rozvod internetu přes switch — založil mik2