Ahoj všem,
předem se omlouvám, pokud jsem zařadil vlákno špatně, ale nic jiného mě nenapadlo.
Mám doma starý počítač, tak jsem si řekl, že ho využiju a vyzkouším Fedoru. Jsou tu dva PATA disky (5 a 10 GB).
5GB je master a na něj jsem nainstaloval systém. 10 GB obstarává swap a je na něm /home. Instalace proběhla bez problémů, ale nabootovat se už nepovedlo. Skončilo na nápisu GRUB error 17. Pokud máte jakékoliv rady, budu vám vděčný, díky. Případně žádané informace doplním.
Fórum › Offtopic
GRUB error 17
To geckon : První věc co bys měl udělat, když ti neco vyhodí error, je zkopírovat chybovou hlášku do googlu a zkusit si přečíst alespoň pár prvních stránek co najde .. a když to nepomůže tak alespoň napiš kde/jak jsi hledal a co jsi našel/nenašel.
To jsem samozřejmě zkoušel, našel jsem nějaký návod (v angličtině, snad jsem to přeložil dobře), že mám v BIOSu nastavit u systémového disku MODE na AUTO, což ale k řešení nepřispělo. Máte někdo nějaký nápad?
geckon
Zkoušej dál. Google mi ukazuje, že na dotaz "grub error 17" nalezl 130 000 výsledků. Z čehož minimálně 100 000 budou právě odkazy na různá fóra, kde se tato chyba řeší. Ty jsi vyzkoušel prozatím jeden způsob. Věř mi, že se ti nepodaří to vyřešit bez toho, abys toho zkusil víc.
Taky zkus napsat svůj problém na nějaké fedoří fórum. Nejspíš po tobě budou chtít výpis:
# cat /boot/grub/menu.lst
# cat /boot/grub/device.map
# fdisk -l
Jak je získáš se zase dozvíš na googlu ("grub error 17"). Stručně: nabootoješ nějaké live cd, přimountuješ si pevné disky, chrootneš do instalace na disku a pak již viz výše.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Zavaděč GRUB — založil eXquisite
GRUB BY na více sloupečkách — založil rycmond
QT error: Error code 62097 — založil QtProgramming
Error — založil karel
Moderátoři diskuze