Ahoj všichni, mám problém s jendou věcí v mysql a php. Podle knihy php5 a mysql5 hotová řešení jsem vytvořil datbázi, tam všechny tabulky a naplnil je údaji. Vše funguje, až na to, že když chci zobrazit clanek v rubrice, tak ho prohlížeč nenajde (chyba 404). Přesněji:
Když zadám do adresního řádku přesnou cestu k souboru clanek.php a dám za to to ?ID=1, tak to funguje, tvar adresy je localhost/phpkniha/k16/clanek.php?ID=1 Ale když je tne odkaz s uvedením kategorie, tudíž nevede k umístění clanek.php, tak se nic nenajde. To je případ localhost/PHPkniha/zabava/clanek.php?ID=2.
Jelikož bych ty kategorie chtěl používat, tak bych se ještě chtěl zeptat, jak to zprovoznit. V databázi je cesta ve tvaru /rubrika/, takže např. /zabava/ a ten nefunkční odkaz je ve tvaru:
<a href=\""."/PHPkniha". $záznam["cesta"]
. "clanek.php?ID=". $záznam["id_clanku"]. "\">název článku</a>
A nešlo by to bez toho PHPkniha? Kdybych dělal nějaký web a poté ho stěhoval na hosting, tak bych to asi musel přepisovat.
Dík všem.
Pozn.: Mám mysql 4 a php5 instalované z balíku php web server a jedu na windows XP.
Fórum › MySQL
Problém s rubrikou v mysql
jont
Je to prostě tak, že cesta /PHPKniha/zabava/clanek?ID=2 na serveru neexistuje. Nejjednodušší by asi bylo využít mod_rewrite, jestli máš nainstalovaný Apache. Hledej na Googlu. Ve většině článků je to docela hezky popsané.
PS. Tohle jsi měl spíše umístit do sekce PHP.
Tak po tomto zjištění, že se musí použít mod_rewrite jsem si zkusil udělat svoji aplikaci, skoro jako tu vzorovou. Vše šlo ok, ale ještě mám jeden problém: Na stránce, kde se má psát nový článek se nezobrazují rubriky v nabídce select a přitom v té vzorové aplikaci to jde v pohodě. A co je ještě divnější, tak když zkopíruji kód ze vzorového souboru do nového a uložím ho, tak to také nefunguje. Kod:
$spojeni = mysqli_connect ('localhost', 'uzivatel, 'heslo', 'casopis');
if (!$spojeni)
{
echo 'Připojení k databázi se nepodařilo. ';
echo '';
echo 'Popis chyby: ', mysqli_connect_error();
exit();
}
?>
<form...>
...
<SELECT name="rubrika">
<?while($zaznam=mysql_fetch_array($dbv)):?>
<OPTION value="<?echo $zaznam["id_rubriky"];?>">
<?echo $zaznam["rubrika"];?>
</OPTION>
<?endwhile;?>
</SELECT>
...
</form>
Abych to shrnul, tak v nabídce select se nezobrazují údaje a všechny příkazy a syntaxe je správně. A když dám za tu část
OPTION value="<?echo $zaznam["id_rubriky"];?>">
<?echo $zaznam["rubrika"];?> nejake slovo
nějaké slovo, tak se to tam zobrazí. Já se z toho zblázním, můžete mi pomoct?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Mysql problém — založil emde12
Problem s připojením k MySQL — založil lekejs
C# - MySql - problém s knihovnou — založil Chasič
Problem s pripojenim k MySQL — založil micro.21
Problém s připojením k MySQL — založil shgazda