Pokouším se z dlouhé chvíle jen tak pro sebe programovat ve Visual Basicu z Vizual Studia Express 2008.Podle dostupné literatury a rozsáhlé ,podle mne nepřehledné nápovědy Microsoftu jsem si zhotovil malou databázi s jednou tabulkou o provozu mého auta.Při pokusu,kde jsem se snažil sečíst ve sloupci "ujetých km " a součet použít v jiném sloupci jsem skončil.Snažil jsem se použít funkci SQL "SUM",kterou mi nabídne VB v sestavení dotazu,ale nedokáži to nějak rozchodit,nevím jestli se musí napsat ještě nějaký další kód,aby se tento sloupec sečetl a mohl ho dále použít k dalším výpočtům a nebo zda nedělám někde chybu
v napsání SQL příkazu - nenašel jsem nikde příklad jak tuto funkci přesně využít .Prosím zda se někdo najde kdo mi poradí a zároveň omluví můj laický přístup,protože znovu zdůrazňuji,že se pokouším udělat nějaký prográmek,abych si dokázal,že něco
ještě svedu.(P.S. je mi 60 let)
Fórum › Visual Basic
Numerický součet ve sloupci databáze
asi by to chtělo hezky popořádku ne???
co vrací sql dotaz???
jak jej používáte,tzn přes co se připojujete k db atd
na základě takovéhoto dotazu vám poradí leda věštec
primárně- sum je funkce v rámci sql
,neboli select sum(myfield) from mytable [where][group][order]
případně hoďte ten kus kódu který vám nefunguje
select sum (ujete_km) from mytable [where][grou[
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů
Podobná vlákna
[DB] - spočítání (součet) číselných hodnot ve sloupci databáze — založil cheeester
StringList s vice sloupcí — založil Borisek
Pricteni cisla ke sloupci — založil Petr
Mezery mezi sloupci v matici — založil vasek.t
DataSource - přiřazení sloupce z db sloupci v dataGridView — založil Translátor
Moderátoři diskuze