Takze pokud bych chtel abyy kdyz splni podminku ze napsal treba kalkulacka tak aby mu otevrel soubor cpp s kalkulackou ale ten cpp bude ve stejnem projektu jak ??Dekuji predem
Fórum › C / C++
Otevření souboru
To dc195 : prvni by jsi to musel zkompilovat.....ale zda se mi lepsi to rovnou zakomponovat do programku, nez volat exac pomoci fci jako jsou system, exec,....
no to by mě taky celkem zajima nějakej příkaz nebo finkce pomocí který otevřu exe které mám přímo v projektu
dc195
nojo ale ja nevím jak??
Nejseš jediný, kdo něco neví. Já ani pořádně nechápu, co vlastně chceš, proto můžu psát úplně mimo. Ale řekněmež, že čekáš na vstup od uživatele a pokud napíše např. kalkulacka, spustíš mu kalkulačku, což bude nějaká funkce, která může vypadat třebas nějak takto:
void kalkulacka(void)
{
std::cout << "1 + 1 = 2" << std::endl;
}
Nyní již máme funkci, která se bude volat, ale ještě neumíme zajistit, aby se zavolala po napsání kalkulacka. Podle mě nejjednodušší je zaregistrovat si fci do mapy (hashe, nadávej si tomu, jak chceš; v STL tomu říkají map), která může vypadat následnovně:
std::map <std::string, void (*)(void)> registrovane_funkce;
Funkce do mapy "zaregistruješ" (přidáš klíče a k nim jednotlivé funkce) a teď už jen hlavní smyčka bude číst vstup a podle příkazu volat funkce:
std::string prikaz;
while (std::cin) {
std::cin >> prikaz;
if (registrovane_funkce[prikaz] != NULL) {
funkce = registrovane_funkce[prikaz];
funkce();
} else {
std::cout << "Tento příkaz neexistuje." << std::endl;
}
}
V příloze je výsledný soubor, jak to může vypadat.
aha tak to sry já jsem si to celé nečetl
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 140 hostů
Podobná vlákna
Otevření souboru — založil Jakub Vojáček
Otevření souboru — založil Honza
Otevření souboru v C++ — založil turbo-snek
Otevření souboru — založil Pavel
Otevření souboru — založil Sajmi
Moderátoři diskuze