Ahoj,
zacal jsem na linuxu psat program, a (nejenom) protoze potrebuju, aby ve vysledku bezel i na Windows, vytvarim postupne verze a ty se snazim zkompilovat i na windows. Prvni verzi jsem nakonec prekompiloval, ale druha verze mi hlasi chyby 'undefined reference to 'vtab for MainState'' a 'undefined reference to 'vtab for IntroState''. Prekladal jsem ve vyvojovem prostredi Code::Blocks, kompilator GNU GCC Compiler. Mam spravne prilinkovane vsechny SDL a OpenGL knihovny a nastaveny linker.
Program zatim nic nedela, pouze implementuje zakladni stavovy stroj a inicializuje SDL a OpenGL. Soubor GameStates.hpp, ve kterem kompilator hlasi tuto chybu, obsahuje deklarace tridy GameState (vychozi trida obsahujici pet ciste virtualnich metod, ze ktere dedi kazdy herni stav) a trid jednotlivych stavu - MainState a IntroState. Vsechny potrebne metody jsem pro oba stavy definoval v odpovidajicich .cpp souborech, takze me nenapada, kde by mohla byt chyba.
Prikladam cely kod, kdyby se nasel nekdo, kdo by se mi na to podival a pomohl mi odstranit tento problem. Dekuju Taine
Fórum › C / C++
C++ - undefined reference to 'vtable ...
no, ono to bude tým, že GCC je kompilator pre C a zvlada len podmnožinu featur, ktoré má C++. Rozhodne nezvláda virtuálne metody - na to musíš použit G++. Aspoň na WIndowsoch to tak funguje...
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 121 hostů
Podobná vlákna
Undefined reference — založil janek
Undefined reference... — založil kju:b
Cpp .o --> undefined reference ... — založil Marek
Undefined reference to function — založil oxidián
Undefined reference to 'class' — založil delicacyy
Moderátoři diskuze