Anonymní profil WhoKnows – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil WhoKnows – Programujte.comAnonymní profil WhoKnows – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 95.170.224.–

WhoKnows
PHP › PHP Frameworky Phalcon a Lar…
10. 2. 2014   #187293

#4 Farao

Potom by ti Laravel padol, tvorca ho vytvoril s tým, že používal CI, ale čosi sa mu nepáčilo, tak si vytvoril vlastný FW. Tiež som vlastne na Laravel prešiel z CI.

CI sa síce nevyvíja ďalej EllisLabom, ale na GitHube je plánovaná 3.0 verzia od komunity (i keď už pekne dlho).

WhoKnows
PHP › PHP Frameworky Phalcon a Lar…
9. 2. 2014   #187257

Za Phalcon hovoriť nemôžem, ale s Laravelom pracujem denne už vyše roka, tak tam sa pokúsim čosi zhrnúť.

Moj malý poznatok, čo som kde-tam započul o Phalcone. Phalcon je hlavne preto taký rýchly a vyhráva pri všetkých porovnaniach, pretože Phalcon kompiluje kód dopredu, a vyhýba sa tak neustálemu načítavaniu a prepisu PHP pri requeste, keďže je stateless, a framework je v RAM. O jeho funkciách však neviem nič.

Laravel na druhej strane je vo svete PHP taký aktuálny boom, niečo v zmysle "all cool kids are doing it". Ľahká syntax, extrémne modifikovateľný a s málo obmedzeniami. Využíva všetky aspekty moderného web developmentu. Češi, hlavne Nette chalani, sa sťažujú na statické riešenia, sú okolo toho rôzne debaty a názory, trošku sa poobzeraj, uvidíš. Zdrojov na začiatok je extrémne veľa. U nás s ním veľmi nepochodíš, lebo ho nikto nepozná (zatiaľ). Klasické info sa dozvieš z internetu.

Z hľadiska rýchlosti, testy si tiež videl, môžem len dodať z aktuálnych dát, že celá jeho inicializácia na request trvá zhruba 150ms až 250ms, samozrejme, závisí tam o činností v pozadí a aj databázy, hodnoty sú z projektu na ktorom práve pracujem, ktorý sa hodí do kategórie stredne veľkých projektov.

Ja osobne by som sa veľmi nespoliehal na samotnú rýchlosť frameworku, keďže to v podstate závisí aj na tom, ako si vypracujeme riešenie. Pri optimalizácii sa snaž využívať nejakú cache (Redis, memcached atď.) a si celkom za vodou.

Ešte k veľkosti projektov, podľa mňa sa hodí na všetky rozmery projektov. Pri niečom malom by som kľudne nechával všetku logiku v controlleroch, ale pri veľkom projekte je vhodné pracovať vo vrstvách (controller ako smerovacia vrstva, repozitáre, design patterny a pod.).

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý