Potřeboval bych nějak testovat stranky v ie6 na vistách. Do teď jsem na xp používal multiple ie ale to asi nepodporuje visty existuje nějaký podobný program pro visty?
Fórum › HTML / XHTML
IE6 na vistě
To xjxj : já sem si nainstaloval Microsoft Virtual PC (free) a na něj pak Windows XP s IE6. Jiný řešení sem neobjevil
http://jednoauto.com/blog/?docs=1&file=6 - toto nefunguje?
Zkus ten soubor co jsem ti posílal, to je obyčejný IE6, který nemusíš instalovat, jen ho spustíš...
Ale podporuje :-) Musím to vědět - mám taky Vista Home Premiumxjxj napsal:
no a právě v tom je problém že nepodporuje windows vista home premium :( takže by to asi chtělo vyřešit nějak jinak.
To xjxj :
- Virtual PC oficiálně nepodporuje Windows Vista Home Premium, ale běží na nich
- 1 GB RAM ti stačí, zvláště, pokud tam budeš spouštět pouze IE
- nijak časově omezené to není, je to full
no ten virtual pc samozřejmě omezený není ale ty image soubory toho OS:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=21EABB90-958F-4B64-B5F1-73D0A413C8EF&displaylang=en
Nevím někde jsem to četl na těch strance je to anglicky takže jsem to tam nezjistil.
To xjxj : Ano, obrazy omezené jsou, je to tam psané "This VPC image will expire on July 3, 2008."
Před tímto datem MS vydá další obraz s posunutou expirací, takže poté stáhneš nový obraz ;)
To xjxj : V tom případě bude nejlepší zakoupit XP, nainstalovat do virtuálu a užívat neomezeně dlouho ;))
no to se mi právě nechce protože na to nejsou peníze a nechce se mi investovat do něčeho co ani nevím jestli pujde.
Nedaly by se ty image soubory (nebo co to nabízí microsoft) vytvořit z již nainstalovaných xp co mám doma na pc?
To xjxj : Z nainstalovanych urcite ne. Pokud mas ale XP, tak si je muzes do virtualu nainstalovat sam. Pozor ale na licenci ;)
skus http://www.my-debugbar.com/wiki/IETester/HomePage :) a mas IE 5.5 az 8 beta v jednom
To xjxj : Profesionalni praci? Pomalej internet, nemit CD od XP, nemit na originalni XP.. holt, zivot je tezkej :))
No asi jsem se špatně vyjádřil. Zatím se učím ale potřebuji se to naučit pořádně protože časem bych se tím chtěl možná živit a když né tak to chci pořádně umět. Ne abych udělal stranky a pak zjistil že to v IE6 se zobrazí jinak než v tom programu.
To xjxj : Chápu, ale tedy moc řešení není :) Doporučuji ti požádat nějakého kamaráda, aby ti jednou za čtvrt roku stáhl zmíněný obraz ;))
No asi jo a někde bylo psané že to pak jede i dál.
Jinak ono by nebyl problém koupit xp akorát nevím jestli to pojede a pak by to byla zbytečná stráta peněz.
Co kdybych tam hodil přes virtual pc windows 98? To by pak mělo menší nároky ne?
To xjxj : Není důvod, proč by XP neměly na Virtual PC fungovat.
Klidně můžeš nainstalovat Windows 98.
To xjxj : Nejaký kamarád je určitě na půdě vyhrabe ;)
Tak jo snad budu mít ty 98 :D Doufám ale že tam pojedou , no jako jestli nebude problém s ovladačema nebo něčím přece jen 98 a visty je trochu velký rozdíl a když tam nejede IE6 tak mám strach že nepojede ani 98.
P.S.: jak velkou minimální RAM potřebují 98 abych věděl jakou nejmenší mužu nastavit protože myslím že snad nebude moc třeba když tam pojede jen prohlížeč.
To xjxj : Nech defaultní velikost, tj. něco kolem 200 MB, na IE to bohatě stačí ;) A kdyby ne, tak to později změníš.
no ja myslel jestliby to třeba nešlo ještě zmenšit protože nevím jestli ten zbytek bude stačit pro visty aby to nebylo moc pomalé.
P.S.: jinak ono to pak bude se spouštět jako klasické 98 že? Takže to budu muset při každem testu čekat než se načtou 98 a prohlížeč? Protože asi celou dobu ladění v IE to nebudu moc asi nechat spuštěné protože nevím jestli by 1GB RAM na to pak stačilo když pod vistama ještě pojede pspad a možná občas firefox.
P.S.2.: ono se ten os nainstaluje nějak do toho programu a do pc nebo se musí spouštět z cd? No protože asi budu muset to cd vrátit a taky by se mi pak vybijela baterie v nb.
To xjxj : Koupit Visty s 1 GB RAM (jestli jsem pochopil správně) byla docela hloupost, no ale co už :)
Spustíš si Virtual, nastartuješ OS a Prohlížeč. Budeš s tím pracovat, pak to akorát ukončíš, relace se uloží na disk. Později to spustíš a načte se ti to tam, kde jsi skončil. Prakticky hibernace ;)
Jsi hodně problémový člověk :) Je to jako normální počítač.
To xjxj : "Nějak" to poběží, zkus a uvidíš ;)
IE Tester obsahuje jádro IE 5.5, 6.0, 7.0 a 8.0 Beta1 ;) a vůbec se nedotkne jádra IE 7, které je v systému. Teď mne napadá, že bych o něm mohl napsat. Na tento program mne před nedávnem přivedl DeaLer. Dříve jsem používal VPC s IE6. Tady je link:
http://www.my-debugbar.com/wiki/IETester/HomePage
Mě na IE Tester zase přivedl Radek Hulán http://myego.cz/item/ietester-podivejte-se-na-web-v-ie5-5-ie6-ie7-a-ie8-b1
Sleduj mě na @MartinSimko
Ja ho pouzivam uz dyl a je vyborny, doporucuju
To je zvlastni, ja tam mam i IE 8 beta ktery nainstalovany nemam.
Taky na to nemůžu přijít. Mám nainstalované jen IE 6.0 a přitom se mi zobrází IE 5.5 Obrovské OT, ale přijde mi zbytečné zakládat nové téma. PHP script mi po zpracování a příkazu echo přidá před a za to co se má vypsat tag <total> a stránka není validní. Co to je?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Hibernace ve vistě — založil Skura
Velke ikonky vo Viste — založil Qwertz
Delphi na Win Vistě — založil t.K
Problem so zdielanim vo viste — založil lander
Ve Vistě zmizela síťovka — založil sputnikone