Zdravím,
vždy jsem s datem pracoval pro moje potřeby jako varchar, jako že jsem si přes funkci date() zformátoval čas nebo datum do podoby 5.6.2008 nebo 14:30 a tím to haslo. Jenže ted pracuji na vetším projektu a tak chci aby to za neco stálo a stejnak se s tim budu muset někdy naučit pracovat.
Mám tabulku clanky a prispevky, kde pri napsani clanku je tam sloupec pro ulozeni datumu, dal jsem tomu typ TIMESTAMP, to samé u tabulky prispevky. Mno a zajimalo by me, jak teda z toho vytahnu ceskou podobu treba datumu nebo casu ?
Aby při vypsání článku sem to z db vytáhnul do podoby 16.7.2008 třeba nebo čas do formátu 14:45 . Jsou nato nějaké funkce ? Četl jsem pomerne už dost článku, ale vubec sem se nedočetl jak je to s CZ mutací, všechno to bylo v podobe třeba 2008-16-2 a to mi je celkem k ničemu.
Fórum › PHP
Datum a čas - český
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
To Lighter :
pouzijes zname date() a to tak ze tam uvedies druhy parameter.
napr iba datum:
$ceskydatum = date("d.m.Y", $timestamp_z_db); // vrati napr.: 17.12.2008
datum s casom:
$ceskydatum = date("d.m.Y H:i", $timestamp_z_db); // vrati napr.: 17.12.2008 19:01
a takto lubovolne dostanes cokolvek co je mozne s date() http://sk.php.net/manual/en/function.date.php s priradenim tej druhej premennej timestamp z tabulky...
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br]
Lenivosť je matka pokroku.[br][br]
http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů
Podobná vlákna
Datum česky — založil Pavel
Cas a datum — založil Grungy
Datum a čas — založil hejnallukas
Čas a datum — založil Colpik
Moderátoři diskuze