** pokročil jsem od minule ale stále potřebuju radu, sám jsem se snažil hodně **
Zdravím,
na mé nové online hře http://buildstate.net potřebuju zamezit tomu, aby se můj web zobrazoval v iframe cizích webů, v autosurfech, manualsurfech, klikačkách či proxyserverech. Už nad tím dumám třetí den ale uspěšnost je zatím nizká, hodně webů už se mi odrazit povedlo, ale u lepších systémů bohužel ne.
Mé řešení na iframy JS
<script type="text/javascript">
<!--
if(window.top != window.self) {
window.top.location.href = window.self.location;
}
-->
</script>
je sice super pro weby které podvádí tím že si hodí malý iframe na jejich web a zvyšuje se jim počet lidí (+klame mi to opravdovou návštěvnost) ale na proxyny a kvalitnější surfy to neplatí, protože JS u sebe nemají povolený.
Dalším řešením které jsem použil je v php funkce
$_SERVER["HTTP_REFERER"]
která zjistí odkud navstevník přisel, poté mi to porovná se zakázanými weby (surfy, proxiny, ... ) a pokud najde shodu tak vyhodí stránku s banem a zákazem vstupu. Funguje opet na obyčejných webech, ale u kvalitnějších proxin ne, protoze ty mají funkci HTTP_REFERER vypnutou a tak můj script tohoto navstevnika bere tak, že nejde z žádné stránky ale link si "naťukal sám" do prohlížeče.
---
Méte někdo s tímto zkušenosti? Nějaký nápad na řešení? Jde mi hlavne o to, že takovéto vstupy na web mi NICI prehled o opravdové návstevnosti a také NICI hru a porušují pravidla hry. Díky za kazdou odpoved :)