Zdravicko,
mam nasledujici dotaz.
Mam hlavni okno jFrame a ten udela jDialog. V tom dialogu se neco udela a potrebuju aby vysledek se nekam nastavil zase v tom main oknu. Proste aby rodic(main) vedel co udelalo dite(jDialog). Vim ze asi bude delat nejak pred getOwner() ale netusim jak a s cim to valat a jak s tim dal pracovat. Neporadi nekdo?
Zacatek kodu jDialogu (konstruktor):
public class SearchBox extends javax.swing.JDialog {
public SearchBox(java.awt.Frame parent) {
super(parent);
initComponents();
getRootPane().setDefaultButton(jButton1);
}
...
Diky
Fórum › Java
JDialog a Jframe
Nevíš jak se vytvářej proměnný a teď bys chtěl mít semestrálku, jestli jsi z FELu co?
Já bych to udělal třeba tak, že do mainu bych si dal třeba
public String result = "";
---
pak v tom okně, tam importuješ ten main.
A pak zápis dáš normálně:
result = "něco";
Složitý?
Moznosti jsou v zasade dve.
1) Modalni dialog
Ten dialog vytvoris jako modalni (howto na googlu), cili uzivatel nemuze kliknout nikam jinam, pokud je to okno vyvolano. Metoda, kterou ho vyvolavas bude mit jako navratovou hodnotu to, co chces z toho okna predat do toho JFramu.
2) Rozhrani
Trosku slozitejsi varianta, ale podle me lepsi "practice". Vytvoris rozhrani s jednou metodou, jejiz vstupni hodnota bude to co chce ten JDialog predat tomu JFramu. Trida, ktera je tim JFramem pak toto rozhrani muze implementovat, cili si tu navratovou hodnotu nekam ulozi. Poslednim dilkem skladacky je, ze musis pri vytvareni toho dialogu do toho dialogu predat instanci JFramu (vytvari to on, takze jen preda this) a na tlacitko, co ten dialog potvrzuje navazat volani te metody z rozhrani.
Geroz napsal:
:-D
To si ze me delas prdel. Ok vidim ze v tomhle foru to s javou nema cenu. Sbohem.
Nechápu, trochu slušnosti chlape.
(Jestli to je do semestrálky, tak věř tomu nebo ne, ale já jsem se to taky musel naučit).
A jinak, Tomcat ti poradil snad už dost. Já bych udělal ten první způsob, protože je pro mě jednodušší a zase toho tolik v tý Jave neumim.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Aktualizacia jFrame — založil james
Frame a Jframe — založil Herm
Průhlednost JFrame — založil Teo
JFrame kalkulačka — založil Tommi
NetBeans JFrame form — založil Tonda