Chtel bych si sloupecek tabulky , ktery se bude jmenovat podle promenny (v php)
$heslo a nevim jak na to jediny co sem stvoril bylo toto?
mysql_query ("CREATE TABLE heslo ($heslo VARCHAR (24));
?Chtel bych si sloupecek tabulky , ktery se bude jmenovat podle promenny (v php)
$heslo a nevim jak na to jediny co sem stvoril bylo toto?
mysql_query ("CREATE TABLE heslo ($heslo VARCHAR (24));
?1) Propanakrale! Prohlidnul sis to po sobe aspon trochu? Poradim ti jednu tajnou programatorskou fintu: zkus si, nez zacnes bedovat nad tim, co je spatne, spocitat uvozovky, pripadne zavorky v chybnem prikazu. Usetris si tim hodne starosti...zkus to treba ted...pokud chybu nenajdes ani ted, tak muzes prejit na nasledujici bod...
2) Spravne je to takhle:
mysql_query("create table heslo ($heslo varchar(24))");
3) K cemu to prosim tebe chces? Nechci rejpat, ale at se snazim jak se snazim premyslet, ten prikaz mi proste prijde uplne na nic :o) Co chces vubec delat? Vkladat hesla do tabulky?jo nebo tam zapsat neco jinyho!Vubec nemam tucha jak to zapsat jinak ne? takle, chci tam zapsat vysledek promenny heslo, kterou zeberu z formulare, ale nevim jak to do ty databaze nacpat.... a dalsi hesla bych vkladal insertem
Proc insertem nevlozis i to prvni? :o)))
A proc se radsi nepodivas na nejaky tutorial nebo si nekoupis nejakou knizku? Protoze timhle zpusobem, to bude trvat hodne dlouho, nez neco vytvoris...
Ak nemusis nevytvaraj tabulky v PHP, lebo v tvojom pripade aj tak tu tabulku vytvoris iba raz a potom donej budes iba vkladat. Skus si nastudovat zaklady SQL, aby si zistil, ako pracuju DB. Tu na servery tiez vysiel pekny serial o MySQL. Napr. hned druha lekcia http://programujte.com/view.php?cisloclanku=2005112102-MySQL---2.-lekcia sa zaobera vytvorenim tabuliek. A ked ju budes mat vytvorenu, tak cez PHP mozes do nej pridavat zaznamy.
to už sem celé prošel! Ale jak mam tam vložit výsledek proměnné?
mysql_query("create table heslo ($heslo varchar(24))");
1) Prikaz create se pouziva na vytvoreni tabulky, ne na vkladani dat. od toho je prikaz insert
2) To prikazu bude opravdu vlozena hodnota promenne heslo, ne string '$heslo'. Pokud bys tam chtel vlozit '$heslo' a ne jeji obsah, tak by prikaz musel byt uzavren v jednoduchych zavorkach '
Dík! Vím, že se používá insert, ale byl jsem línej to přepisovat, díky za vysvětlení!
Mozete mi prosim poradit co mam robit ked ma moje MySql nechce nikam pustit? Vypisuje mi to asi tak toto:
C:Program FilesMySQLMySQL Server 5.0binmysqlshow.exe: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO)
a to hocikedy ked sa chcem pripojit cez php alebo spustam iny MySql prog alebo aj ked chcem zalohovat tabulku...A netusim co s tym mam robit.Dik
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku