Opet zdravim, jeste mam jeden problem... mam div, ten ma display: none, zobrazim si ho pomoci document.getElementById(divId).style.display = 'block'; a potrebuji, aby mi ted opet zmizel, kdyz kliknu kamkoli mimo nej.
Fórum › JavaScript, AJAX, jQuery
Zmizeni divu
Musis mu dat zase
document.getElementById(divId).style.display = 'none'
. Jako udalost ti poslouzi onclick u body.No... to prave nefunguje... nevim, jestli bylo spravne pochopeno, jak to mam udelane, tak to radeji pisnu...
<body>
<style>
#koko {
width: 250px;
height: 150px;
display: none;
background-color: blue;
}
</style>
<div id="koko">SCHOVANY DIV</div>
<span onclick="document.getElementById('koko').style.display = 'block';">UKAZ KOKO</span>
</body>
takze kdyz ted kliknu na napis UKAZ KOKO, tak se mi ukaze ten div... kdyz ale nastavim onclick tagu body s JS kodem document.getElementById('koko').style.display = 'none', tak se mi po kliknuti na UKAZ KOKO nezobrazi ten div vubec. To jsem zkousel hned. Navic potrebuji, aby zmizel pouze pokud kliknu mimo nej a kdyz se nad tim zamyslim, tak by zmizel i kdybych kliknul na nej. Ale jak rikam, vubec se nezobrazi.
I tak moc dekuji a prosim o dalsi radu :-)
Tak si odfiltruj kliky ktere spadaji do oblasti toho divu a toho ukaz koko. A nebo si najdi tuty o pokrocilem mapovani funkci - to ti tady vysvetlovat nemuzu, protoze jsem to pouzil snad jednou a musel bychs e to znova ucit. Jinak mam pocit ze pomoci jQuery by to slo take osetrit lepe.
Ahoj, neco jsem nasel tady http://blog.josh420.com/archives/2007/11/determine-if-any-other-outside-element-was-clicked-with-javascript.aspx, ale nefunguje mi to, nevite nekdo proc? Firebug mi pise toto
evt has no properties
getEventTarget(undefined)click.js (line 15)
clickedOutsideElement("divTest")click.js (line 2)
onclick()
var targ = (evt.target) ? evt.target : evt.srcElement;
<script>
var showsw = 0;
function shows()
{
document.getElementById('koko').style.display = 'block';
}
function hides()
{
if(showsw == 1)
{
document.getElementById('koko').style.display = 'none';
showsw=0;
return;
}
showsw=1;
}
</script>
<body onclick="hides();">
<style>
#koko {
width: 250px;
height: 150px;
display: none;
background-color: blue;
}
</style>
<div id="koko">SCHOVANY DIV</div>
<span onclick="shows();">UKAZ KOKO</span>
</body>
sry ze to trvalo na to jaka je to prkotina ..... ale me to funguje tak doufam ze je to uz OK.... musel sem oprasit znalosti :D jestli sou potreba jeste nejak veci ... snad nebude problem a dodelam
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Přesun label z divu 1 do divu 2 — založil noris
Zmizení průhledné části — založil bengo
Zmizeni Camera raw z Bridge — založil jts
Zmizení souborů z USB flash disku — založil Bengo
Automatické zmizení prvku při ztrátě focusu — založil přismrádlina