Anonymní profil mc – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil mc – Programujte.comAnonymní profil mc – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 94.113.220.–

mc
Vzdělání › FIT x FI MUNI
21. 9. 2011   #147766

#12 mikeek
Jsem student oboru FI MUNI - Paralelní a distribuované systémy (ParaDiSe :-)), rád ti zodpovím jakékoli otázky, pokud budeš chtít.

Jinak v tomto oboru, ačkoli se to podle názvu nezná, se potkáš s velkým množstvím teorie. Takže je dobré být alespoň trošku kamarád s algoritmizací, algebrou atp. Na druhé straně je v tomto oboru dost předmětů zaměřených prakticky, především na paralelní a distribuované programování (předměty doc. Barnata - https://is.muni.cz/osoba/xbarnat#…).

Pak si všimni ve výše odkazované Žluté knize (studijní katalog FI), že na FI jsou v podstatě dvě skupiny oborů, jedna se Základem I, druhá se Základem II. Tyto se dost liší - jeden základ je více "aplikovanější" (termín zažitý na FI), druhý "teoretičtější". Hlavní je vybrat si základ, který tvoří většinu povinných předmětů, v rámci základu už se obory liší docela málo, takže není problém v půlce studia změnit obor. Přejít na obory s různým základem jde také, jen musíš víc "dohánět".

mc
Python › Využití win programů
18. 5. 2011   #142231

Prosím, pokud se to nově učíte, použijte radši novější, nezastaralý modul subprocess:

http://docs.python.org/library/subprocess.html#module-subprocess

třeba protože:
-umí řešit klasický neduh v podobně zaplnění bufferu při zapisování do standardního vstupu spuštěného procesu
-příkaz se nepouští přes shell, ale přímo

mc
C / C++ › Logaritmus
19. 1. 2011   #137971

To Franceq : http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cmath/ - ano, je tam funkce log / log10. Stačí ti tyto dva základy? pokud ne, určitě víš/najdeš, jak se převádí logaritmus na jiné základy :-)

jinak když už řešíš math.h - není to knihovna, je to hlavičkový soubor. Matematická knihovna je knihovna (libm.so na unixech). Hlavičkový soubor musíš ve svém zdrojovém kódu vložit pomocí #include, knihovna se přilinkuje.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý