Zdravím, začínám C++ a podle první lekce jsem vše udělal jak se má. Dal jsem v Dev-C++ F9 a zkompilovalo se mi to do složky kterou jsem si na ploše vytvořil, ale nevytvořil se mi tam spustitelný soubor .exe. Jak na to, nikde jsem to nenašel, nebo někde dělám chybu. Vše dělám podle toho jak je napsáno. Jde o ten úplně první program: Ahoj světe. Díky za odpověď.
Fórum › C / C++
Prosím o radu
a spustil se ti alespon zkompilovany program? tusim ze klavesa F9 zkompiluje a spusti...pokud ano, tak se mrkni do vytvorenych slozek (tusim ze output)...
Nic, ale možná něco dělám blbě, popíšu to jak to dělám. Nejdřív jsem si vytvořil novou složku na ploše. Pak jsem otevřel Dev-C++, poté zkopíroval co je v lekci 1(hned ten první program) a dal F9. Poté se mě to zeptalo kam to chci uložit a pak to dělá něco, co ani nestíhám číst. V té mnou vytvořené složce je jen soubor, na který když kliknu tak se mi otevře Dev-C++ a je tam zdrojový kod.
Jinak dík za okamžité odpovědi, to se mi ještě jinde nestalo :-)
To Berry309 : hmm nejsem si jist, ale neni potreba v novejsich verzich kompilovat pouze prostrednictvim projektu? zkus vytvorit novy projekt a do nej pridat tvuj soubor a pote zkompilovat....
Tak jsem ti zkusil vytvořit projekt, přidal jsem k souboru to co jsem vytvořil předtím, dal překompilovat vše a dole pod zdrojákem mi to píše:
cannot open crt2o: No such file or directory.
[Build Error] [Project1.exe] Error 1
Asi zajdu za někym kdo mi to vysvětlí :-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Prosím o radu! :) — založil brunoczech
Prosím o radu !!! — založil ospalka123
Prosím o radu — založil Michal
Prosím o radu — založil orei
Prosím o radu — založil dave3++