Názory ke článku Web ve Flashi - 1. díl – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Web ve Flashi - 1. díl – Programujte.comNázory ke článku Web ve Flashi - 1. díl – Programujte.com

 

Názory ke článku Web ve Flashi - 1. díl

some_one   NOVÝ
16. 10. 2005

Citace: "Firemní prezentace: Tady je využití Flashe docela na místě, protože profesionálně provedená prezentace určitě udělá o firmě dobrý dojem."

No, už bylo dosti flamu o Flashi.
u firemní prezentace nevidím žádný důvod, fajn a cool stránky se dají udělat i pomocí css, navíc použítí flashe nese pro firmu nebezbečí 1) zakazník nemusí mít flash, 2) Indexace v prohlížečích je pro firmu extrémně důležitá, s flashem toto nelze - potencionální zákazník se pak o firmě vůbec nemusí dozvědět.
flash bych viděl jen například jako propagaci k určitému výrobku na stránkách firmy.

ps: doufám, že s "objevením" RIA pujde flash do kytek.

na_pravu_mieru   NOVÝ
17. 10. 2005

tak to se tedy pletes priteli prave s nastupom RIA Flash pojde ku predu...Indexaciu tiez nevidim ako problem vid Flash8 a jeho new features, a co sa tyka tej nedostupnosti tak MM vyhlasuje ze ma pod palcom 98% masin :)) takze asi tak

tPaK   NOVÝ
17. 10. 2005

Indexace - v podstatě nefunguje (experimentálně ověřeno). Přece jenom Flash je binární formát a tedy jeho rozumné zpracování je značně náročné.
V podstatě souhlasím s tím, kdo se podle tebe "plete", firemní prezentace kompletně ve flashi znamená zahození podstatné části (i potenciálních) zákazníků aniž by přinášela nějakou výhodu. Je totiž potřeba si uvědomit, že to, že zákazník prohlásí, že se mu dodaná prezentace líbí, ještě ani náhodou neznamená, že stránka má přínos (v konečném důsledku zvýšení tržeb).

Sitnarf   NOVÝ
18. 10. 2005

"Indexace - v podstatě nefunguje (experimentálně ověřeno). Přece jenom Flash je binární formát a tedy jeho rozumné zpracování je značně náročné."

Indexace je (zatím) problém, ale u firemní prezentace to příliš nevadí, protože návštěvník tam přichází s jasným cílem - získat více informací o dané firmě, o které se dozvěděl někde jinde. Pokud je to nutné, je lepší placené umístění v některých z katalogů.

"...firemní prezentace kompletně ve flashi znamená zahození podstatné části (i potenciálních) zákazníků aniž by přinášela nějakou výhodu."

Pokud jde o to malé procento uživatelů, tak se vyplatí jednoduše použít html stránku s nejdůležitějšími informacemi.

"Je totiž potřeba si uvědomit, že to, že zákazník prohlásí, že se mu dodaná prezentace líbí, ještě ani náhodou neznamená, že stránka má přínos (v konečném důsledku zvýšení tržeb)."

Samozřejmě, ale to opravdu neznamená, že je Flash horší. ;) Prezentace má prezentovat, zaujmout a na to je určitě lepší Flash.





indian   NOVÝ
18. 10. 2005

tak si tu pročítám tu diskuzi a mám pocit že tu nikoho nenapadlo něco podstataného. A sice to, že Flash je sice spatně idexován a ma i jiné nevýhody např. odkaz z něj nejde otevřít ve FF do zalozky, to mi jako uzivateli obvykle vadí asi nejvic. Další věc je ta že mám vypozorováno, že lidé raději čekají na načítání obrázku, které jsou rovnou vidět než, aby koukali na sebelepší a přesnejší preloader s tim, že pak to bude litat. Myslím, že moc pěkná řešení předvádí studia creactive a GNG. používají flash jako doplněk jen pro animovanou část designu tu citlive jej interuji mezi ostatni grafiku, pri čemž menu je pomoci standartnich tagu a CSS, ve stránce je tak zachována určitá poutavost daná animaci a přitom je stránka použitelná i bez Flashe a je dobre indexovatelna, mne osobne se to takhle libi, flah tak může tvořit i podstatnou část grafiky a neni na závadu.

jan.varhol   NOVÝ
26. 2. 2006

ono vsetko je to pekne, pouzit flash, nepouzit flash. Ja beriem moznosti pouzitia tak, ako su napisane v clanku, ale ked uz priamo na webe pouzivam flash, tak dam minimalne na vyber medzi flash a non-flash prezentaciou.

Inac flash povazujem za skvelu vec na tvorbu online hier (aj multiplayer), online aplikacie a podobne, ale robit komplet stranku vo flashi... to sa mi zda, ako keby ste vypisovali cez javascript document write .... atd... zbytocne zlozite a efekt minimalny.

Co sa tyka firemnych prezentacii, podla mna je flash namieste, ALE!!!! na firemnych prezentacnych CD/DVD s autorunom a .EXE flash suborom. Takto to pojde kazdemu.

Mensi priklad na zaver: Skoly a rozne ine pracoviska vo vacsich firmach maju na svojich pc schvalne zakazane instalovanie Flash Playeru. A to nie je ojedinely ukaz. Preto, kym umiestnim na web cokolvek, co ma nieco so .swf suborom, tak poriadne zvazim, ci je to naozaj nevyhnutne + co ak uzivatel flash nema, alebo nemoze vyuzivat?

Sitnarf   NOVÝ
18. 5. 2006

Více méně s vámi souhlasím, je to vážně otázka pro každého, aby zvážil plus a mínus v konkrétních případech.

Musiqueda   NOVÝ
12. 7. 2006

Ahoj, dá se někde flash zdarma stáhnout?

Sitnarf   NOVÝ
30. 7. 2006

Na oficiálních stránkách je možné si zdarma stáhnout trial verzi.

pali   NOVÝ
6. 12. 2006

Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho e-zinu! Redakce

Martin   NOVÝ
27. 12. 2006

mám dotaz-potřebuji ve flashi udělat odkaz-když si dám náhled ve flash playeru, tak to funguje-když to zkusím v html, tak to nefunguje
díky

Erender   NOVÝ
24. 2. 2010

Caute.
Tak som si precital clanok - moc nenadchol. Zaujimavejsiu povazujem diskusiu...
Osobne som tohto nazoru:
1. web prezentacie - firiem, osob, portalov. Myslim, ze tu nie je o com - jednoznacne sa drzat zauzivanej klasiky. HTML, PHP, CSS, tieto bezne prvky su na toto stavane a pravdu povediac, bola by to somarina, pouzit nieco ine.

2. hry - jednoznacne flash - na onlineovky momentalne nic lepsie neexistuje.

3. web aplikacie - tu je situacia podla mna najzaujimavejsia. Na trhu mame niekolko technologii. Pocnuc AJAXom, na ktom stavia Google, cez FLEX od Adobe (moja vasen) po SilverLight od Microsoftu. AJAX je dost zauzivany - mne osobne sa ale moc nepaci. Silverlight nemusim uz len kvoli autorovi, ostava nam teda Flex. Ako tu uz niekto nacrtol, v dnesnej dobe sa zacinaju prebudzat (niekde vo svete uz davno ficia) RIA technologie a musim povedat, ze povazujem FLEX za tu najvydarenejsiu. Problem je ale v tom, co kto od toho ocakava. Ak si chcete urobit webovu staanku, potom toto nie je vhodny vyber. Pokial ale chcete urobit webovu apliakciu, tenkeho klienta, podnikovy system s celoplosnym posobenim, potom musim povedat - dobry vyber. Flexom sa zaoberam uz nejaky ten piatok a viem si v nom predstavit vela veci. Treba si ale uvedomit - ze najvhodnejsie je pouzit ho na tvorbu WEBOVYCH APLIAKCII. Nie beznych webovych stranok. Ja mam anpriklad urobenu krasnu webovu apliakciu, mam ju pristupnu z domu, z prace, pozuivaju ju clenovia mojej rodiny z roznych miest. Vysledkom je skompilovany flashovsky SWF a ten bezi vo flashi ako v osvojom runtime prostredi. Je tu pouzitelne na 98% pocitacoch - ako tu uz niekto spomenul.

Este doplnim zopar poznamociek:
1. neda sa indexovat - niekto vie a niekto nie. indexovanie samotneho fleshu je mozno komplikovane, ale kto povedal, ze ten flash, ktory je vlozeny v enjakej stranke, nemoze byt obkecany v nejakej stranke :-) Toho sa potom vyhladavacie boty chytaju jak slepe kura na zrno.
2. velkost - casto omielany problem. Ano, je to problem, ale len pre niekoho. Ked niekto spravi apliakciu fo flashi, moze byt velka. Ale aj nemusi. Da sa to a nie je to az take zlozite.
3. rychlost - flash je rychly. apliakcie v flashi su rychle

A tak dalej. Mohol by som pokracovat... Rozhodne si myslim, ze :
- bezny web vo flashi asi nie
- web aplikacie - tenky klient atd. rozhodne odporucam

David   NOVÝ
15. 4. 2010

Ahoj všichni,
nevíte, v jakým to dělal programu?

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý