je možné pomocí nějakeho nepovedeného php skriptu třeba zaseknout celý server a způsobit tak nějakou škodu? Jen tak pro info, jestli mam vůbec se zacit poustet do zkouseni ruznych php veci.
Fórum › PHP
Zaseknutí celého serveru
mam na mysli spíš nějaký nekonečný cyklus či něco podobného..
PHP ma casovy limit, jestli ho nenastavis/nevypnes, tak to zadny skript nenecha pusteny dele jak 30 sekund.
kde se nastavuje/vypíná?
To Anonymní uživatel : Na hostingu to většinout nevypneš, jinak shodit server by mělo jít špatně napsanýma přepisovacíma pravidlama v souboru .htaccess (mod_rewrite)
set_time_limit(0) bud se to provede nebo to vyhodi chybu.
2Anonym: neviem ci chces niekomu zhodit server, alebo si si proste niekde objednal hosting a v podmienkach si videl, ze ak budes extremne vytazovat server tak ta vypnu
ak to druhe, tak by obycajny nekonecny cyklus s timeoutom 30sekund nemal nic spravit
nechci nekomu shodit server, jen se bojim, aby moje pokusne skripty neco neprovedly. Do htaccess se nešáhlo, tak ok.dík
To Anonymní uživatel : Je to možné... špatně napsanou funkcí můžeš shodit server i přes časový limit. Mám to vyzkoušené... mám placený hosting, časový limit 30 sekund... a díky tomu, že jsem špatně napsal jednu funkci spadl celý server. A do 5ti minut jsem měl blobnutou doménu. Tehdy jsem experimentoval s PHP. NAštěstí byl admin vcelku ochotný a pochopil, že to byla jen chyba ve skriptu. Takže takové ty řeči, že to nejde... jde to, ale upřímně, nevím jak se mi to povedlo.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vsechny progrmy zpusobuji zaseknuti pc — založil David
Zaseknuti pri vytvoreni okna — založil tayf
Zaseknutí při přesunu objektu pomocí sleep() — založil Jan Vesely
Delenie celeho AX — založil andy
Citanie celeho riadku — založil dodo_mt