Editorial – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Editorial – Články – Programujte.comEditorial – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Před dvěma lety jsme si postavili Laser Arénu, teď stavíme jedenáctou v Mongolsku

Před dvěma lety jsme si postavili Laser Arénu, teď stavíme jedenáctou v Mongolsku

Je to přibližně dva roky, co jsem zde psal článek, jak jsme Laser Arénu stavěli, proč jsme se tak rozhodli a v čem jsme chtěli být jiní. Od té doby jsme postavili řadu Laser Arén u nás, vstoupili na Slovensko a dokonce jednu postavíme i v Mongolsku. Na veletrhu zábavy ve Švédsku jsme navíc zjistili, že máme nejdetailnější výsledky ze hry na světě vůbec.

Obrázek ke článku Výzva čtenářům: podpořte nás, hodnoťte, sdílejte a mějte nás rádi

Výzva čtenářům: podpořte nás, hodnoťte, sdílejte a mějte nás rádi

Nestává se často, že dáváme ven takové výzvy. Ale jednou uděláme výjimku – rádi bychom naše věrné čtenáře, i občasné návštěvníky, o něco poprosili. Programujte.com je tu přes 8 let – od roku 2003. Za tu dobu jsme pomohli spoustě lidem v jejich profesním vývoji, rozšíření obzorů nebo jim našli třeba nový koníček.

Obrázek ke článku Programujte.com je tu v novém - měníme se

Programujte.com je tu v novém - měníme se

Tak jsme se dočkali, světlo světa spatřila nová, v pořadí již čtvrtá verze webu Programujte.com s kódovým označením Aurora. Byla to dlouhá doba, ale bylo stanoveno mnoho cílů. Pojďme se podívat, proč je zde nová verze, proč jsme na ni tak dlouho čekali, co přinese a jaké máme plány.

Obrázek ke článku Výsledky ankety o Nejlepšího autora roku 2007

Výsledky ankety o Nejlepšího autora roku 2007

Dnes po poledni skončila soutěž o Nejlepšího autora roku 2007 na portálu Programujte. Přinášíme informaci o výsledcích jak samotného hlasování, tak celkového skóre dosaženého každým redaktorem s minimálně jedním uděleným bodem.

Obrázek ke článku SPECIÁL: Jak probíhal vývoj nové verze

SPECIÁL: Jak probíhal vývoj nové verze

Co zapříčinilo vznik nové verze, jak vypadala homepage v průběhu vývoje, co vše se změnilo s jejím příchodem nebo co se do konečné verze nedostalo? Na tyto otázky a mnohem více se budu snažit odpovědět v tomto poměrně rozsáhlém článku, kde ukážu i prvotní nákresy portálu a jeho služeb, povím i několik perliček ze zákulisí, přiblížíme si potřeby, proč nová verze vlastně nakonec vzniknout musela, a podíváme se i do budoucnosti portálu. Nenecháme chladné ani spekulace kolem nové verze a všechny se je budu snažit vysvětlit či vyvrátit a v neposlední řadě nakoukneme i do zcela nové administrace. Pokud vás tedy vývoj Programujte – verze 3.0 – zajímá, zvu vás do úplných počátků…

Obrázek ke článku Nová verze vypuštěna

Nová verze vypuštěna

Jak ste si jistě všimli, Programujte změnilo svoji podobu. Není to však jen podoba, která se změnila. Za novou verzí stojí stovky hodin práce - jsou změny k lepšímu? Ohodnoťte novou verzi.

Obrázek ke článku Vydání nové verze

Vydání nové verze

Dlouho očekávané informace ohledně vydání nové verze e-zinu Programujte.com.

Newsletter na portálu obnoven

Po několika měsících jsme opět obnovili Newsletter, tedy pravidelné zasílání novinek registrovaným čtenářům, kteří si tuto možnost zvolili v nastavení. Co nového přináší?

Úvodník IV. – prověřeno půl milionem uživatelů

I když portál Centrum je prověřen půl milionem uživatelů denně, jak uvádí na svých stránkách, my máme stejný počet, ovšem za rok. I tak se jedná o slušnou hranici, zvláště pro nás, a tak nezbývá, než poděkovat vám, čtenářům, za dosavadní přízeň.

Úvodník III. - aneb Pane, pojďte si hrát!

A už tu máme prázdniny. Studenti jistě využívají příjemné počasí a hlavně v poslední pracovní dny aktivně „kalí“ či si sednou s kamarády u dobrého vínka či pivka. A abyste se některé dny nenudili, připravujeme pro vás již ohlášenou soutěž, která nabídne opravdu zajímavé ceny a především zábavu.

Úvodník II. - aneb Ivánku, kamaráde, půjdeš volit?

Dnes je Velký den. Proč velký? Pro mnoho z nás se možná změní spousty věcí, pro mnohé z nás je připraveno spousta zklamání a mnohým z nás je to jedno. A co informační technologie? Microsoft pokračuje v boji proti OpenSource, v Rakousku se rozesílají falešné emaily od FBI, v Internet Exploreru se našla (další) kritická chyba, Linux ohrožuje nový červ, emaily budou Evropskou unií zpoplatněny, zatrhli nám vytváření kopií našich kopií pro vlastní potřebu, před rokem skončil první spimmer ve vězení a dnes – volby. Dnešní editorial bude ovšem o něčem jiném – o Programujte a jeho rozvoji.

Úvodník I. – aneb Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?

Rozhodl jsem se psát jedenkrát za měsíc takové shrnutí, co se na Programujte děje, co mě kde zaujalo, co se stalo, malé ohlednutí za minulým měsícem, co se chystá a co se chystalo, ale neuskutečnilo. Úvodníky budou psány vesměs volně, nikoliv technicky a zapojím také svoje názory. Jedním z přání je, abyste o těchto úvodnících co nejvíce diskutovali v komentářích, abych tak znal i váš názor na dění okolo.

Normy slušného chování

Poslední události mě donutily napsat tento kratší článek, kde bych chtěl připomenout, že se jedná o dobrovolný otevřený projekt a podle toho bychom se také měli chovat. Uvedu pár příkladů, které mě celkem zarmoutily a myslím, že toto se nesluší a je to nefér vůči nám, všem.

Více informací!

Chcete více článků na vaše oblíbené téma? Rádi byste více informací, další díly či podrobnosti? Můžete to ovlivnit! Stačí se o tom zmínit...

Podpořte projekt v dalším rozvoji

Pokud se vám projekt líbí a chtěli byste přispět na jeho další rozvoj, máte několik možností, jak to udělat. Projekt je nevýdělečný, jak jistě víte, a proto veškeré finance budou dále investovány na vylepšení projektu či částečně pokryjí nutné výdaje na provoz domény...

Historie projektu Programujte.com

Navážeme na předchozí díl - Jak to vše začalo a ukážu vám, jak byl e-zin postupně vyvíjen, kdy jsou zlomová data pro vývoj a další zajímavosti...

Co s neaktivními lektory?

Prosím vás o pomoc. Jelikož tento e-zin je zde pro vás, chtěl bych, abyste se vyjádřili na toto téma. Prosím, zapojte se, pomůžete tím nám i sobě...

Statistiky e-zinu

Chcete vědět, jaké rozlišení, prohlížeč či operační systém používají naši čtenáři?..

Jak to vše začalo

Jak vůbec vznikl nápad založit Programujte.com, co tomu předcházelo a jaké byly tehdejší ideje, předvoj samotného Programujte.com...

Výsledky 1-28 z celkem 28 nalezených
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý