Dobrý den. Nějaké zkušenosti s programováním i tvorbou webu mám. Docela mě baví PHP, ale už tak neumím vytvářet grafiku => tudíš mě zajímá, jestli vůbec má smysl se dále zdokonalovat v PHP, když vlastně k němu neumím vytvořit pěkný web?
Fórum › PHP
PHP bez tvorby webu
Potom se ale musis naucit to PHP dobre. Specializace je dobra vec, nesmis ale byt lama v tom na co se specializujes. Dobry PHPkar si urcite nejake uplatneni najde (i kdyz nerikam ze hned komercni)
To kakuna : Samozřejmě, že ano. I když si myslím, že na trhu neuspěješ, když nenabídneš nic navíc - teda pokud z tebe nebude geniální PHPčkař.
kdyz si prohlednes nabidky nekterych webstudii ktere nabiraji php programatory casto narazis v casti "vyhodou" na esteticke citeni...otazka je jestli se da toto "esteticke citeni" naucit nebo se s nim musis narodit.. ;)
...ale pokud te PHP bavi tak proc v nem nepokracovat :) pocitej vsak s tim ze pouze s PHP si nevystacis a bude po tobe vyzadovana znalost jinych jazyku/technologii...
Podle mě je blbost učit se špičkově programování i grafiku.. Buď jedno nebo druhé. Vždyť naučit se dobře programovat zabere hodně času.. Pořád se něco nového učit (nové postupy, metody) atd. A tak samo je na tom grafika.. Jasně, můžeš být odborník ve všem, ale ten čas, který bys u toho musel strávit.. A ještě jsem neviděl nabídku práce, kde by hledali programátora i grafika v jednom :-) Takoví lidé buď umí pořádně jen programovat a grafiku se tváří že umí ale neumí (popř. obráceně) a nebo jsou lidé kteří umí oboje zhruba stejně dobře, ale nic výborně. :-)
Nedávno som sa mal možnosť rozprávať s jedným kóderom, ktorý pracoval v jednom profesionálnom webštúdiu... Tam platila zásada: Grafik nesmie vedieť zároveň kódiť a nesmie o tom nič vedieť, lebo by ho to obmedzovalo. A má pravdu. Keď niekto nepochopil, nech sa poriadne zamyslí...
To Gobik :
Podle mě se dá cit naučit (získat) když v tom nějaký ten pátek chodíš :-)
9 roků jsem dochazel do vytvarne vychovy na zakladni skole a nemuzu rict ze bych byl dnes schopny vytvorit pekny layout pro web....ba ani kreslit neumim.... taky plati ze to co se libi jednomu se nemusi libit druhemu (osobne nerozumim tem abstraktnim patlaninam od Picassa ale nekdo to povazuje za vrcholne dilo)...pracovat se naucis s editorem ale ten te urcite "grafikem" neudela...i kdyz dnes je mozne vsechno....
No ono kreslit na základce domeček s autem a sluníčkem... To není to co jsem myslel :-) Vem si že to máš to samé jako mít cit pro programování. S tím se nenarodíš, to ti prostě jde když rozumíš počítačům a danému prog. jazyku a věnuješ se tomu několik měsíců/ let v podstatě denně několik hodin.
Podle mě když bych např. ve photoshopu dělal pár let různé layouty, reklamní etikety atd., tak bych nějaký ten cit pobral :-) Samozřejmě teď už ne, teď už jsem se dostal moc daleko v programování :-D
Pro cit je daleko dulezitejsi zkoumat weby ostatnich nez tvorit svoje. Musis se divat kriticky na kazdy web,na ktery narazis a prochazet ruzne galerie povedenych webu a cist nazory ostatnich (odborniku). Pak po nejake dobe ziskas pojem o tom, co je hezke a co se libi. To jeste samozrejme neznamena, ze se to naucis tvoritm. Pro to je dobre vyhlidnout si nejaky web aq zkusit vytvorit neco podobneho, popripadne to zkombinovat s nejakym svym napadem.
Rzohodně je důležité se naučit alespoň jednu specializaci na 1 a pak se může uvažovat na dalším vzděláváním. Ale podle mě by měl mít každý základ (X)HTML a CSS. Co se týká grafiky(weblayotu) tak když mě chytne můza tak dokážu něco splácat, ale jinak moje představivost je na bodu mrazu :smile5:
Rozhodně se vyplatí se neustále zdokonalovat v PHP. Pokud se ejde tým o dvou lidech a bude tam profesionální grafik a kodér s neomezenými možnostmi, pak je to perfektní kombinace. Práce těchto dvou lidí bude líbivá užvatelům a zároveň pomocí PHP bude rychlá, perfektně funkční a interaktivní. Doporučuji se zdokonalovat i nadále...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Stíny na webu bez použití graf. editoru - jak? — založil Figa
Server bez podpory php — založil uživatel
Chat v PHP (bez databáze) — založil Serveronaut
PHP: zapísanie do súboru bez BOM — založil Cicero
Programátor PHP - redakční systém webu — založil Franke