Dobrý den. Mám takovéto zadání a potřebovat bych trochu helpnout:
Vytvořte KO, který převede vstupy na výstupy. Vstupy dvojkové, výstupy v BCD. Minimalizovat, ověřit pomocí hradel.
Tabulku, minimalizaci umím, ale nevím, jak nakreslit ten KO. Co to jako má být...převodník kódu či něco jiného? Pomocí jakých typů hradel to mám ověřit?
Kdyby jste mi odpověděli na tyto dvě otázky, tak bych byl opravdu rád, hledat jsem, ale moc nenašel, tak se jako poslední záchranu obracím právě na vás. Děkuju za případné odpovědi.
Fórum › Číslicová technika
Kombinační obvod
To Hula : Takže doslovně to je takto:
Vstupní kód - binární (dvojkový) zobrazuje 16kovou soustavu. Výstupní kód 2x4bitový (desítky, jednotky) zobrazuje desítkovou soustavu.
KO, který převede vstup na výstup. Realizujte jen výstup d4 (v pravdivostní tabulce ale všechny vstupy, výstupy), minimalizace, realizace hradly, ověření 3 příklady zavedení.
Díky za tvojí ochotu.
Mno, chcelo by to upresnit co vlastne chces. Su kompincne a sekvencne log obvody.
Mozes pouzit hradla NOR/NAND, napr tento NAND/NAND(v prilohe) Ale popis co potrebujes, lebo tych obvodou je vela. Ale zaklad je NAND/NOR.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté
Podobná vlákna
Vhodný obvod — založil rosssak
Obvod ctverce VB — založil Mike007
Jednoduchý elektronický obvod — založil Peter D.
Mooreův logický obvod — založil Lukáš
Obsah a obvod 2D obrazců — založil pazdy
Moderátoři diskuze