mam prblem s HD ... som si nainstaloval ubuntu a nejak :smile19: mi z PC zmizol widows :smile11:
tak som si ho naspet nainstaloval na HD C a D som naformatoval ... a co sa nestalo? Ccku sa zmensila kapacita z asi 80 GB na 2,85GB :( , plz poradte ako to napravit , D je v poriadku , ma 250GB ako predtym, len to C neejak blbne
Fórum › Hardware
Zmensila sa mi kapacita HD (o vela) .. prosim pomozte
To t0m45 : Jestli máš Vistu (případně live Ubuntu), tak si otevři správce disků a nastav si partitions jak potřebuješ. Pokud nemáš, tak si stáhni nějakej partition manager a udělej totéž.
Linux asi opravdu neni pro lamy :'-( Oni totiz tu moznost "use entire disk to install Ubuntu" nepochopi a potom rozhlasujou, jak je Linux osklivej, pac se jim pri jeho instalaci nejak smazal Windows.
To ovem neni vsechno, kdyz si chteji Windows nainstalovat zpatky, misto aby naformatovaly celej disk, naformatuji pouze swap partition, kterou si tam ten "osklivej Linux" podle vytvoril. Zacnou tedy prozmenu rozhlasovat, ze se jim pri instalaci Linuxu "nejak" zmensil harddisk.
Co kdyby si ted zkusil svuj problem popsat nejak lepe, nez ze se ti "nejak" spojila pamet dvou harddisku? (btw. pokud se nemylim, 80+250 != 240)
To Zelenáč :
To ovem neni vsechno, kdyz si chteji Windows nainstalovat zpatky, misto aby naformatovaly celej disk, naformatuji pouze swap partition :smile6:
To juiCZe : no ja nevim, ale kdyz jsem instaloval linux poprve tak se mi to podarilo bez problemu. Staci cist a neklikat zbesile na "Next" jak to ve winech obvykle byva.
To je zajmavý, ale kdyby se vám někomu zastáncům linixu něco dojě*** na windows, tak to by bylo nadávek co?
A 99% těchto chyb je způsobeno opět kým??? uživately. Takže ať jde o windows nebo linux, záleží na uživately.
A podlě mě je instalace windowsu lehčí pro začátečníka
To Anonymní uživatel :
To je zajmavý, ale kdyby se vám někomu zastáncům linixu něco dojě*** na windows, tak to by bylo nadávek co?
Presne tak! :smile1:
Ne, ja nadavam i na linux obcas, ale pak zjistim, ze chyba byla na me strane :smile13:
Je jedno co oužíváte za OS. Pokud s ním umíte pracovat, nemáte problémy. Někomu příjde jednoduší windows a někomu linux.
Každý jedinec vyžaduje individuální řešení.
Zkoušel jsem jak windows tak linux.
Problém je že jsem dlohu, snad od dětství pracoval s Windows. Takže když jsem si nainstaloval Linux, byla to samorřejmě změna. A to může být i naopak. Kdo často používal linux, a učil se pracovat na pc s linuxem je těžké přejít na Windows
Záleží na zvyku. Takže se nedá tak úplně říct "tohle je špatný OS, a tohle výborný"
To Anonymní uživatel : Aj ja som vyrastal na Windows :)
Inštalácia Ubuntu mi prišla až moc user-friendly, ale ako bolo povedané, linux sa odlišuje od windows tým, že nepremyslené klikanie na Next môže na Linuxe spôsobiť zbytočné problémy... Niekomu sa možno nepáči, že na Linuxe treba trošku viac rozmýšlať a čítať... :)
Víte, jak se to řiká - windows není linux a linux není windows zadarmo. Z toho už vyplývá všechno ostatní.
Ono je to, co se stalo t0movi celkem pochopitelny, pokud nekdo neumi moc dobre anglicky, i pri tak user-friendly (kliid Windows lovers :-)) instalaci, jako ma Ubuntu se muze lehko ztratit. Windows XP (nevim, jakou verzi ma t0m) ma prozmenu opravdu pitomy partition manager - pokud se nemylim, vubec nerozezna partitiony s formatem ext3, a pokud snad rozezna, nedokaze je naformatovat (takovy problem jsem vsak kupodivu mel i s NTFS). T0m tedy naformatuje swap partition (opet domenka) - ono to velikost urcite udava v MB, takze se to da lehce prehlednout (obzvlast pokud dotycny pocita jako ja - 1, 2, 3, hafo...).
Me spis daleko vic stve, ze namisto aby t0m napsal, ze to pokurvil a vysvetlil nam, jak postupoval, napise, ze "se to NEJAK smazalo / NEJAK se spojili HDD"... a ono to pak zase vypada, ze za vsechno muze Linux :-(
To Zelenáč : Ta věc ve Win XP se ani nedá nezývat partition managerem.
Zelenáč napsal:
Instaloval si nekdy ubuntu? Prislo ti to snad nedostatecne user-friendly?
Rozhodně ano, v porovnání s windows. Je to rok dozadu a znovu to instalovat nebudu, linux pro mě a pro mnoho dalších lidí kteří s ním vyloženě nepracují na serveru, nebo nebudou nemá význam.
Windows XP (nevim, jakou verzi ma t0m) ma prozmenu opravdu pitomy partition manager - pokud se nemylim, vubec nerozezna partitiony s formatem ext3, a pokud snad rozezna, nedokaze je naformatovat (takovy problem jsem vsak kupodivu mel i s NTFS).
Proč by měl umět ext3 ? Přečti si zde první větu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ext3 ;)
Problém linuxu je jednoduchý, snad v žádné firmě tvořící userfriendly distra jako ubuntu nemají člověka, který je zvyklý na windows a říká co mu vadí. Prostě to udělají tak jak to příjde linuxákům nejlepší, a čekají jak si s tím uživatelé poradí.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
PROSÍM, POMOZTE — založil Jakub Chábek
Prosim pomozte — založil Screpheep
Pomozte mi prosim... — založil Robo
Prosím pomozte s paskalem — založil mr.mistr
Seminární práce - prosím pomožte: — založil bunjee