Zdravim,
potrebuju vytvorit aplikaci, ktera bude graficky znazornovat prohledavani grafu do hloubky. Naprogramovat samotny algoritmus je otazka par minut, ale nevim si rady s tou grafickou strankou. V cem a jak by se to dalo udelat?
Pisu do C++ threadu, ptze to je jazyk, ktery nejvice ovladam, a ve kterem bych to i chtel delat, ale to bych asi potreboval nejake wxWidgets ci neco podobneho, zejo? Nejlip by to urcite slo v Jave, ale tu moc neumim...
Diky za napady.
H.
Fórum › C / C++
Visualizace algoritmu
To Gadael : Zkus pouzit knihovnu SDL. Doma mám knihu Data Structures for Games Programmers a pomoci teto knihovny jsou tam vysvetleny veskere mozne datove struktury. Je to jenom návhr
no asi nenajdeš knižnicu na "kreslenie hlbkoveho vyhľadavania". Tiež odporučam SDL, ale je celkom jedno. Tu logiku vykresľovania aj tak musiš sparviť sam. Teda ak to niekto pred tebou nerobil a nepublikoval. Ešte davam do pozornostu Allegro a taktiež je možne využiť API GDI.
Souhlasim s nazorem, ze SDL je krapanek na neco jineho (byt ucel by to splnilo). Co se Qt tyce, tak tahat s aplikaci 10 MB dll, jen kvuli vykresleni par car je imho pomerne drsne. Myslim, ze tohle by se dalo jeste vykreslit pomoci Win32API. Jinak osobne bych na to volil nejaky jeste vic high-level jazyk, kde jsou k tomuhle nastroje out-of-the-box...Treba i ten Packal
Já nechci tvrdit, že Qt je to nejlepší možné (přesto, že si to myslím, proto jsem zřejmě zaujatý), ale na druhou stranu posuzovat kvalitu nástroje na základě velikost (tj. někam se ty všechny nástroje hold nacpat musí), mi příjde krátkozraké, zvláště když jej může tedy použít pro řešení mnoha další problémů, se kterými se setká, což pro něj, pokud si na něj zvykne, bude následně celkově jednodušší.
PS: Ať se daří! ;-)
To tmi : V perexu není nic o nutnosti přenositelnosti, navíc na tento problém je WinAPI vytvořené. SDL je herní knihovna, moc grafických funkcí k vytváření složitých grafů nemá, programátor by si musel vše udělat. O knihovně k SDL, co by toto doplňovala nevím.
tmi napsal:
winapi je neprenositelne... qt je sice univerzalni, ale prijde mi trochu prerostle. sdl bych rozhodne volil namisto predchozich
To Tomcat : co je na pascalu high-level?
Neuvedl, ze to chce prenositelne.... Na packalu neni high level nic, ale umi vykreslovat out-of-the-box (bylo to trosku dvojznacne napsany)
Káje napsal:
Já nechci tvrdit, že Qt je to nejlepší možné (přesto, že si to myslím, proto jsem zřejmě zaujatý), ale na druhou stranu posuzovat kvalitu nástroje na základě velikost (tj. někam se ty všechny nástroje hold nacpat musí), mi příjde krátkozraké, zvláště když jej může tedy použít pro řešení mnoha další problémů, se kterými se setká, což pro něj, pokud si na něj zvykne, bude následně celkově jednodušší.
PS: Ať se daří! ;-)
Ja nemam nic proti pouzivani kanonu na vrabce, kazdemu dle libosti, nic proti Qt, pise se v nem hezky.
To Káje : kratkozrake to podle me neni, staci vybrat minimalni dostacujici nastroj. taky by si na to mohl navrhnout vlastni operacni system pro vlastni pocitacovou architekturu, nebot by to mohlo byt efektivnejsi a robustnejsi, ale je to dle me zbytecne
To survik1 : ze by sdl byla designovana primo na hry? o tom tedy nevim. a co se tyce vytvareni slozitych grafu... vis co to je prohledavani grafu do hloubky? na to zadna slozita graficka funkce neni potreba, staci nakreslit par tecek, spojit je carama a postupne je ruzne zvyraznovat...
ano, neni uvedeno ze aplikace ma byt prenositelna, stejne tak neni uvedeno ze aplikace ma byt funkci, efektivni, hezka atd. programovat prenositelne aplikace je podle me slusnost.
To tmi: Já doufám, že si to nevzal jako útok proti tobě, rozhodně jsem tím nechtěl říct nic špatného, pouze jsem chtěl naznačit, že sic tady bude o něco víc MB na přenos, tak příště se mu zkušenosti hodí a celkově spíš vydělá. Já proti SDL nemám vůbec nic a rozhodně neříkám, že je to nejhorší možné.
SDL rozhodne nedoporucuju, protoze mi prijde ze se to pro tento ucel vubec nehodi. Jak jiz bylo receno WinAPI je neprenositelne :) a z vlastni zkusenosti bych doporucil wxWidgets, ohledne QT nemuzu nic rict, nemam zkusenosti.
To Káje : vpohode). jde o to co by tam vsechno chtel, jestli jen nakreslit par bodu nebo udelat hezky GUI se vsim vsudy...
To darthdeus : co tim myslis, ze se pro tyto ucely vubec nehodi? co se tyce nejakych widgetu, podle me nejsou vubec potreba, jde preci jen o vizualizaci algu...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Zjednodužšení algoritmu — založil tomas.ch
Zjednodušení algoritmu — založil Mutagen
Návrh algoritmu — založil muča
Snížení složitosti algoritmu — založil Gadael
Podkopávání algoritmu Quicksort — založil Petr Zakopal