Zaujimaju ma vase skusenosti s IM klientami, ktori sa nachadzaju v Linuxe.
Ja sam som ich uz niekolko vyskusal (Pidgin, Licq, kopete), ale ani jeden nesplna konkretne klucove poziadavky. Chybaju tam notifikacie prichadzajucich sprav a notifikacie pri pripojeni konkretnych vybranych uzivatelov. Doteraz som pouzilval pod wine Trillian, ktory toto vsetko obsahuje, ale jeho beh nie je idealny a pomaly cim dalej tym viac problemovy. Tak hladam alternativu.
Neviete o niecom?
Fórum › OS - GNU / Linux
Porovnanie IM klientov v Linuxe
Smokie napsal:
Zaujimaju ma vase skusenosti s IM klientami, ktori sa nachadzaju v Linuxe.
Ja sam som ich uz niekolko vyskusal (Pidgin, Licq, kopete), ale ani jeden nesplna konkretne klucove poziadavky. Chybaju tam notifikacie prichadzajucich sprav a notifikacie pri pripojeni konkretnych vybranych uzivatelov. Doteraz som pouzilval pod wine Trillian, ktory toto vsetko obsahuje, ale jeho beh nie je idealny a pomaly cim dalej tym viac problemovy. Tak hladam alternativu.
Neviete o niecom?
Pidgin tohle všechno (samozřejmě) umí. Notifikaci uživatele nastavíš pravým klikem na jméno v seznamu a tam "Přidat sledování kamaráda...". Pokud chceš nějaký lepší možnosti notifikace zpráv, v zásuvných modulech si zapni modul "Upozornění na zprávu" a nastav si ho podle potřeby (doporučuju připojit řetězec "(*) " před nadpis okna a nastavit hint manažera oken na urgent).
To yaqwsx : O portaci nevím, ale četl jsem pár článků/příspěvků, kde autoři QIPa rozběhali ve Wine a fungoval jim v pohodě. Já to ale neřeším - Kopete mi naprosto stačí:-)
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté
Podobná vlákna
Admin pre klientov — založil Lux
Potreboval by som poradiť, potrebujem script v c++ na spustenie 10… — založil nithilin
Casak o Linuxe — založil ITLover
UT2004 na linuxe — založil Johny
Zmena atributov v linuxe — založil janik366
Moderátoři diskuze