Zdravím všechny schopné programátory a prosím o pomoc.
Předem upozorňuji, že v "céčku" nejsem nijak zvlášť zběhlý...
Během semestru se mi podařilo vypotit poměrně jednoduchý model šikmého vrhu se zápisem do souboru, do kterého bych nyní potřeboval zakomponovat Dislinovskou grafiku (trajektorii letu). Můžete mi prosím někdo poradit jak na to?
Předem moc děkuji.
Fórum › C / C++
Dislin v C
Tím zakomponovat myslíš nakreslit na výstup nebo uložit jako obrázek? Pokud ti stačí vykreslení, tak si prostě spočítej nějaké body(třeba závislost casu na vzdálenosti), napln tím pole a dál už jsou to jen kreslící rutiny. Bohužel ty jsou závislé na použitém OS. Takže zkus ještě nějak blíže specifikovat pojem zakomponovat(vykreslit, uložit nebo cokoliv jiného), dále pak pro jaký OS to je. Pak ti jistě někdo odpoví lépe.
Vlastně bych potřeboval vykreslit x(t) a y(t), které mám v jednotlivých časových úsecích uložené v souboru... Mohl by mi někdo prosím poradit, jak z toho souboru vezmu první (x), druhý (y) a pátý (t) sloupec a vykreslím z toho graf? Děkuji
Zde jsem ti vytvořil ukázkový přiklad na kreslení grafu. Je to napsáno ve WinAPI a taky je to napsáno tak, jak by se to rozhodně psát nemělo :). Vykresluje se jen první kvadrant, ale jako ukázka, že to jde poměrně jendoduše i ve vin api to staci. Umí to pouze jeden graf, ale s urcitou modifikaci si s tim poradis i jako zacatecnik. Jelikoz programuju jen v MFC, tak jsem kod postavil na zaklade kodu pana Radka Chalupy. Jen aby sis to mohl otestovat, tak si zaloz projekt typu Win 32 Application. Jinak na vystupu by melo jit videt neco jako graf druhe odmocniny. Nacteni souboru snad uz zvldanes sam.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Ověření charu v cyklu [a-1] — založil Franceq
Chyba, IE jo, firefox ne ? — založil aTTix
Seznam.index() vyhodí chybu i když je proměnná v seznamu?! — založil Ahoj3
Cyklus a tlacitko — založil miro1
Moderátoři diskuze