Tak jsem si hrál, myslím že výsledek stojí za to(mezi námi děvčaty, je to pěkná kravina). Naprogramoval jsem hru. Smysle celé hry je zmáčknout tlačítko, které mění při každé hře pozici neviditelným kurzorem.
Vznikla sice blbost, ale já si procvičil hodně věcí v C# i WPF.
http://plasmo.ic.cz/trefse.rar
Editoval djanosik: Upravil jsem název vlákna, aby bylo jasné o co vlastně jde.
Fórum › .NET
Pěkná blbovina [Prográmek k otestování]
Hmm, kdyby tam nebyl ten setup, tak bych se i rád podíval.
verze bez setup
Ještě bych zkusil odchytit stisk klávesy tab, abych se na to tlačítko nemohl dostat jinak než myší. To tlačítko Konec vpravo nahoře to moc usnadňuje - když vím, kde je cursor, tak už není problém dostat ho tam, kam potřebuju.
To djanosik : A jak by jsi to s tím tlačítkem vyřešil? Odchytávání kláves musím ještě nastudovat. :smile1: díky :smile2:
To plasmo : To já nevim, ještě jsem to nezkoušel.
Docela hezké, jen si si oprav chyby a ten TextBox dole předělej na Label a nezapomínej, že ty souřadnice, které se generují, slouží pro umístění levého horního prvku. Řekněme, že mám monitor s rozlišením 1280x1024, pokud se ty souřadnice vygenerují zrovna napotvoru tak, že budou třeba 1280x1024 (to by tlačítko nebylo vidět vůbec, možná ten jeden levý horní pixel:-)), nebo podobně blbé číslo, tak tlačítko bude špatně vidět. Opravit! Jednoduše od vypočítaného rozlišení odečti šířku a výšku tlačítka, a až s tím rozsahem pracuj.
Treba odchytiť ten Tab + keď je myš úplne vpravo alebo úplne dole na obrazovke, tak ju vidno, pretože tam je taký sivý rámček. Takže v podstate stačí nastaviť kurzor myši na kraji obrazovky a potom s ním už len rovno pohybovať...
To mnn : Výborný popis problému :smile2:
To mnn : Logika téhle aplikace je relativně dost jednoduchá, takže tam nemá moc co padat. To mě přivádí k závěru, že ti to padá hned po startu a tudíž nemáš .NET 3.5, ale samozřejmě se mohu mýlit a ty jistě upřesníš, co že to vlastně dělá.
To Chrasty :
Jasný, chápu co myslíš, díky za upozornění. Moc díky :smile1:
To mylan4 : To mylan4 :
Tak že se pustím do další verze, kterou vylepším o další věci, včetně Vašich námětů.
To Danik :
Ano, je to tak. Moc děkuji. TAB již nefunguje :smile1:
To mnn :
Tomu řikám. Úplná a přesná specifikace problému.
To jakub :
Koupil jsem si to to: http://www.totaltraining.com/prod/microsoft/expblend.asp doporučuji
Pak několik článku je zde: http://www.vyvojar.cz/
Něco jsem pochitil od Chrastyho
Strejda google taky pomůže
a jako poslední metoda pokus omyl
Děkuji všem :smile2:
Já jen doplním, že krásná videa o Blendu jsou i na Expression Community webu, přesněji tady http://expression.microsoft.com/en-us/cc136535.aspx. Pro začátek je možná zbytečný ten kurz od Total Training (i když je pravda, že ten je špičkově udělaný, od absolutních základů, přes databinding, 3D objekty, až po nevím co všechno:-))
To plasmo : No, díky za reklamu:-)
To mnn : Stáhni si .NET Framework 3.5 :smile2:
Tak jsem udělal několikúprav jak jste mi radily. Až na ty bliknuti kurzoru a viditelnosti myši na kraji obrazovky. To zahranu do další verze. Zítra odjíždím pryč, tak až se za týden vrátím. Nápovědu jsem trochu vylepšil.
Zase pár připomínek (už jenom drobnosti)-
Dopiš si event handler pro OnMouseLeftButtonDown (ve WPF je to na tři řádky kódu, doslova:-)). To aby uživatel mohl přesouvat to okno s nápovědou.
U té nápovědy zruš ten rámeček úplně, tím i rovnou zakážeš tu zbytečnou možnost resizování (pomocí vlastnosti WindowStyle, nastav ji na None)
Tak mám doplněny handlery. A zmizen rámeček.
To mnn : Že si jediný komu to nefunguje... :smile6:
pošli mi screeny a popis chyby kterou to vyhodí
Za půl hodiny odjíždím pryč. Teď jsem ještě projel aplikaci debugerem. Vše je ok. Pokuď ti to padá tak jak píšeš, chybí tí knihovny, které to potřebu...tz. nemáš .net Framework 3.5. Zkus to a přestaň urážet a kritizovat. :smile2:
To zonda : To zde již bylo řečeno. Vlastnost WindowStyle.
To mnn : Rád bych tě upozornil, že velmi hrubě porušuješ pravidla této diskuze. Pokud se to bude i nadále opakovat, budou veškeré tvé příspěvky v této diskuzi mazány. Pozatím pouze upravím obsah předchozích příspěvků.
A kde ju nastavýš ?? tu vlastvost WindowStyle . Alebo lepšie ako vložíš to WindowStyle do programu ?
Sori že sa tak debilne pýtam ale neviem násť tu vlastnoť WindowStyle nikde.
Sice nejsem plasmo, ale udělal to tím WindowStyle=None, můžeš to nastavit přímo ve zdrojáku jako jakoukoliv jinou vlastnost, nebo třeba v Blendu, když nastavuješ vlastnosti okna. Ve Visual Studiu je to taky... Jen se teda musíš koukat do okýnka Properties, standardně vpravo dole, jestli ho tam nemáš, tak zmáčkni F4
Nieje to tam . Pozerám do Properties a nikde to tam nevidím . A ked to napíšem do zdrojáku designu tak to tiež nejde .PLS odfot to a hod tu fotku kde to je .
Asi jsi zapoměl uvést, že ti nejde o WPF http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.window.windowstyle.aspx, o kterém je tu řeč. Ve WinForms je to vlastnost FormBorderStyle http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.form.formborderstyle.aspx.
To zonda : Ostatní ti již odpověděli.
To mnn : Pokuď smysluplně nevysvětlíš co to dělá, nehodíš sem chybový výpis, screenshoty atd... a budeš jenom křičet, že to nejde...tak ti to nepujde...z toho co tady píšeš můžu určit následující diagnózu:
Nemáš .net Framework 3.5!!!
mnn napsal:
plasmo: ta ty si pako. hned ma napadlo ze musim mat 3.5, ved uz v 1. prispevku spominas wpf. samozrejme ze 3.5 mam.
TAK SI TO OPRAV, IGNORANT!
A dej si bacha na to jak se mnou mluvíš, koukej mě přestat urážet. Na podobný jednání nejsem zvyklí !!! :smile20:
To lolik : s těmi zdrojáky si to ještě rozmyslím :smile1: ale asi sem hodím celý projekt ve VS 2008 :-)
Hh, jednou si zvykneš.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Matlablib: Třída pro otestování metody autosize — založil oxidián
VB programek — založil GbiQ
Prográmek na heslo — založil TOP SECRET
Menší prográmek AI — založil Emanuel