liskX
Taky nechápu slovo linux vždyť jich je více jak mužu vědět kterou distribuci mám umět?
Pokud se nemluví přímo o jádře, je většinou výrazem Linux chápána právě nějaká distribuce. Správně by bylo GNU/Linux, ale kdo se s tím má pořád psát :) A ve všech distribucích jsou ty základní úkony přinejmenším podobné, né-li stejné.Kupř. rozdíl může být balíčkovací systém, ale i ten je velice podobný (několikrát jsem i viděl "převodní" tabulky, takže např. co znamená jaký příkaz pro apt-get v zypperu atd.), a umístění konfiguráků v /etc, ale to je tak intuitivní, že to pochopíš.
jo a k tomu slabšímu pc mi jde také o to že je starší, čili bude mít i starší komponenty. No a hodně jsem četl že linux má dost velké promlémy s kompatibilitou tak nevím.
Starší komponenty povětšinou nevadí (tedy pokud se nejedná o nějaký opravdu letitý kus hardware, jehož drivery nejsou přímo v jádře, či nejsou už delší dobu udržovány). Spíše je problém s těmi nejčertvějšími novinkami, protože výrobci pro ně drivery pro linux nevydají a než je někdo napíše, to taky nějakou dobu trvá.
pokud není žádná kniha o apache tak nevíte ani o nějakém dobrém článku na netu
Kniha by se určitě najaná našla (např. http://knihy.cpress.cz/knihy/akce-a-balicky/pocitacova-literatura/apache-server-2-kompletni-prirucka-administratora/), ale vývoj jde tak rychle dopředu, takže to podle mě nemá cenu kupovat. Stejně se nejvíce naučíš praxí. Prostě si nainstaluješ Apache a řekněme, že budeš chtít zprovoznit více virtual hostů. Tak si najdeš o tom něco na internetu (takových článků je dost) a/nebo se podíváš přímo do dokumentace Apache. Prostě se podle mě nejvíce naučíš, když budeš řešit problémy za běhu. Když se našprtáš teorii nazpaměť z knížky, pak stejně, až tě někdo posadí k počítači a řekne, abys to nakonfiguroval tak a tak, nebudeš moc vědet, co dělat. (Neber to osobně. Prostě takhle by to nejspíš skončilo u mě.)
vysvetlení ruznych pojmu v programováni
Wikipedia.org, Google. (Většinou, když něco hledám, to probíhá tak, že zadám dotaz do Googlu a ten mě odkáže na Wikipedii :))