4tu si jednu knížku , abych se naučil trochu více C++ko a byla tam funkce class tedy třída ale bylo to tam celkem špatně vysvětlené a já vým že to bude k programování potřeba a jednou se mi to bude hodit a tak vás chci poprosit aby ste mi to nějak lehce vysvětlily . Vým že se v té funkci dají nastavit třeba proměnné a pa kse ¨ta funkce ukončí , a pak může být až funkce main() . Ale nechápu proč to třeba musí být v té třídě když to rovnou jednoduše můžu nastavit v té hlavní funkci main () .
Fórum › C / C++
Class ( třída )
To milanmichal :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Objektově_orientované_programování
Class nieje funkcia :) Class je prostriedok na logické zabaľovanie, skrývanie tvorbu objektov atď (nevyjadril som sa presne ani veľmi správne) Mrkni na odkaz hore. OOP je prostriedok na zvýšenie znovupoužiteľnosti kódu.
Najprv musíš pochopiť načo triedy a OOP sú až potom sa začni zaoberať tým ako ich správne vytvárať, navrhovať, čo musia obsahovať, čo by nemali, a za čo by ťa iný programátor proste zavesil za gule do prievanu.
S pozdravom PaLaDiN
Aha teď jsem si přečetl že to zapouzdří dané funkce a udělá z nich oběkt .... Takže takhle tvoříme oběkty ?
Také by mě zajimalo kde mám zde chibu:
#include <cstdlib>
#include <iostream>
using namespace std;
class Auto
{
public:
int autaVaha;
};
int main()
{
Auto Auto;
cout<<"Zadej vahu auta:"<<endl;
cin>>Auto.autoVaha;
cout<<Auto.autoVaha;
cin.get();
return 0;
}
Když jsem jen nastavil proměnnou tak to šlo ale když požaduji aby to nastavil někdo jiný a aby se to přez cin uložilo do té proměnné tak to už nejde . Nevýte čím to může být ?
Aha :D ach ta pozornost
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Rozdil mezi Class a public class ??? — založil Luk4Senko
Class.forName() vs. <JmenoTridy>.class — založil wokena
Class pointer v jiné class — založil Hunty
Template class dedi template class — založil vitamin