Už jsem se v jednom threadu zmiňoval o mé první aplikaci napsané ve WinForms (pokud pominu aplikace typu Hello World a "Web Broswer").
Kalkulačka se podobá té z Windows, ale je menší a má méně funkcí. Vstup z klávesnice se nevkládá do textBoxu, ale pomocí KeyPressEventHandleru a switche jsem vybraným klávesám přiřadil volání nějakýbutton->PerformClick();... Aspoň jsem se vyvaroval zbytečného duplikování kódu.
Aplikaci jsem napsal v C++/CLI... Vybíral ještě mezi C#, ale tam se mi moc nelíbí, že všechny operátory typu ".","::" nebo "->" jsou nahrazeny tečkou, nějak sem se ztrácel v tom, co je třída, co metoda nebo objekt.
Prosím, abyste mi zdělili své připomínky a rady. Děkuji.
Known bug: Občas blbne Enter (výsledek je nula).
Fórum › C / C++
Moje první aplikace ve Windows Forms - kalkulačka
No jo, moc hezký :smile18: Tip do budoucna - když si nadefinuješ obecné "tlačítko" a v něm nadefinuješ společné vlastnosti všech tlačítek a ostatní tlačítka z něj odvodíš, ušetříš si spóustu psaní:-) Teď je to asi zbytečné, protože ta tlačítka mají stejné vlastnosti asi jenom dvě, tři.. ale někdy se to hodit může.
Za trochu ironický nádech příspěvku se omlouvám, jenom už magořím z toho, co se v téhle sekci poslední dobou objevuje:) To jsou samé kalkulačky, kalkulačky, kalkulačky, "kde stáhnu program, který najdu během zlomku vteřiny na googlu" a další...Zasloužíš pochvalu, že ta tvoje kalkulačka aspoň něco umí:-)
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 96 hostů
Podobná vlákna
Moje první kalkulačka — založil Domino
Windows forms — založil Johnnny
C# Windows Forms kreslení — založil mstarman
Databáze s Windows Forms — založil Ant
V Monu najednou nefunguje Windows Forms — založil Matěj Andrle
Moderátoři diskuze