Anonymní profil Anonym – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Anonym – Programujte.comAnonymní profil Anonym – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 212.79.110.–

Anonym
Java › Mělká X hluboká kopie
16. 10. 2014   #195014

Chápu, ale pomohlo by mi vidět to i na nějakém jednoduchém kódu. Nevím totiž jak bych to teď z fleku naimplementoval...

Anonym
Java › Mělká X hluboká kopie
16. 10. 2014   #195007

Mohl by mi zde někdo (nejlépe formou kódu) jednoduše vysvětlit jaký je rozdíl mezi mělkou a hlubokou kopií (klonování)? Ze skript ani z dostupných materiálu se mi to nepovedlo pochopit :-(

Anonym
Offtopic › Jaká specializace v programo…
8. 10. 2014   #194730

Hmm, tak teď jsem nerozhodný ještě víc :-) Oboje technologie mě baví stejně, takže o to je rozhodování těžší....

Anonym
Offtopic › Jaká specializace v programo…
7. 10. 2014   #194706

No jde mi o to, co myslíte, že se bude do budoucna více rozvýjet. Zda bude třeba hlavně lidí, co znají z programátorského hlediska Linux nebo Windows.

Anonym
Offtopic › Jaká specializace v programo…
6. 10. 2014   #194662

Všechny zdravím!

Rád bych Vás jako zkušené programátory touto cestou požádal o radu.

Jsem tak nějak na začátku pracovní kariéry (škola + 2 roky praxe jako programátor). V rámci praxe i školy jsem přičuchnul ke všem běžně používaným jazykům... Nyní mám však možnost dostat se do prestižnější firmy a více se specializovat na problematiku, kterou bych chtěl dělat i do budoucna. Ve zkratce se jedná o tyto pozice:

- vývojář v rámci OS MS Windows, používané jazyky: .NET, C/C++

- vývojář v rámci OS Linux, používané jazyky: Java, (trochu C/C++)

Obě pozice jsou pro mě zajímavé (jak finančně). Protože vím, že by mě bavila jak první, tak druhá pozice, rozhoduju se podle toho, co má do budoucna větší potenciál, co bude do budoucna více žádanější/ohodnocenější. Jaký je váš názor? Budu vděčný za každý komentář, děkuji!

Petr
Offtopic › První zaměstnání - větší neb…
2. 10. 2014   #194474

Díky moc za příspěvky!

Takže myslíte, že kdyby mi např. menší firma nabídla více peněz a větší naopak méně, tak je lepší zvolit ze začátku i tak tu větší? Co tak vím, tak to většinou tak paradoxně bývá (aspoň pro absolventy).

Petr
Offtopic › První zaměstnání - větší neb…
1. 10. 2014   #194461

Prosím o Vaši radu.

Zajímalo by mě, zda pro člověka, který bude končit studium na vysoké škole (IT zaměření) a který se bude chtít ucházet o práci developera, bude do začátku lepší zvolit menší či spíše větší firmu? Jde mi o to, co bude lepší pro nastartování kariéry v IT.

Dále by mě pak zajímalo, zda je lepší zvolit práci, kde se dostanu k více program. jazykům nebo práci která bude čistě o programování např. v Javě. Momentálně mám "školní" znalosti více pr. jazyků, tedy ne specializaci na jeden konkrétní jazyk.

Děkuju za názory :-)

RustinL
Offtopic › Administrátor vs vývojář
23. 9. 2014   #194178

#6 p3can
Pracoval jsem cca 3 roky jako brigádník. Jednalo se o práci, kde jsem trochu programoval a trochu dělal administraci. Prostě pomocná síla v IT firmě.

S tím specialistou to chápu, ale jak říkám, mám spíš obecné znalosti, ale z obou oborů.

Dan
Offtopic › Práce ve společnosti UNICORN
22. 9. 2014   #194161

#18 RomanZ
No takhle.. podle toho, co mi bylo řečeno na pohovoru by mě ta práce myslím bavila. Zaškolili by mě úplně od základů a dali mi pořádnej základ do praxe. To mi zní dobře. Stejně tak benefity, kancl max. pro 6 lidí atd.

Co ale řeším je ten plat. Jsem obecně nedůvěřivej člověk, takže když vím, že ten "dvojnásobný plat" nebudu mít na papíře, tak se mi to vůbec nelíbí. To zvyšování platu je totiž individuální, resp. pokud budu dobrej, dostanu přidáno. Kdo ale určí jestli třeba po půl roce jsem dobrej nebo ne?..

RustinL
Offtopic › Administrátor vs vývojář
22. 9. 2014   #194160

Tak zkušenost s hlídáním logů a evidováním jakýkoliv anomálií mám. Spíš mi jde o to, co konrétně by mě mohlo v obou pozicích v životě potkakt. Případně zda je lepší v budoucnu změnit kariéru z administrátora na vývojáře nebo naopak.

A pak by mě i zajímalo, kde je větší potenciál lepšího platu.

Děkuji za reakce.

RustinL
Offtopic › Administrátor vs vývojář
21. 9. 2014   #194135

#2 Kit
Měl jsem na mysli spíš administrátora, který spravuje Windows i Linux, píše různý skripty, řeší lazení výkonu servrů, ovládá Cisco technologie atd.

RustinL
Offtopic › Administrátor vs vývojář
20. 9. 2014   #194117

Zdravim.

Budu končit se studiem VŠ a čeká mě hledání práce. Vzhledem k tomu, že studuji IT orientovanou školu, tak mám určité znalosti jak s administrací, tak s programováním. Nyní se tedy nemohu rozhodnout jakou cestou se vydat. Buď cílit na pozice systémového administrátora nebo vývojáře. Byl bych rád, kdybyste se se mnou poděleli o Vaše názory, nějaké + a - obou těchto pozic. Případně i u které pozice je vyšší potenciál slušného platu.

Děkuju moc za info!

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý