Dobrý den. Tentokrát nechci poradit s nějakým scriptem, ale chci se zeptat, jestli se v dnešní době vyplatí učit Python? Používá ho ještě vůbec někdo? Jak to s ním vypadá do budoucna? Nevyplatí se rovnou začít s třeba C#, C++ a podobný věci na Cčku nebo třeba Delphi?
Jde mi o to, že bych chtěl u programování nějakej ten čas zůstat a nerad bych se naučil třeba něco, co bych eventuelně později nikde nevyužil.
Snad jsem to vysvětlil dobřa a děkuju za odpovědi.
Fórum › Python
Trochu obecně o programování - co do budoucna
Hlavně že se učíš programátorský myslet, jiný jazyk si můžeš vzít kdykoliv, jenom se naučíš jinou syntaxi.... klidně se Python uč, já na něm taky začínal :smile1:
To kukla : Naucit se programovaci jazyk je otazka nekolika dni... Doporucuju zacit s nejakym interpetovanym jazykem - je jedno jestli to bude Python, Perl, PHP ci neco uplne jineho -> je to jednodussi a v budoucnu se ucite bude hodit jako "inteligentni kalkulacka" ;-)
Python se používá docela široce, takže rozhodně to není ztracený čas. A že v něm není jádro? A co? Jádro googlu, které je třeba v C tvoří podle mě tak 5 % celého kódu a zbytek (ty všechny možné aplikace) jsou v něčem na vyšší úrovni (java, python, ...)
Nejdůležitější je, že na jazyce tak nezáleží. Principy jsou všude stejné. Pokud něco nedokážeš udělat v Pythonu, jiný jazyk tě nezachrání. Je třeba procvičovat spíš myšlení a podobně, než konkrétní jazyk.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Obecně o programování.....nevím kam to zařadit — založil schimpanze
C++ aneb jak to vypadá do budoucna — založil Roflcopter
SELECT, který zobrazí záznamy od dneška do budoucna — založil lama
Microsoft trochu inak — založil dalaman
Obrazky trochu jinak — založil janusska