Anonymní profil Novacekkk – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Novacekkk – Programujte.comAnonymní profil Novacekkk – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 89.177.42.–

PHP › PHP Debugger
19. 7. 2013   #179327

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat, v čem debugujte PHP? Už nevím jak dlouho se snažím zprovoznit Xdebug (Sublime Text 2 + Ubuntu 13.04) ale prostě se mi to nedaří a začínám z toho být celkem zoufalý.

Existuje nějaká alternativa? Zatím jsem četl jen něco o zend studio debuggeru, ale nevím, jak s tím pracovat společně se Sublime..

Opravdu mě absence debuggeru dost frutruje, když jsem psal něco v Javě, nemusel jsem tohle vůbec řešit, debugger tam prostě byl a fungoval perfektně (v NetBeans), ale tady mám problémy ho jen zprovoznit.

Děkuji :)

EDIT: Tak jsem zjistil, že ten problém bude spíš v Sublime Text, protože v Netbeans mit ten debugger funguje dobře. Problém je, že Netbeans na mém notebooku je fakt zážitek a sublime je mnohem rychlejší.. Každopádně ten problém není PHP related tím pádem.. :)

Java › button - nastaveni akce
13. 6. 2013   #177942

Já ti na ty odkazy nechci moc odpovídat, protože se tu lidi čertí, když odpovídá někdo, kdo tomu zas tak extrémně nerozumí, ale vzhledem k tomu, že tu nikdo nic nepíše..

Co je konkrétně problém? Pokud na tu komponent umíš volat repaint()/update(), tak jí v ActionListeneru toho tlačítka zavolej?

Java › JPanel jako osma rana egyptska
10. 6. 2013   #177726

Otevřel jsem to tu těsně před usnutím, takže to ber s rezervou(kdyžtak mne někdo opraví), ale:

1) Zkus nastavit setPreferredSize() s dimension misto toho setSize()

2) nemá JLabel metodu na zarovnání texu? setHorizontalTextPosition()?

3) Pokud mi něco neuniká, ta metoda bude kreslit pořád stejný panel/label?

Java › GUI a jeho aktualizace
9. 6. 2013   #177720

Na tý struktuře nezáleží funkčně, napsat se to dá ledajak. Pokud chceš mít pořádek a napsat to pěkně,

tak bych to rozdělil do tří balíku: main, logika, grafika. V mainu nech main, v logice logiku a tohle budeš psát v grafice. Do grafiky dáš základní GUI, kde budeš v konstruktoru volat nějakou metodu, která ti bude kreslit ty komponenty.. No a pak záleží, co budeš potřebovat. Další třída asi bude s tou TextAreu, která bude poslouchat toho vydavatele. Ty tlačítka můžeš asi rovnou z toho GUI.

Updatování v reálném čase by fungovat mělo, pokud je to napsané, jak má. Bez toho kódu je tu těžké něco vymýšlet, ale pokud upozorňuješ ty předplatitele odkud máš (předpokládám že vydavatele máš, kde se vypisuje výpis té databáze nějak) a ta komponenta, která má výpis databáze je napsaná správně jako předplatitel..

Java › GUI a jeho aktualizace
9. 6. 2013   #177707

Původně jsem napsal "Podívej se návrhový vzor Observer.", ale pak mi přišlo, aby to náhodou neznělo "povýšeně". Jestli to tak stejně znělo, tak se omlouvám. Otázku jsem pochopil takhle.

Co se samotného GUI týče, pak nejspíš budeš chtít použít Swing. Pokud to čtu teď dobře, tak na okno, pár tlačítek a nějaký vypis z databáze ti postačí několik jednoduchých komponent - JFrame, JButton a JTextArea například..

Swing/AWT není buď a nebo. Když použiješ tyhle Swingový komponenty, stejně budeš používat i AWT.

http://docs.oracle.com/…s/index.html

wannabewebguy
Java › GUI a jeho aktualizace
9. 6. 2013   #177699

Zkus se podívat na návrhový vzor Observer.

wannabewebguy
PHP › PHP nebo JavaScript?
8. 6. 2013   #177580

Dobře, díky mockrát za pomoc. :)

wannabewebguy
PHP › PHP nebo JavaScript?
8. 6. 2013   #177540

#19 yetty
No tak jsem rád, že hned v začátcích se na tohle ve škole dbalo a všechno, co jmenuješ, jsou věci, které v kódu mít prostě nesmím. :)

Rovnou se zeptám, PHPMD/PHP Depend je používaný? (Našel sem to jako první alternativu k PMD z Javy), nebo takovéhle nástroje se pak nepoužívají?

wannabewebguy
PHP › PHP nebo JavaScript?
7. 6. 2013   #177527

#17 yetty
To zní spíš jako problém pro někoho, kdo opravdu do PHP napsal maximálně statickou stránku v html. Já si nebudu hrát na to, že mám po dvou kurzech javy zažité naprosto všechno, ale základní konvence a ostatně i vlastní motivaci psát kó čistě a tak, jak má být, mám.

Popravdě jsem se na syntaxi PHP doteď ani moc nedíval a když tak projíždím tyhle standardy, tak většina vypadá velice podobně, jako jsem zvyklý z Javy. Co se samotné skladby týče, pak je to prakticky identické.

Nejspíš to bude kombinace toho, že bych nějaký bordel číst nechtěl a toho, že vyučující na ty konvence hodně dbají, protože jim se to pochopitelně číst také nechce.

wannabewebguy
PHP › PHP nebo JavaScript?
7. 6. 2013   #177524

#13 yetty
Jasný, to bylo jen reaktivní. ;)

Co se školy týče, tak je to "bohužel" Informatika na fis vše. Říkám bohužel jen proto, že kousek vedle se samozřejmě směje ČVUT.

O prvcích, které si jmenoval, ponětí samozřejmě mám. Napsat nějakou základní pitominku jako semi-grafická (mini)adventura, nebo teď budu muset dopisovat nějakou offline aplikaci na naprosto základní formuláře nakupování+ukládání registrací, objednávek, zboží atd. mi problém nedělá. Prostě tyhle úplně základy, ale nejedu od nuly, aby mě mohlo PHP nějak zásadně "pokřivit" v takhle elementárních praktikách. V testech si fakt libuji, lepší pocit, než spustit v NetBeans ty testy po dokončení implementace a vidět zelenou fajfku navíc při psaní fakt neznám. :))

#14 null_while
Já si také představuji, že je to o tom, kdo ten kód píše. Zatím jsem teda nikde neviděl, co se vůbec těmi špatnými praktikami myslí, takže si pod tím představuji akorát nepřehledný kód/nedodržování konvencí a tak, ale možná se pletu? Každopádně to je něco, čemu se já snažím vyhnout. Snažím se psát i to málo co nejčistěji.

wannabewebguy
PHP › PHP nebo JavaScript?
7. 6. 2013   #177518

#11 yetty
Zajímavé. Nicméně tenhle argument s někým, kdo mi pomůže vyvarovat se chyb mi trochu hraje do noty vzhledem k tomu, že vybírám kurzy ve svém oboru na VŠ pro příští semestr a počítal bych, že to by mohlo s eliminací nějakých základních zlozvyků pomoci.

Často se tam objevuje i Java, kterou velice základně již ovládám. Já jen nevím, do jaké míry jsou ty starosti o PHP mířeny na uživatele, kteří zdrojový kód ani neviděli a do jaké míry se toho mám bát i já, který nějaké věci v Javě už splácám. JS a node.js je taky relativně vychvalované.

Problém s PHP a JS s node.js na server-side mezi těmito názory vidím v tom, že to nikdy nepochází od člověka, který by PHP neovládal a přijde mi, že dost (včetně Vás, jak jste teď napsal) na tom, co se tam naučili staví..

wannabewebguy
PHP › PHP nebo JavaScript?
7. 6. 2013   #177515

Děkuji za odpovědi, vidím to tedy na soustředění ze směru PHP pro začátek..

yetty: Já samozřejmě nečekám, že je potřeba čehokoliv se zuby-nehty držet. Na druhou stranu s JS(jQuery)/PHP (o node.js jsem taky už něco slyšel) jako dalším krokem, byť netvrdím, že by měl být nutně poslední, počítám a uvidíme, kam se dostanu. :)

wannabewebguy
JavaScript, AJAX, jQuery › PHP nebo JavaScript?
7. 6. 2013   #177492

Zdravím,

rád bych se zeptal na to, v jakém pořadí byste doporučili následovat po HTML/CSS a hlavně proč?

Chápu, že PHP a JavaScript jsou věci odlišné, že PHP je server-side, JavaScript se počítá v prohlížeči, ale nevím, které pořadí je vhodnější. Co jsem četl odpovědi na podobné otázky, tak PHP ukáže lépe samotné programování, pokud je to první jazyk, ve kterém uvidíte něco jiného než značky. (pole, cykly atp.), ale nevím, jestli to je přímo plus, pokud už mám určitý základ z Javy a něco takového mně nepřekvapí.

V jakém pořadí to bylo u Vás a co byste doporučili?

PS: Omlouvám se, jestli je proti pravidlům stejný post do dvou sekcí, ale nevím, jestli stejní lidé čtou jak JavaScript, tak PHP a nenastal by nějaký bias.

wannabewebguy
PHP › PHP nebo JavaScript?
7. 6. 2013   #177491

Zdravím,

rád bych se zeptal na to, v jakém pořadí byste doporučili následovat po HTML/CSS a hlavně proč?

Chápu, že PHP a JavaScript jsou věci odlišné, že PHP je server-side, JavaScript se počítá v prohlížeči, ale nevím, které pořadí je vhodnější. Co jsem četl odpovědi na podobné otázky, tak PHP ukáže lépe samotné programování, pokud je to první jazyk, ve kterém uvidíte něco jiného než značky. (pole, cykly atp.), ale nevím, jestli to je přímo plus, pokud už mám určitý základ z Javy a něco takového mně nepřekvapí.

V jakém pořadí to bylo u Vás a co byste doporučili?

Děkuji

PS: Omlouvám se, jestli je proti pravidlům stejný post do dvou sekcí, ale nevím, jestli stejní lidé čtou jak JavaScript tak PHP a nenastal by nějaký bias. 

Novacekkk
Příkazový řádek › Mnohonásobné připojení na FTP
14. 11. 2012   #166829

Zdravím,

potřeboval bych zjistit, jak vytvořit dávkový soubor na mnohonásobné připojení uživatelů na FTP. Potřebuji otestovat maximální množství připojených uživatelů a stabilitu. 

Nevím, jestli to lze udělat přes nějaký cycklus, či jak.

Napadlo mě spustit 100 oken s příkazem "ftp -A -s:script.txt 127.0.0.1", ale nevím, jak spustit nové okno cmd rovnou s parametrem toho příkazu..

Novacekkk
Java › www server v javě, metavyhle…
27. 10. 2012   #165429

#2 dburton

Díky za odpověď!

Školu jsi tipnul správně. Pokud si dokonce vybavuješ zadání, pak jistě víš, že alternativní témata přímo na sítě jsou celkem nic-moc, proto bych se rád pustil do toho programování.

Na netu jsem narazil na něco jako toto: http://fragments.turtlemeat.com/javawebserver.php - tak nevím, jestli se s tím do termínu nějak seznámím. Zkusím to ještě pročíst teď o víkendu a uvidíme no. Určitě by to mělo jít jen se SE..

Novacekkk
Java › www server v javě, metavyhle…
26. 10. 2012   #165374

Dobrý den,

učím se programovat v Javě první rok na vysoké škole a potřeboval bych poradit se semestrální prací. Ta práce sice není přímo na programování, ale alternativní zadání je programovat tématicky ohledně sítí.

Příklady úloh jsou:

  • - Metavyhledávač z knihovních katalogů nebo z webových obchodů.
  • - Extrakce slov z textů, vytvoření invertovaného souboru a jeho prohledávání.
  • - Náročnější extrakce termínů (i víceslovných) z textů (konečný automat).
  • - Zobrazování hlaviček požadavku klienta a odpovědí HTTP serveru s volbou různých verzí protokolu.
  • - Jednoduchý WWW server

respektive podobné příklady.

Java jako programovací jazyk specifikovaný není, ale vzhledem k tomu, že to je právě jazyk zde vyučovaný jsem se chtěl zeptat, jestli jsou tyto úlohy v Javě realizovatelné (zrovna vyhledávače snad ano, co takový jednoduchý WWW server to nevím) a jakou míru znalostí by programování něčeho podobného vyžadovalo. Pokud je to moc pokročilé (zatím jsme se v Javě dostali někam k seznamům), budu se programování k tomuto předmětu holt muset vzdát.

Děkuji

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý