Sraz redakce no. 1
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Sraz redakce no. 1Sraz redakce no. 1

 

Sraz redakce no. 1

Google       Google       18. 11. 2005       10 666×

Zpracoval očitý svědek - redaktor Sunmay…

Místem konání bylo Brno. Záminkou pro tento nekalý čin byl veletrh informačních technologií Invex. Sunmay, tedy já, jsem se s Curem potkal před hlavním nádražím u tramvají. Našli jsme se vcelku jednoduše, ale za značného mávání na půl Brna. S Curem jsme se pomalu a nadšeni tím, že se konečně potkáváme, prodírali davem lidí k autobusovém nádraží. Tam stáli na zastávce číslo 11 v hloučku Frosty, Jasper a věrný návštěvník poradny ObiSkyWalker. Co nevidět se k nám připojili bratia Slováci - Peto a Mefisto. Po krátkém, maximálně 10 minut trvajícím, seznámení jsme se vydali na tramvajovou zastávku. Téměř všichni přemlouvali automat, aby nám vydal lístek, ale nakonec se automat vzpamatoval a lístky nám s řádně natištěnými údaji vyplivl. Tak jsme se natěsnáni v tramvaji pomalu posouvali k výstavišti. Poměrně nízká rychlost šaliny je zde způsobena zastávkami, které jsou cca po 100 metrech... Konečně ta kodrcavá jízda skončila a my se vypotáceli z tramvaje vstříc novým technologiím, které jsem se chystali na Invexu poznat. Před pokladnami jsme se rozdělili. Jedni si šli koupit lístek, druzí si šli vyměnit Voucher. Než jsme se s lístky vrátili, čekali nás na místě Mafioso s Pyndym. Jen co jsme prošli vstupní branou, byly jsme obtěžkáni nejen několika kilogramy časopisů a letáků, ale taky pocitem, že je tu až moc prázdno. Ale přesto jsme se nenechali odradit a šli vstříc pavilonu číslo A, to je v hexadecimální soustavě 10 :). Jen jsem vešel do pavilonu, uchvátila mě nádherná motorka, kterou jsem tu nečekal a u ní pěkná slečna. Místo poznávání nových technologií jsem poznával …. Tak jsem neváhal a šel si tu motorku vyzkoušet, tou slečnou bych taky nepohrdl :D.

Než jsme se stihli přesunout na druhou stranu pavilonu, půlka týmu byla pryč. Tak jsme se rozprášili na menší jednotky a nastalo hledání, které dopadlo úspěšně. Opět jsme se všichni sešli. Od této chvíle si nás Curo neustále počítal a Mafioso nás chtěl svázat provázkem k sobě, abychom se zase nerozutekli. Ale to se nám povedlo už ve vedlejším pavilonu (Game Hall). Ale takovým způsobem, že jsme se nemohli za živého boha najít. Nakonec naše úsilí bylo marné, tak jsme Mafiosa s Petom nechali napospas hrám a přesouvali se do jiných pavilonů. V pavilonech C a B to probíhalo docela dobře. Celkem jsme se drželi pohromadě, ale stačilo, aby se někdo někde zastavil a už nevěděl, kde ostatní jsou. Nakonec jsme se s pomocí našich mobilních telefonů sešli před Game Hall, kde zůstali Peto s Mafim. V pavilonu, tuším že to bylo J, jsme učinili obrovský pokrok. I když taky zklamal. Spočíval v tom, že si dáme po určité době sraz na určitém místě. A opravdu se skoro všichni sešli, chyběl jeden. Všichni dlouze přemýšleli, kdo to může být. Byl to Jasper. Tak jsem se vydali ho hledat. Ale bez úspěchu, naopak spíš s negativním účinkem, protože jme přišli ještě o Peta a Mefista. Ale nemohli jsme na ně déle čekat, protože nás čekal sraz před kašnou, kde se objevili OLDA220, P4nther a Šoli. A dokonce se objevil i ztracený Jasper. Tak jsem se pustil do tvorby skupinové fotky, kde bohužel chybí Peto s Mefistem, protože momentálně bloudili v některém z pavilonů. Ale od čeho je tu PaintShop, že.. :).

Potom jsme se posadili na lavičky a diskutovali převážně o změnách a plánech e-zinu. Respektive to byl dialog mezi Curem a Mafim, do kterého sem tam někdo zasáhl. Jakmile jsme diskuzi zakončili, pokračovali jsme v pavilonu s vizualizační technikou a technickým muzeem. V muzeu byly opravdu kuriózní stroje a produkty, které mnohdy připomínaly nástroje na mučení. Já jsem zde objevil dlouho hledané paměti SIPP, jež jsem si konečně mohl vyfotit a několik opravdu kvalitně tuněných kompů.

Potom nás (Mafiho a mě) Curo propašoval do Press Centra a vrátil se, aby tam dostal další. Chvilku mu trvalo, než je našel, a když je přivedl nahoru a řekl, že jsou to redaktoři a jdou s ním, byli přirovnáni k redaktorům Mateřídoušky :D. Ale nakonec jsme se v Press Centru sešli všichni a jednali o všem možném i nemožném.

Potom jsme již plochu BVV opustili a vydali se do centra, tedy do KFC, kam nás Curo prakticky donutil. Ale bylo veselo... Naším dvorním bavičem byl Šoli.

Z dalšího snímku dynamicky vyzařuje dobrá nálada.

Ale nálada byla dobrá i na druhé straně stolu.

A teď nás opět čekala jízda tramvají a že nebyla krátká. Dokazuje to to, že jsme dojeli až kamsi do neznáma. A ve stylu CSka jsme se pustili do hledání obchodu. Když jsme obchod nalezli s drobnou pomocí místního obyvatelstva, začali jsme hledat to, co bylo nezbytně nutné. Po spěšném nákupu jsme se odebrali k autobusu, který jsme asi o pár vteřin nestihli. Tak se čekalo... tik ťak... tik ťak... A Peto chránil náš Poklad.

Dlouhá chvíle byla krácena zážitky s PC tuningem. Přesun autobusem byl poměrně hladký. Přijeli jsme za šera. Jen co jsme vpadli do doupěte, kde se ukrývá diktátor a admin Curo, startovaly se kompy. Každý, kdo mohl, se posadil k nějakému stroji, otevřel tekutý chleba a dělal, co uznal za vhodné. Nejvíce práce zde udělala známá dvojka PHPečkařů, kterou snad nemusím představovat.

No prostě každý dělal něco a někdo nedělal nic.

A čas plynul... Po několika hodinách většině z nás vyhládlo, tak jsme se vypravili do místní pizzerie. Cesta uběhla kupodivu celkem rychle a Curo se během ní stejně jako při cestě nazpátek učil slovensky.

Někteří byly vcelku unavení, proto se vařily kýble kávy.

Někteří únavu pouze předstírali

A na jiných se neprojevovala vůbec. Mezi takové patří autopočítačový závodník Mafioso. Ten jezdil tak dlouho, dokud se mu nezačalo dařit :D.

Jakmile Mafi dojezdil, vydali jsme se i my, poslední tři opozdilci (Mafi, Peto a já) na kutě. Spánku jsme si příliš neužili, protože nás probudil Frostyho mobil. Ráno se snažil každý rozkoukat...

...až na Cura.

Pokračovalo se pařením games. Až dvě hodiny před odjezdem se začalo něco dít. Curo poprvé prohrál, ale prý kvůli Číňanům. A ostatní se začali balit. Nakonec se sešla rada, která tvořila optimální PC sestavu pro Frostyho. Pak už jsme opustili místo, na kterém nám byl poskytnut azyl, a vyrazili k prostředku MHD a dál už je to nuda...

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Jiří ChytilAutor programuje ve VB, zajímá se o elektrotechniku, studuje na SOŠ Elektrotechnické - obor číslicová technika.
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý