caute nevedel som kam tuto temu zaradit takze sorry ze je tu
1. buduci rok idem na vysku a chcel by som studovat robotiku. Ktora skola v cechach alebo na zapadnom slovensku (do Kosic nemozem ist) je dobra? (prip. co presne mozem ocakavat ze sa na nej budem ucit?)
2. Ako zacat? Chodim na gympel, elektroniku/elektrotechniku nemame takze o nej neviem vobec nic. Mame len programovanie v C.
prosim nedavajte mi odpovede typu hladaj v googli alebo uc sa. Ja sa chcem ucit, tento odbor ma zacina zaujimat aj ked o nom neviem zatial nic. Len potrebujem nakopnut spravnym smerom, cim zacat, co citat (a ucit sa) ako prve a ako dalej... Velka vdaka za normalne odpovede!
Fórum › Mikrokontroléry
Robotika
1) Žilinská univerzita - Fakulta riadenia a informatiky - Katedra technickej kibernetiky. Je to sice Severní Slovensko, ale jeho západní část a jsou na tom docela slušně. Probíhají tam i soutěže miniSumo nebo dalších hraček, programování je tam dostatek. Často se tam pracovalo na AVR procesorech, dneska to přechází na Freescale.
2) Není špatné dát se s někým dohromady. Samotný člověk to má vždycky těžké, dvě hlavy víc ví. Knížky pomůžou, ale nejsou to "kuchařky", takže je potřeba vložit do toho vlastní zkušenosti, zručnosti, představivost, atd.
zdravim potreboval bych nekoho kdo se trochu vyzna v dratech [smile] jsem ve ctvrtaku na stredni a dostal se za ukol k maturite zapojit krokovy motor ma 6 vyvodu jelikoz nase praxe po dobu studia mela furt stejny scenar : <6 hodin sedet v ucebne a pri nejlepsim hrat hry na notasu > opravdu nas nic podobneho neucily jinak bych se aspon pokusil ,,, kdyby to nekdo vzal jako vyzvu rad se neco noveho priucim respektive budu se divat pod ruce ,,jsem ochotnej i zplatit jsem z brna diki vsem co si to prectou a slituji se [big_smile] 018691@centrum.cz
Dam ti radu do zivota - v realu ti nikdo nebude vysvetlovat postup reseni toho, co mas udelat.
Cesky skolstvi na to zatim holt neprislo - tj. naucit lidi pouzivat tu kulatou vec na krku, predvest neco jako kreativitu, napady jak by se co dalo mozna resit a tak.
Jo a mozna by vas skola taky mohla naucit hledat informace o problemech... to evidentne moc navstevniku tady neumi.
Na druhou stranu ste mohli travit volnou zabavu vic konstruktivne nez hranim her.. lopatu a krumpace na vas :D
V době, kdy má doma internet kdejaký.... , mne udivuje, že spousta lidí má problém alespoň zkusit vyhledat informace. Že by Google byl záhadný strýček z Ameriky kterého nikdo nikdy neviděl?
Budu se opakovat (mám se cítit trapně?): Datasheet motoru a budiče (existují integrované), Application Notes....
hu
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze