Čau, chtěl bych se naučit s nějakym grafickym programem a chci si vybrat takovej program, kterej upřednostňujou firmy zabývající se tvorbou www...jednoduše mi jde o to, abych se neučil pracovat v nějakym programu, který firmy vůbec nechtěj.
Je photoshop nejpoužívanější mezi českýma firmama?
Fórum › Photoshop
Jaký program byste mi doporučili?
Gimp je velmi podobny co se tyce ovladani (jen ho ma o neco horsi). A nestoji 17 tisic :)
Neplest Corel Draw (vektorovy program) a Corel Painter (kreslici program. Tim kreslici myslim opravdu kreslici - na weby se samozrejme nepouziva, pouziva se tam kde je treba neco nakreslit)
myslim ze studia nemaju presne zadane co musis pouzivat, ano vacsinou sa pouziva photoshop, ale ak si dobry v niecom inom a dokazu s tym pracovat aj ostatni, tak neni problem asi aj v malovani robit...
Jak řekli ostatní, majoritní je jednoznačně photoshop. Klientovi je samozřejmě jedno, v čem děláš grafiku, jde o její finální podobu, ale tvorba v photoshopu je příjemnější než v gimpu, takže je to spíš o tom v čem tu grafiku vyrobíš ty rychleji, a v čem se ti lépe pracuje.
To Amos : Já bych řekl že nepřehlednej je Photoshop a blbě se v něm orientuje. Gimp je rovnocený nástroj Photoshop a nic za něj nedáš, dokonce má lepší funkce co se ovládání týče, Např. perspektiva :-)
Haf napsal:
Čau, chtěl bych se naučit s nějakym grafickym programem a chci si vybrat takovej program, kterej upřednostňujou firmy zabývající se tvorbou www...jednoduše mi jde o to, abych se neučil pracovat v nějakym programu, který firmy vůbec nechtěj.
Je photoshop nejpoužívanější mezi českýma firmama?
Jestli máš přebytečných 21 tisíc Kč, tak Photoshop, jinak GIMP. Firmám to může být v zásadě jedno, důležitý je co dokážeš, ale každej určitě rád ušetří za licence pro Photoshop. Prakticky je jedno v čem umíš, ty programy jsou stejně všechny dost podobný a většina věcí se dělá stejně.
Ja delal v GIMPu docela dlouho nez jsem presel na PS, od te chvile se na nej nemuzu ale skoro ani podivat :)
No tak si v tom udělej jasno sám si stáhni oba programi jak gimp tak photoshop na nějaké jednoduché stránce kde májí free aji shareware licenci např:http://www.stahuj.centrum.cz/ a skus si je.A pak kterej ti bude líp vyhovovat tak ten si bud kup nebo stáhni.No ale já osobně se přikláním rači k Photoshopu je lepší a jak tady hodně lidí řiká je přehlednější má větší výbavu a líp se sním dělá ,ale ne všem.Ale má tu nevýhodu že stojí 20 000 no a gimp si mužeš stahnout free.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jaký program na tvorbu dps — založil akero
Jaký program na začátky s programováním — založil Lukáš
Jaký střihový program jako vegas? — založil we
Jaký program je lepší na tvorbu grafiky pro web? — založil TomasUL
Ktorú knihu by ste mi doporučili? — založil Anonym