Mám jistý námět na online hru a potřeboval bych ho od vás zhodnotit - nechci se pouštět do celkem rozsáhlého projektu, který by neměl sebemenší šanci na úspěch ;-)
Jendalo by se o multiplayer akčně-závodní hru v prohlížeči. Jistě, prohlížečových her se na Internetu nachází spousty. Většinou masivní RPG či strategie, neuvěřitelní žrouti času, který u nich tráví opravdu jen ti největší herní nadšenci. Jistě nemusím poznamenávat, že moje hra by byla jiná... Hra pro "normální" lidi, kteří tráví spustu času u počítače (zdegenerovaní programátoři velkých softwareových společností, osobní asistenti namyšlených ředitelek soukromých nemocnic, znudění studenti víceletých gymnázií o hodinách informatiky, atd. atd.) a čas od času prostě potřebují vypnout, odreagovat se, vybít se - nejlépe na někom jiném něž na nadřízených, kamarádech.
Tato potencionální cílová skupina hráču by se většinou nepřipojovala ze svého počítače a z toho také plynou nejdůležitější požadavky na hru:
1) uživatelé často nemají práva k instalování nových programů do systému -> hrálo by se v prohlížeči, Flash
2) rychlá a bezbolestná registrace, event. možnost hrát "instantně"
3) hra je primárně určena k zahnání nudy, odreagování -> 2D grafika, jednoduché ovládání, VYNIKAJÍCÍ HRATELNOST
K samotné hře:
Šlo by o malá autíčka vybavená nejrůznějšími zbraněmi a zvláštními "schopnostmi".
Na výběr byste měli ze tří módu:
1) deathmatch - klasické "všichni proti všem" s cílem sestřelit/vybourat co nejvíc ostatních hráčů a nebýt při tom sám zničen
2) závody - v tomto módu by se jezdilo se speciálními závodními autíčky beze zbraní, jedinou možností jak knockoutovat ostatní hráče by tedy zůstalo jejich vytlačení z dráhy (něco na styl Flatoutu); cílem by bylo samozřejmě projet stanovenou trasu v nejlepším čase
3) kombinace dvou předchozích módu - závody bez pravidel, ve kterých rychlost nehraje nejdůležitější roli; musíte se umět vyhnout nepřátelským střelám
Každý mód by bylo možné hrát na několika exotických mapách - prosluněné kalifornské pláže, lávová pole na Kanárských ostrovech, amazonský deštný prales...
V nabídce by bylo samozřejmě i nepřeberné množství typů autíček rozdílných svýmy parametry, zbraněmi i vzhledem.
Dále nebudou chybět ani podrobné statistiky a historie her každého registrovaného hráče.
Tak, co na to říkáte? Budu vděčný za každou reakci, přípomínku, návrh na vylepšení - za cokoli...
Fórum › Offtopic
Námět - online hra pro odreagování
Návrh je to jistě zajímavý. Ale neexistuje již něco podobného? Pokud by si to dotáhl do funkčního stavu, určitě se lidé najdou.
V té hře by se mi líbilo kdyby na tratích byli zraně a bránili projíždějícím autům v projetí (zbraně nejenom na autech)
To mates : Zatím jsem na nic podobného nenarazil. Nicméně o webových hrách nemám moc velký přehled - i proto jsem dal návrh sem na fórum; kdyby někdo podobnou hru znal, snad se ozve...
S těmi zbraněmi na tratích je to ovšem bezvadný nápad, určitě udělám ;-)
Docela bych chtel videt, jak budes delaj zavodni hru v JS. Myslim, ze alespon Flash by to chtelo. Navic JS se da velice jednoduse konzolovymi prikazy/skriptlety manipulovat, takze by to znamenalo kazdy bajt prichozich dat kontrolovat na platnost. Nemluve o tom, ze si nejsem vubec jist, zda z JS vymlatis dostatecne pingy na zavodni hru.
To CommanderZ : Taky jsem na to zvedavej.. Zatim jsem ovsem presvedcen, ze to s JS pujde. Maximelne presedlam na Flash.
Jinak co by z toho "manipulovani" potencionalni cheater mel? Za vyhru nic nedostane, maximalne prchavy pocit uspokojeni z toho, ze podvodne vyhral. Kdyz bude mit hrac podezreni, ze nekdo podvadi, muze ho navrhnout a ostatni budou hlasovat o jeho vylouceni ze hry.
Jinak co by z toho "manipulovani" potencionalni cheater mel? Za vyhru nic nedostane, maximalne prchavy pocit uspokojeni z toho, ze podvodne vyhral. Kdyz bude mit hrac podezreni, ze nekdo podvadi, muze ho navrhnout a ostatni budou hlasovat o jeho vylouceni ze hry.
Jesli tam nebudes mit nejake logovani statistik a tak, tak to moc lidi hrat nebude.
S Ajaxem jsem pracoval a to jen na jednoduché bázi vypisování pár dat. Rychlost je skoro stejná, jako u PHP.
Doba odezvy AJAXu je teoreticky doba cesty signalu k serveru + doba zpracovani na druhe strane/serveru + doba cesty zpatky. Moje praxe je ale takova, ze nacteni dat pomoci ajaxu vzdycky trva o neco dele - i na pripojeni k rychlemu serveru s rychlym pingem ajaxove bubliny a tak neskacou zdaleka hned (coz by teoreticky mely, kdyz pocitam ping 150 ms a par desitek ms na zpracovani na serveru). Streamovani jsem nikdy nezkousel.
Navic musis pocitat s tim, ze JS je jako jazyk EXTREMNE pomaly (kdyztak nahraju na net priklad).
To CommanderZ : CoD, Bulanci, AA, Flatout ... lidi to nehrajou kvuli statistikam, ale protoze je to bavi. Nechci vytvorit hru, u ktere budou lidi sedet hodiny a hodiny jen aby se jim zvednul level, nybrz hru, kterou si zahrajou kdyz je spatne pocasi, kdyz je nekdo nastve nebo kdyz se nudi.
Nápad je to moc dobrý. Ale jsem zvědavý, co z toho JavaScriptu vymlátíš. Zájem by o to byl, pokud to dokážeš vytvořit, ať to vypadá trochu na úrovni(ne že bych ti nevěřil, ale JavaScript je sra*** :)) tak máš můj obdiv.
Tady je ukázka streamování - http://www.lightstreamer.com/
AA ma levlovani jako prase a CoD 4 taky, nejake ranky byly myslim i v CoDu 2. Flatout nevim.
Tak jako tak to nic nemeni na tom, ze by bylo pekne tam mit nejaky jednoduchy zebricek/ skore. Kalkulace bodu by mohla byt jednoducha -
- dojedes pred souperem s podobnym/nizsim skore nez ty - dostanes par bodu
- dojedes pred souperem s vyrazne vyssim skore nez ty - dostanes hodne bodu (v zavislosti na rozdilu bodu a dejme tomu rozdilu pricek)
- dojedes za souperem, ktery ma podobne/vice bodu nez ty - ztratis par bodu
- dojedes za souperem, ktery ma o hodne mene bodu nez ty - ztratis hodne bodu
Myslim ze je to jasne, bezne pouzivany princip hodnoceni. A prece by to hrace motivovalo (i k cheatovani samozrejme, ted jde o to, jestli jsi ochoten to podstoupit). Navic, samozrejme ze lidi jsou schopni cheatovat jen aby ukazali ostatnim, ze jsou lepsi.
Taky se zkus zamyslet nad ovladanim - ve flashi bys mohl pouzit klavesi, v JS se musis zpolehnout na mys nebo on-screen tlacitka.
Rozhodne ti doporucuji nejdriv vubec zkusit udelat jezdici auticko s kolizemi s okraji trati a dalsimi predmety nez se zacnes vrhat na online cast. Taky si (mozna jeste driv) vyzkousej, jaky pingy vymlatis z toho AJAXu. Jesli z toho nedostanes mene nez 1000ms na beznem pripojeni, tak se do dalsiho dobrodruzstvi ani nepoustej.
Ted si vzpominam - jsou to tak dva tydny co jsem zkousel online tetris na podobnem principu zkominovany s MMORPG (spis mmowebovkou), nicmene u me vyhorel na spatnem ovladani. Byl ve flashi a ovladal se mysi, ale nesel dat do fullscreenu, takze vyjeti mysis z obdelniku te hry obvykle znamenalo smrt. Kazdopadne muzu zkusit vyhrabat link.
To CommanderZ : Ovladani klavesnici jde AFAIK i v JS. Ale mas pravdu, nejspis to bude ve Flashi -> bude to vypadat lepe a bude jednodussi to naprogramovat. Kdyz jsem si jen predstavil, kolik obrazku v JS potrebuji, aby se auticko otocilo kolem sve osy, a ze ve flashi to jde vyresit jednim radkem kodu...
Nad statistikami jeste zapremyslim - na smysluplne statistiky je nutna registrace a to moc neodpovida puvodni myslence. Zrejme tedy bude moznost hrat "instantne" bez registrace a bez statistik, nebo se zaregistrovat - zadne mamuti formulare pozadujici hromadu osobnich udaju; jen prezdivka, heslo a potvrzeni hesla a uz se vam zaznamenava podrobna historie her, s kym jste hrali, v jakem modu, kolikati jste dojeli, kolik strel jste vystrelili, kolik lidi zabili a kolikrat jste byli zabiti, nejoblibenejsi mapa, typ auta <- ty smerodatne informace prepocitany na expy a uroven (proste styl AA)
tak mě se to zdá celkem fajn, už teď mi docela mrzý, že ve škole jsou stránky s hrama bloklí...ach jo...
co se týče námětů:
-líbil by se mi prostředí Antarktidy nebo tak něco kde by to pekelně klouzalo, to by byla sranda :smile2:
No tušim uživaťeľ potrebuje väčšie práva na inštalovanie flash playeru ako an spustenie portable hry. Neviem kam to chceš dotiahnuť s grafikou, ktorá je na udržanie hráčov dnes dosť potrebná. pre mňa by bolo zaujímavejšie aby to nevyzeralo že sa hrám, nech sa tam drží screenshot a na ňom niečo hrám :-D napr závody medzi oknami winu.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Online hra — založil koldis
Online hra — založil PatriCZek
Online hra - boje — založil pecan987
Online hra + server — založil milanmichal
Hra Battleship online — založil Mutagen