mam text (u,z:string) z toho u:='uzivatel';//potreboval bych modre, a z:='zakaznik';//potreboval bych cervene,nicmene nevim jak zmenit textu urciteho barvu ví někdo?
Fórum › Delphi
Barva určitého textu
To retriwr : takže to nepujde zmenit určitý text?
ja věřim že to jde,jenom,jsem zase narazil na další pkážku v programovaní,protože jsem to nikde v člancích ani na netu nenašel:(
jo jenze kdyz pouziju richedit1.Font.Color:=clred; tak je mi to k nicemu protoze to zmeni vsechen text,a ja potrebuju to mit ten text barevne rozliseny,prosiiim nebyl by nekdo kdo by tu otazku me dokazal odpovedet nejlepe zdrojovym kodem?
Stoprocentně to nejde. String je jen reprezentace znaků, který v žádném případě nemá žádné vlastnosti.
Jde jedině v richeditu vytvořit selekci textu, který tam je a tomu nastavit zvláštní font. Zkus si to, to fakt funguje. Nevím teď z hlavy jak se ty funkce jmenují, na pc Delphi teď nemám, ale na nějakých návodech či v knížkách to najdeš.
tak je to vyřešené,je teda pravda že přes string to nejde,ale jde to pomoci seltext,kamarad mi odkazem.prosim o uzavření této diskuze...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Barva pozadi a textu — založil Ladík
Barva textu na tlačítku - Winapi — založil ProXicT
Odstranění určitého textu — založil Mutagen
[C#] Výběr určitého textu z proměný — založil Mutagen