Anonymní profil Midnight – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Midnight – Programujte.comAnonymní profil Midnight – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 92.62.224.–

Midnight
Java › Třídy třetí strany
19. 11. 2012   #167154

Používám Netbeans. Já právě něvěděl, jak by taková věc měla vypadat. Takže je to obyč *.jar soubor, který nějak naincluduju v Netbeans a mohu ho použít? A je také možné s takovou komponentou, která není součástí jdk pracovat visuálně v GUI designeru IDE?

Midnight
Java › Třídy třetí strany
17. 11. 2012   #166995

Ahoj,

jsem nový v Javě a narazil jsem na problém. Potřeboval bych v mém GUI strom položek jako je jTree s tím, že každá z položek ve stromu bude mít více sloupců. Taková kombinace jTable a jTree. Co jsem se tak dočetl, je nutné použít komponentu třetí strany. Nevěděl byste náhodou někdo o něčem užitečném?

Nemám vůbec žádné zkušenosti s používáním komponent třetích stran, tak nevím, jak by taková věc měla vypadat, proto nehledám sám. 

Díky za pomoc.

Midnight
.NET › C# TreeView parse cesty ve s…
12. 11. 2012   #166617

To je pěkné, takže mi vlastně stačí najít vytvořit pro každý uzel stromu unikátní identifikátor a při označení najít příslušný uzel. 

Tak děkuji, to mi ulehčí pěkně práci :-)

Midnight
.NET › C# TreeView parse cesty ve s…
12. 11. 2012   #166577

Zdravím. Mám v mojí aplikaci TreeView, který reprezentuje můj n-ární strom. Vykreslení stromu do mého TreeView není problém, ale opačný směr je už horší.

Potřebuji nějakým elegantním způsobem získat referenci na objekt v mém stromu podle toho, na co uživatel v TreeView klikne. Mě napadá jen to, že za pomoci TreeNode.FullPath získám cestu k uzlu ve formátu "text_kořene\text_potomka\text_potomka_potomka", cestu rozparsruju podle delimiteru "\" a pak budu postupně procházet strom a probublám se k mému uzlu. 

To je ale naivní řešení a chci vás poprosit, zdali někdo nezná nějaký hezčí způsob. Pokud ne, chci se ještě zeptat, jakým způsobem byste parsovali text, abyste vždy dostali text z řetězce až po delimiter, abych si nemusel psát svůj parser.

Děkuji za pomoc.

Midnight
.NET › Přechod z C++
14. 6. 2012   #159190

Tak jsem se C# začal učit a chci se zeptat, zdali nevíte o nějakých dobrých a aktuálních materiálech, ze kterých bych se mohl naučit ASP.NET a pak WPF. Díky.

Midnight
.NET › Přechod z C++
12. 5. 2012   #157874

Lambda kalkul znam, ale nikdy jsem jej v praxi nepouzil, takze bych si ho musel dostat pod kuzi.

Podrobnosti toho, co bych delal jeste nevim, ale tak nejak se tam pocita, ze se pozvolna zaucim, takze snad nic sloziteho. Navic, jak rika tom, jestli se da toho hodne najit a je dobra dokumentace, treba jako ma v C++ Qt, tak by to mohlo byt dobre.

Tak dekuju za vase moudra :) 

Midnight
.NET › Přechod z C++
11. 5. 2012   #157842

Zdravím!

Možná se někomu bude moje otázka zdát zavádějící, ale za optání nic nedám.

Studuji druhým rokem CVUT FIT a poohlížím se po nějaké práci na léto, Plán je takový, že udělám zkoušky, nechal bych si týden na naučení C# a vrhnul se do zaměstnání, kde je po mě C# vyžadován. Problém je, že C# neumím, ale na druhou stranu umím docela dobře C++ a algoritmizaci obecně. Dále znám třeba Javu a Smalltalk.

Chci se tedy zeptat, za jak dlouho je reálně možné se C# naučit tak, abych v něm mohl začít aktivně programovat a mé programy přitom nevypadaly jako sídlo entropie. 

Díky za vaše názory.

Midnight
C / C++ › Vlákna - synchronizace
24. 3. 2012   #155429

Můžeš to řešit tak, že když producent skončí a přestane produkovat, zvedne hodnotu na semaforu o počet vláken.

Vlákna pak budou mít v kódu to, že pokud queue.pop ( ) == NULL, tak skončí.

Tedy pokud nastane situace, že všechny věci z fronty budou zpracovány, vláknům začne fronta fracet NULLy a tím poznají, že se mají ukončit.

Nebo dáš do producenta nějakou smyčku se sleepem a až bude fronta prázdná, tak ty vlákna odstřelíš. Ale to jen, jestli děláš úkol do školy, kterej ti kontroluje stroj a ne učitel  

Shneck
PHP › Ako získať input value bez s…
17. 3. 2012   #155084

#1 walda
Taky nejsem úplnej specialista, ale je tam problém, že PHP "pracuje" na serveru a pošle ti jenom výsledek...Takže bych to viděl tak, že nějakou JavaScript funkcí (např. onmousemove, onmouseover apod) pošleš tu proměnou do vnořeného, klidně neviditelného iframu, kde už budeš mít zase nějakou funkci, že při obdržení této proměnné se stránka v iframu aktualizuje...a na tý iframe stránce bude PHP kód, kterým si tu proměnnou zptacuješ dál.....Jak si to tak čtu, tak je to dost krkolomné řešení, ale jinak nevim jak poradit.

shneck
PHP › Řešení pro hromadný upload o…
16. 1. 2012   #152442
Midnight
C / C++ › Výpočet na GK
26. 12. 2011   #151659

Aha, takže spíše teda jednoduché operace. Pořád to nemůžu celé jaksi nějak uchopit a zaškatulkovat, v jakých případech to já využiju. Uvidíme po přednášce.

Tak děkuji.

Midnight
C / C++ › Výpočet na GK
26. 12. 2011   #151652

Takže jestli dobře rozumím, tak mohu na GPU koukat jako jsem doposud hleděl na vícejádrové CPU, akorát s tím rozdílem, že má každý procesor nižší výkon. To znamená, že toto mohu využít například v případech, že provádím nějakou méně náročnou operaci, která se mnohokrát opakuje. Typicky producent-konzument. Jedno vlákno mi bude rozdělovat práci, ostatní vlákna budou zpracovávat.

Dejme tomu, že mám například řetězec o délce n a já kontroluji všechny permutace všech podřetězců, jestli se náhodou nenachází ve slovníku. To je ale ?(2^n*n!*n) ( podřetězce*permutace*project_slovník ), jestli se nemýlím. Ale projetí slovníku trvá z toho všeho nejdéle, takže ideálně mi bude producent chrlit řetězce a jednotlivé procesory projíždět slovník. Je toto te případ, jak mohu GPU využít? :)


Musím si najít čas shlídnout celou tu přednášku, zatím to vypadá zajímavě, tak jsem zvědavý, jak bude vyřešená paměť a prostředky zajišťující atomicitu operací.

Midnight
C / C++ › Výpočet na GK
25. 12. 2011   #151645

Zdravím!

Předem chci říci, že chápu, že na vše, na co se teď budu ptát, se dá najít odpověď na googlu, ale vzhledem k tomu, že se bude jednat spíše o sérii menších dotazů, jsem se rozhodl pro tuto cestu, tak snad mi to prominete.

Chci se zeptat, jestli je možné přesunout výpočet v programu napsaném v C++ nějak jednoduše z procesoru na grafickou kartu. Jestli je třeba míti o téte problematice nějaké hlubší znalosti, nebo mi stačí mé středně pokročilé, které jsou spíše obecné.

Dále a hlavně se chci zeptat, k čemu by mi taková věc byla? V jakém případě chci vlastně přesunout výpočet z procesoru na GK? A jak je to možné, že na GK, která má frekvenci jádra necelý 1GHz může nějaký výpočet fungovat efektivněji, než na procesoru s výkonem téměř 4x4GHZ ( započítejme možnost multithreadingu ).

Děkuji za odpovědi.

Midnight
C / C++ › Pomoc s programem ...
23. 10. 2011   #149026

Promiňte mi offtopic, jen se chci zeptat KIIV, jestli mas neco spolecneho s CVUT FIT. Jen tak mimo misu, z zadnyho duvodu :-)

Midnight
C / C++ › oop
25. 9. 2011   #147863
Midnight
C / C++ › prodleva probíhající současně
17. 9. 2011   #147584

Já bych udělal něco takovéhleho:

while ( rozdil mezi soucasnym casem a pocatecnim < 30 )
{
	if ( ( rozdil mezi soucasnym casem a pocatecnim ) % 1 == 0 )
		vypis cislo;
}

return 0;

Tedz pokud jsem to pochopil dobre a ma to cislo vypsat kazdou vterinu. Pokud to proste ma vypisovat cisla, tak misto ty podminky nechas akorat vypisovat treba inkrementujici se unsigned int.

Midnight
C / C++ › Stažení souboru z ftp
15. 9. 2011   #147547

Máš pravdu, děkuji za pomoc, už mi to funguje.

Midnight
C / C++ › Stažení souboru z ftp
15. 9. 2011   #147540

Do aktuálního.

Midnight
C / C++ › Stažení souboru z ftp
15. 9. 2011   #147534

Zdravím!

Vytvořil jsem program ve Windows za pomoci QT, který se po spuštění připojí na mé ftp a stáhne soubor. Problém je, že pokud tento program spustím "ručně", funguje bez probémů, soubor se normálně stáhne. 

Jenže když jej uložím do registrů tak, aby se spustil při startu počítače, jakoby všechny úkony provede, ale soubory se nestáhnou žádné ( nebo se možná stáhnou, ale každopádně já je nevidím ). Dokonce metody, které mají za úkol pohlídat, zdali byl soubor stažený, se tváří, jakoby bylo všechno v pořádku.

Napadlo mě, že může být problém například v oprávnění, jelikož jak říkám, program se spouští bez mého poklikání. Nebo také proto, že je spuštěn dříve, než stačí operační systém vyřknout zaklínadla, která umožní přenos po ftp. Fakt nevím. Říkal jsem si, že třeba někoho z vás něco napadne.

Díky za pomoc.

Midnight
C / C++ › Cesta k Po spuštění
24. 8. 2011   #146691

Tak dekuji moc za pomoc, ziskane informace pujdou na dobrou vec  

Midnight
C / C++ › Cesta k Po spuštění
23. 8. 2011   #146676

Zajímavé. Pokud to bude jediná možnost, jak být přesný, tak to tak udělám. Jen zatím nevím, jak to udělat.

Jinak zvláštní je, že v registrech mám cestu k této složce Anglicky, ale pokud složky projíždím, tak jsou přeložené do Češtiny.

Midnight
C / C++ › Cesta k Po spuštění
23. 8. 2011   #146669

Chapu to tedy dobře, že mohu použít proměnnou např. %ProgramData%, ale zbytek cesty musím stejně doplnit? Tedy %ProgramData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup.

Ale to bude stále fungovat pouze pro Anglické Windows, nebo se mýlím?

Midnight
C / C++ › Cesta k Po spuštění
23. 8. 2011   #146665

Zdravím!

Chci se zeptat, zdali je nějaký způsob, jak ve Windows za běhu programu zjistit přesně cestu k adresáři Po spuštění jako řetězec. Cestu bych sice mohl nastavit ručně, ale problém je, že pro různé lokalizace bude cesta jiná. A vlastně na starších Windowsech je ta cesta také jiná, takže bych byl omezen pouze na Vista/7 a na jeden jazyk.

V podstatě můj plán je, že po spuštění binárky se zkopíruje do adresáře Po spuštění a když už tam bude, tak se příště kopírovat nebude. To bych udělal porovnáním právě cestami k současnému adresáři - argv[0] a cestou, kterou potřebuji získat.

Mohl bych si hrát s registry, ale vzhledem k tomu, že můj program budou testovat moji kamarádi, tak bych nerad byl až tak zlý. Proto bych se raději spokojil s Po spuštění.

Samozřejmě vše pro studijní účely.

Děkuji za každou pomoc.

Midnight
C / C++ › Vypracování programu v C...
13. 7. 2011   #144340

Opravdu by jsi mel jednodussi se to naucit, my ve skole delali druhy tyden, co jsme se ucili programovat neco podobneho. Je to sice pracne, ale urcite by jsi to zvladl. Je akorat treba davat pozor na ten prechod mezi kalendari, kdy se uplne vypustilo nekolik dni

Midnight
Java › Názor na Javu
16. 6. 2011   #143246

Já si myslím, že začínající programátor, by si jako první jazyk Javu brát neměl. Je to sice pěkný jazyk, ale myslím si, že si v něm člověk může zvyknout dělat věci ne úplně elegantně a pak se to může nepěkně odrazit na tom, když se dostane k nějakému nižšímu jazyku.

Já osobně začínal s C++, dneska bych možná raději zvolil C, protože mi trvalo asi půl roku ( no to zas ne ), než jsem zjistil, co to vlastně ten cout, který v každé učebnici na začátku podstrkují, je.

Já pořád říkám, že není důležité, kolik jazyků umíte, ale jak umíte programátorsky myslet. Doučit se pak syntaxi nějakého jazyka už není problém. Takže za mě Javu jako první jazyk ne.

Midnight
C / C++ › Co dal?
13. 6. 2011   #143192

Nejdůležitější je se naučit algoritmizaci. Bez té se nikam nehneš a s ní se pak můžeš už naučit se vším.

Takže já bych radil nejdřív dělat věci jen s konzolí a řešit nějaký úkoly a pak teprve něco jiného.

Midnight
C / C++ › POSIX
12. 6. 2011   #143161

Koukám na to a asi použiju tu mapu, přeci jenom se mi to zdá pochopitelnější, než co jsem našel o kyotu. Nebo se mýlím? A složitost vyhledávání prvků v mapě je logaritmická, což docela hustý :-)

Midnight
C / C++ › POSIX
11. 6. 2011   #143144

Co to prosím přesně mapa je? To jsem ještě asi ani neslyšel.

Idea mého řešení bylo seřadit si slovník ve vectoru primárně podle délky řetězce, poté podle abecedy a zjistit si na jaké pozici začínají jak dlouhá slova. A odtud začínat vyhledávat. Pokud první písmeno hledaného slova nekoresponduje se slovem v seznamu se kterým právě porovnávám, breaknu. Složitost prohledávání je poté asymptoticky pořád lineární, ale doopravdy se výrazně zlepší.

Program mám hotový pro jedno vlákno, teď jej právě jen potřebuji máknout pro více vláken, abych jej zase o něco zrychlil.

Midnight
C / C++ › POSIX
11. 6. 2011   #143142

Načítám do něj ze souboru slovník všech českých slov :-D

Zvláštní, přiznávám, ale potřebuji stvořit věc, která mi ze zadaných písmen porovná všechny podřetězce všech permutací těchto písmen, jestli z nich nejde složit slovo v co nejrychlejším čase.

Midnight
C / C++ › POSIX
11. 6. 2011   #143140

No já frontu mám globální, mutexy a semafory samozřejmě taky.

Já jen řeším to, že jakmile budu potřebovat nějaká objemnější data v STL kontejnerech předávat vláknům, budu muset vytvořit globální proměnnou, místo přidání pouze adresy na tato data do položky ve frontě, kterou si ve vláknu dereferencuji, jak jsem se pokoušel nahoře.

Jinak s tou strukturou jsem to asi špatně vysvětlil, mám normálně frontu reprezentovanou spojovým seznamem za pomocí jedné struktury queue.

Midnight
C / C++ › POSIX
11. 6. 2011   #143137

Tak samozřejmě jsem z funkce vysekal pro přehlednost všechen balast, co se netýkal mého problému s vectorem. To "//neco" znamená, že tam něco chybí.

Nebo nevím, co jsi tím myslel.

Anonymní uživatel
C / C++ › POSIX
11. 6. 2011   #143135

Vytvářím jej tedy na začátku mainu takto:

vector<string> words;


Moje struktura ve frontě vypadá takto:
struct queue

{
int b;
int e;
char toSeek[];
vector<string> *v;
queue *next;
};


Pak kritická je funkce, kde vytvářim další článek fronty:
void enqueue ( const int &b, const int &e, char toSeek[], vector<string> &v )

{
queue *node = new queue;
// neco
node->v = &v; //Toto bude kamen urazu
// neco
}


Jinak ve vlakne zatim nijak vector nezpracovavam, ale budu jej pouzivat pouze ke cteni, takze snad není třeba řešit.

Midnight
C / C++ › POSIX
11. 6. 2011   #143124

Sdílet paměť právě nepotřebuju, vlákna mají, jak říkáš, společný adresový prostor. Mohl bych to vyřešit globální proměnnou, ale to až v krajním případě.

Pokud myslíš kód, jak ten vektor alokuji, tak je to takto:

void loadVector ( vector<string> &v )

{
ifstream fin;
string input;
fin.open ( "outfile.txt" );
if ( !fin.is_open ( ) )
{
cout << "Nepodarilo se otevrit soubor.\n";
exit ( 1 );
}
while ( fin >> input && !fin.eof ( ) )
{
v.push_back ( input );
}
fin.close ( );
}

Midnight
C / C++ › POSIX
11. 6. 2011   #143121

Zdravím!

Řeším takový malý problém za použití POSIXových vláken, který se podobá modelu producent/konzument. Producent mi přidává do fronty data reprezentovaná strukturou, kde jsou všechny informace potřebné pro konzumenty.

Problém je v tom, že mám nějaká data, kterých není zrovna málo uložena ve vectoru ( nemohu si dovolit je pokazde kopirovat ), tak se chci zeptat, jak byste řešili předávání těchto dat vláknům.

Potřebuji, aby to vypadalo nějak takto

struct node
{
//promenne, ktere vzdy zkopiruji
//muj vector
node *next;
};
Napadlo mě předat referenci na můj vector a následně ve vláknech dereferencovat, ale to mi nefunguje.

S STL zkušenosti nemám skoro vůbec, sotva zvládám metodu push_back ( ) ( no to zase ne :) ), takže probém bude nejspíše tam.
Předem děkuji za každou pomoc.

Midnight
C / C++ › QT
11. 2. 2011   #138736

To je ono, diky!

Midnight
C / C++ › QT
10. 2. 2011   #138727

Ah, Visual Studio mi v techto pripadech nehlida preklepy, zkousel jsem totiz i jine signaly a pak jsem to zpet opravil spatne.

Nicmene to nefunguje ani kdyz to opravim na clicked(). Program do toho slotu vubec nevleze, ale kdyz pouziju treba slot clear(), ktery je v definovan v <QTextEdit>, tak funguje. Problem bude nekde u meho definovaneho slotu. Jen porad nemuzu prijit na to, kde by to mohlo byt.

Midnight
C / C++ › QT
10. 2. 2011   #138725

Mno prave pokud tomu dobre rozumim, tak jej pripojuji v radku

connect(tlacitko2, SIGNAL(clocked()), pole, SLOT(changeText()));

To by nemel byt nejspis problem, protoze druhe tlacitko, ktere pripojuji stejnym zpusobem k jinemu slotu mi funguje. Ten ale jsem si nevytvoril sam.

Midnight
C / C++ › QT
10. 2. 2011   #138722

Zdravím!

Začal jsem si studovat QT a narazil jsem na problém, při vytváření vlastních slotů. Chtěl bych Vás poprosit, pokud někdo máte zkušenosti s QT, zdali byste se nemohli podívat, proč mi můj slot "nenaběhne".

Představuji si to tak, že v mém slotu se řetězec, který je zobrazovaný v QTextEditu změní na jiný řetězec. Viz changeText().

#ifndef MYBUTTON_H

#define MYBUTTON_H

#include <QTextEdit>
#include <QPushButton>
#include <QtGui>

class MyTextEdit : public QWidget
{
Q_OBJECT
public:
MyTextEdit(QWidget *parent = 0);

private:
QString text;
QString newText;

public slots:
void changeText();

signals:
};

#endif


#include "treti.h"


MyTextEdit::MyTextEdit(QWidget*)
{
text = "Pole plne bylin.";
newText = "Pole plne travin.";

QTextEdit *pole = new QTextEdit;
pole->setText(text);
pole->setFixedSize(640,480);

QPushButton *tlacitko = new QPushButton("Zoom in");
QPushButton *tlacitko2 = new QPushButton("Next");
tlacitko->setCheckable(true);
tlacitko2->setCheckable(true);

connect(tlacitko2, SIGNAL(clocked()), pole, SLOT(changeText()));
connect(tlacitko, SIGNAL(clicked()), pole, SLOT(zoomIn()));

QHBoxLayout *mainLayout = new QHBoxLayout;
mainLayout->addWidget(pole);
mainLayout->addWidget(tlacitko);
mainLayout->addWidget(tlacitko2);
setLayout(mainLayout);
}

void MyTextEdit::changeText()
{
text = newText;
}


#include "treti.h"





int main(int argc, char *argv[])
{
QApplication app(argc, argv);

MyTextEdit window;

window.show();
return app.exec();
}


Děkuji za pomoc.

Midnight
C / C++ › Nacteni posloupnosti cisel p…
9. 12. 2010   #136768

Děkuju.

Midnight
C / C++ › Nacteni posloupnosti cisel p…
9. 12. 2010   #136764

Koukam, ze jsem se to snazil opet prekombinovat a nakonec to doopravdy tak hrozny neni :)

Jeste se chci zeptat, EOF testuji takto

if ( feof(stdin) )

...
, coz mi ale neprijde moc C++, spise jako klasicke C. Neda se problem vyresit obdobne, ale vice v C++?

Midnight
C / C++ › Nacteni posloupnosti cisel p…
9. 12. 2010   #136744

Zdravim!

Potrebuji nacist ze vstupu z klavesnice posloupnost cisel a ulozit je do pole zadavanych ve formatu:

1 2 3 4

7 8 9 10
12 13 14 15
atd


Predem nevim, kolik budu nacitat radek, cislice v radku budou vzdy 4. Zadavani vstupu bude ukonceno stiskem Ctrl-Z/Ctrl-D Potrebuji testovat spravnost zadani vstupu, tedy vstup nesmi obsahovat zadne jine znaky nez cisla.

S polem charu bych celkem nemel problem, znak po znaku bych nacital cin.get(char) a testoval, ale tady jsem bezradny. S cisly samozrejme potrebuji dale pracovat.

Dekuji za pomoc.

Midnight
C / C++ › Reference ve 2d poli
27. 11. 2010   #136308

Nechtel jsem kopirovat jen z duvodu, aby byl program rychlejsi. Koukam ale, ze mi asi nic jinyho nezbyde.

Midnight
C / C++ › Reference ve 2d poli
25. 11. 2010   #136243

Omluvte, že si spamuji vlastní topic, ale napadlo mě ještě něco.

ptr = &table[0][1];

ptr = s1;


Jen si pořád nejsem jist správností :-)

Midnight
C / C++ › Reference ve 2d poli
25. 11. 2010   #136240

Ještě dodám, že nejlepší, co jsem asi vymyslel je toto:

table[0][1] = *s1;

jen si nejsem jist správností.

table je dynamicky alokované 2D pole, s1 je mojí funkci ve funkci main údajně předáván tímto způsobem:
res = LCS ( "ATAT", "TATA" );

kde její prototyp je:
char ** LCS ( char * s1, char * s2 );

Midnight
C / C++ › Reference ve 2d poli
25. 11. 2010   #136239

Zdravím,

potřebuji poradit s malým problémem. Mám tabulku (2d pole charů) a jeden řetězec (pole charů). Potřebuji udělat, aby od 2dpole[0][1] začínal můj řetězec bez toho, abych ho musel celý kopírovat. Napadlo mě předání adresy začátku řetězce, jen mi nějak nejde tuto metodu převést do praxe.

Děkuji za pomoc.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý