Názory ke článku Hacking – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Hacking – Programujte.comNázory ke článku Hacking – Programujte.com

 

Názory ke článku Hacking

Shadowman   NOVÝ
18. 11. 2005

Ja bych zase ten linux az zas tak nepřeceňoval. Podle mne je bezpecnost linuxu vnímána hlavne proto, že administratoři na linuxu jsou zkušenější než ti kteří spravují kompy s win. Chyby mají oba systémy .. jen je potřeba vědět jejich rizika a včasné způsoby řešení ...

Jarda   NOVÝ
18. 11. 2005

Přesně, může se najít novej způsob jak se bourat do linuxů

pyndy   NOVÝ
18. 11. 2005

ja si to taky myslím. ale todle je zatim přitomnost

mword   NOVÝ
18. 11. 2005

Muj nazor je ten ze Linux neni tak rozsiren jako Windows. A to se odrazi i v samotnych virech. Kdu by delal viry pro par nadsencu. A to same i hacking.

eMan_   NOVÝ
18. 11. 2005

Narozdíl od toho Linux má počet napadení které se dají spočítat na jedné ruce.

no ač se to nezdá linux má rohodně větší procento napadení něž windows. Když jsi porovnáte na kolika komplech je linux a na kolika windows ......

sem zvedavej na tenhle seriál,

lol   NOVÝ
18. 11. 2005

Hacking v žádném případě neznamená "Neoprávněný průnik do počítačového systému. Zneužití, krádež nebo poškození dat.". Hacking znamená "Zajímat se o výpočetní techniku opravdu do hloubky a snažit se pochopit principy na jakých funguje." Crackeři poškozují data.

mustafa   NOVÝ
18. 11. 2005

no ano lol má pravdu, viz. http://www.zvon.org/ZvonHTML/Translations/hacker/front_cs.html

pyndy   NOVÝ
18. 11. 2005

Možný to je. Já sem čerpal z několika zdrojů ale hlavně z knížky a tam jej popisuji nějak takto. Takže tet sam ani nevim co je pravda

xHire   NOVÝ
18. 11. 2005

Linux jako takový je opravdu hodně bezpečný. Když se vyskytne nějaká díra, tak ta je maximálně způsobena chybou obslužné aplikace.
A co se týče adminů, tak bych jim nějakou nezkušenost vůbec nevytýkal. Je to všechno individuální.
Viz např. servery banan.cz - dělají webhosting a o zkušenostech se tu nedá mluvit. Proto jsem sám na český-hosting.cz. Ten rozdíl poznáte na první pohled, už jejich webovou prezentací, ale i informacemi, které tam uveřejňují. To jen tak na okraj.
A k těm virům. :-) Co já vím, tak jich je pro Linux 18 (poslední informace, kterou jsem někde četl, toto číslo se mohlo už trochu změnit ;-D). Pro Windows jich jsou statisíce (ne-li už miliony), tento počet však každým okamžikem narůstá, jak všichni víme. Proto taky nejsou pro Linux žádné antiviry, pouze pro servery, kde se ale testuje na přítomnost win-virů.

mustafa   NOVÝ
18. 11. 2005

z jaky knížky?

pyndy   NOVÝ
18. 11. 2005

Windous XP aneb jak se bránit hackrům

pyndy   NOVÝ
18. 11. 2005

Našel jsem další zdroj. S tím Crackerem je více méně podle tohodle textu pravda.

Cracker - Člověk, který se nabourává do cizých sítí za účelem škodit. Laická veřejnost však většinou nevnímá rozdíl mezi hackerem a crackerem a označuje všechny crackery slovem hacker.

Ale ten hacker zni podle zdroje takto

Hacker - je člověk, který se snaží proniknout,obvykle přes modem, do něja-kého počítačového systému,získat data a nenápadně beze stop zmizet. Hackeři se obvykle združují do skupin, Hackers Group, nejznámější u nás je CZert. Vedle hackingu rozeznáváme ještě Phreakování.


Prostě moc možností málo otpovědí

pyndy   NOVÝ
18. 11. 2005

POKUT JSOU NESROVNALOSTI NEBO NĚJAKÉ PŘIPOMÍNKY TAK SE PROSÍM PŘESUŇTE DO FÓRA.
TEMA: HACKING

MNOHOKRAT DIK

Miguel_   NOVÝ
19. 11. 2005

No, tak to je pech, pokud je slovo hacker to, co pises, tak vsichni majitele telefoni linky musi byt hackeri :-) temer vsichni, protoze kazdy z nich se pripojuje do poc. systemu uz jen tim, ze chce na internet :-D.

Slovo Hacker: nez definice, je lepsi priklad, treba Linus T. zakladatel linuxu - kdyby linux nebyl hacker linuxu, nikdy by to jadro, ktere ma linux ted nefungovalo, to same plati o Billovi G. z M$, kdyby nebyl hacker, tak asi nikdy nevymysli Windows...

Ono slovo Hacker neni sproste, podle definice udelane odborniky (v USA) v 70-tych letech je hacker kazdy, kdo zna svuj pocitac a hlavne operacni system lepe nez ostatni, coz znamena, ze hackeri jsou casto programatori techto os. Spatny vyznam tohle slovo nabralo nekdy v 80-tych letech, kdy novinari svou nevedomosti udelali z hackera zlocince, tenkrat to byl Kevin Mitnick (a to je mezi crackery pojem). No, ale ono je to jedno, hlavne kdyz novinari maji svou senzaci, ze nekdo, nekde, nejak, neco provedl. Prot se zajimat o to, zda je to spravne ne, ze?

pyndy   NOVÝ
19. 11. 2005

Vypadá to že tomuto oboru hodně rozumíš mohl bys mě kontaktovat na ICQ ( 207-782-374 ). Tam se domluvíme jak by ty pojmy měli být přesně a já to zaktualizuji.

dik

patie   NOVÝ
20. 11. 2005

rofl

Lolek   NOVÝ
21. 11. 2005

No, co se tyce tech linuxu. Ja sam linux pouzivam. Windows jen zridka. Procpak asi na Linux existuje jen par viru a na Win jich jsou tisice? Imho to ma trochu vliv na tom, ze za win lide plati silene sumy. Ruzne verze linuxu jsou zdarma, a jeste ke vsemu je to opensource. To se tyka i bezpecnosti linuxu. Vyhoda open-source projektu je ta, ze jakmile se najde v techto o-s programech nejaka ta dira, je okamzite opravena kymkoliv, jeji opravy lze okamzite stahnout a aplikovat.Jinak opravy open-source projektu vytvari vetsinou lide, kteri jsou nejen zdatni programatori, ale hlavne lidi jako samotni redaktori tohoto serveru. Delaji to ve volnem case a vesmes z toho nic nemaji. Naopak, pokud nekdo najde chybu ve win, tak vsichni cekaji nez opravy vyda samotnej M$ protoze normalni programator tuto chyby sam opravit nemuze, nema totiz k dispoziji zdrojaky. Takze je to take svym zpusobem o rychlosti. To jsem ale tak trochu odbocil od tematu. Vetsina viru je pro windows samozrejme i z toho duvodu ze je rozsirenjsi a spoustu techto viru maji nasvedomi antivirove spolecnosti. Proc asi? Jo a co se tyce toho samotneho slova hacker, tak plne souhlasim s Miguelem.

ROFL   NOVÝ
24. 11. 2005

Docela rád bych slyšel alespoň jedno jediné vysvětlení proč by mněli mít antivirové společnosti něco společného s tvorbou virů.
Je mi jasné že toho moc o virech nevíš,jinač bys tohle nikdy nenapsal.
Myslím si že pří dnešní rychlosti tvorby nebo vylepšování různých druhů virů si sice antivirové společnosti mnou ruce ale určitě nemají žádný důvod tomuto stavu jakkoliv napomáhat. (proč taky...)

Thomas47   NOVÝ
27. 11. 2005

Já taky ne je to tím že win používa miliony lidí na celym světe zato linux pár tisíc a a z toho jen pár procent vý jak linux vypada v jádře a tudíž jak ho napadnout kdyby se linux více rozšířil byl by stejně děravej a napadnutelnej jako wokna

geon   NOVÝ
27. 11. 2005

To jsou marketingový kecy, který se objevují v nejrůznější podobě ve všech flamech a šíří se tak jako klasické viry :-) Není pro to jediný důkaz. Win byly děravý hned od začátku, vlastně i DOS :-).

pisko   NOVÝ
10. 12. 2005

komercni spolecnosti zabivajici se antivirovym softwarem maji zajem na tom aby se jejich program prodaval. tim ze pusti do site nejakej vir at uz skodlivej ci uplne neskodnej ale zaroven behem treba dvou hodin vydaj zaplatu do svyho softu jenze jinejm firmam to bude trvat nekolik dni nez neco takovyho najdou a uz maji v reklame o krok navic. je to jen a jen komerce. viz film myslim hacker I. nevim uz je to dlouho co jsem to videl ten druhej je hacker II. operation swordfish. ale nevik kterej to je. je to ten dil o mladejch klucich ze stredni. i tam je resenej problem pojmu cracker hacker.

pisko   NOVÝ
10. 12. 2005

hlavni problem je ten ze lidi si kupujou windows protoze si myslej ze jsou tim ze maji nejakou licenci, nejakej papir v ruce, proste ze za to zaplatily a proto to musi fungovat.
s tim ruku v ruce jde to ze windows neni opensource tudis zaplaty vydava jak tu nekdo psal jen M$ tudis je to strasne pomaly a nez udelaji jednu zaplatu na jednu jedinou chyby tak je na siti po celym svete 5 viru zamerenych na tuhle diru a zaroven jsou tisice napadenych.
linux je mnohem bezpecnejsi. viry se na nej netvarej uz z toho duvodu ze kazdej trosku chtrej slovek kterej dela do komplu vi ze na stanici s linem nedela zadna lama a proto bude hodne tezky se tam dostat beze stopy a beze stopy i zmyzet se napr. kradenymi daty.
dalsi je ze M$ vyda klidne do obehu vylepseni ktery vam zrychli pc, nebo vam doda nejaky funkce, jenze je to vse psany programatorama kteri jsou placeny za to ze neco naprogramujou a za jak dlouho a ne za to jak kvalitni to bude. proto je novej program napsanej treba za mesic jenze neni odskousenej proste je k nicemu.
ja pouzivam windows jen kuli jejich rozsirenosti ale kdyz muzu tak prebootuju do linu a jsem konecne ve svym zivlu ikdyz v nich temer neumim vim ze mi staci cerna obrazovka s blikajicim podtrzitkem a ze jsem v bezpeci. ze si mam kde vsechny veci overit ze si muzu cokoliv opravit pridat vypnout. mam proste vse pod kontrolou.

pisko   NOVÝ
10. 12. 2005

nemam na komentovani takovychhle veci vek protoze sem zacatky bohuzel nezazil ale co jsem se docetl tak pojem hacker opravdu vznikl okolo 70. let. ovsem oznacoval clovek ktery znal dokonale urcitou vec, oblast , urcity obor. tak napriklad clovek ktery zil odmalicka v divocine a znal svuj kraj ale zaroven tam chce zit a poznavat ho vice a vice tak to je hacker. clovek ktery umi dokonale matematiku ale chce se stale ucit nove veci je ve svem oboru hacker. tudis clovek ktery zna dokonale pocitac je hacker ale muze to byt i clovek ktery ma doma svuj pc ale nema pripojeni k internetu ale ma upraveny jadro linuxu ma tam vse vlastnorucne napsany. proste hacker je clovek ktery neco umi ale nezda se mu to dost. proto hacker jako clovek v siti je clovek ktery se dostane do ciziho systemu jen proto ze ho zajima ten pruchod pripadne neco na disku ale ve chvili kdy da prikaz cp ci copy je z nej cracker.kradez dat a/nebo jejich zmena je uz v pojmu cracker.
pokud je clovek souzen za hackerstvi tak je neviny. protoze neprovedl nic trestnyho ovsem pokud sve zkusenosti pouzije pro ziskani nejakych dat jiz se stava crackerem. hacker hakuje za ucelem sebevzdelani. stejne jako priklad ze zacatku kdyz clovek ktery zna dokonale prirodu okolo sebe a vi ze je v ni neco cenneho a to neco zneuzije pro svuj prospech uz ho ostatni nebudou brat jako driv uz je pro ne zlocinec ikdyz to treba nebylo trestny treba to bylo jen nemoralni.

CuroBOT   NOVÝ
10. 12. 2005

Nechci se nejak dotknout, ale dle me mate zcela zcestne informace a i hodne naivni. Neberte informace zfilmu, King Kong u nas taky nezije. Mi chcete rict, ze si firmy podpaluji baraky, aby byly v Tv? je to to same. Krom toho kdo zjisti, kdo prisel na "trh" se zaplatou driv? A nejedna se mnohdy o dny, ale hodiny a mame tu taky heuristickou analyzu. Proste mate zcela zcestne informace.

CuroBOT   NOVÝ
10. 12. 2005

Tak zde klamete sam sebe. Pouzivate Winsows, kritizujete ho a kdyz muzete, nabootujete linux. Proc tedy vubec mate Windows? A linux pokud vim je taky o GUI prostredi.. A neni to proto, ze by meli lide papir.. ale protoze je proste na trhu a ma manopol.. Od toho se odviji politika MS, ale to je jine tema. Za stanici jsou VZDY zkuseni bossove, a je jedno, zda tam maji Win nebo Linux. Nemuzete tvrdit ze tam kde je linux jsou lide, kteri tomu rozumi - to je velmi primitivni a nicim nepodlozitelny nazor. A nad windows nemate kontrolu? Jen zde ukazujete, ze jste amater a nedokazete si nastavit Windows..Staci prejit do Spravy systemu (Nastroje pro spravu) a vse si nastavit dle vlasznich prani.Staci to jen vedet :)

Blowfish   NOVÝ
18. 12. 2005

Mno jestli jsou win admini nebo rooti chytrejsi o tom to asi neni. Koukam, ze je tu spousta reci o tom ze win jsou rozsirenejsi. To je pravda, co se beznych uzivatelu tyce tak urcite, ale nezapomente jaky system je na branach, ktere spojuji lokalni site s internetem? Na spouste takovych masinach je linux. Proc? Ze by byl bezpecnejsi? Podle me je urcite bezpecnejsi nez win i kdyz M$ trvdi neco jineho. Cimto, ze se ani nedivim. To jaky kdo pouziva system se odviji od konkretniho uzivatele. Me osobne proste linux sedi lip. Jednak jsem pro opensource, jednak sprava systemu je mi prijemejsi a za dalsi na sve SLACKWARE proste nedam dopustit. Take jsem tu cetl neco o tom ze linux je taky o GUI. No nevim. Vetsinu veci delam v konzoli a nemuzu si stezovat. V textovem rozhrani jde udelat to same co Xwindows. Jinak pocet utoku na linux nebo windows? No vetsina lidi bude nejspis bourat nejake servery, proc hackovat inet uzivatele, ze? At uz se jedna o zruseni stranek, ci cokoli jineho. No a myslim ze vetsina serveru jede na linech (alespon tech rozumnejch). Imho linux se rozsiruje cim dal vic. Osobne jsem se ve svem okoli nesetkal s win serverem, ktery by poskytoval pripojeni k internetu. No a na zaver bych rad zminil stabilitu zde diskutovanych systemu. Jeste se mi nestalo, ze by mi linuxy padly, oproti tomu windows ma kolikrat problemy s vlastnimi aplikacemi. Jo a zkuste si zivotnost win pripojenych do internetu bez firewallu, bez antiviru a bez nejakeho softu proti spywaru. Potom to stejny zkuste s linuxem :) Zatim ...

teamster   NOVÝ
13. 1. 2006

Musím říct, že tento článek se mi zdá poněkud podivný. Hlavně ten odstavec "Kdo je hacker?".
Hacker není ten kdo se nabourává do počítačových systémů, aby ukradl, zneužil nebo poškodil data, takový člověk se nazývá Cracker. Hacker je možná ten kdo se do systému nabourá, ovšem určitě ne za účelem krádeže nebo poškození dat, ale za účelem sebevzdělání a pochopení na jakém principu systémy pracují. Jimými slovy hacker je ten, kdo má výborné znalosti o počítačích a počítačových sítích. Jinak fandim linuxu.

Eagle   NOVÝ
13. 1. 2006

myslím že Hacker, je ten kdo se snaží dostat někam, aniž by to někdo zjistil=>nepoškozuje data, přesně tohle dělá cracker, ten ničí

Phoenix   NOVÝ
21. 1. 2006

Linux je dobrý v tom,že admini toho linuxu už vedia jednoducho kde je bývava často chyba takže tento operačný systém je dobrý.Je to dobré mať aj dva operačné systémy jeden je Win XP ten je iba na hry a linux ten nech je iba na internet a prácu.
Inak ja som raz jednému blbcovi v škole hackol konto na jedom webe tak že som iba hádal heslo ktoré bolo jednoduché uhádnuť.Hehe

Marek   NOVÝ
28. 2. 2006

Mno celkom sexi prispevky :D, kazdy tu ospevuje Linux a Win , ale sak existuju aj ine OS-ka napriklad Mac alebo ReactOS(aj ked sa este na nom pracuje)... ide o to ze keby bol linuxac na pozicii winu tak by sa karta obratila a kazdy by presiel z linuxacu na win... :D (i like WIN)

pinguin   NOVÝ
4. 3. 2006

Tito výrobci sami zaměstnávají i podobné lidi jako jsou oni "hackeři", jako např. betatestery antivirových programů, nebo nějaký vir vytvoří a paxe stvoří anti. Co se týče Linux vs Win, myslím že spousta lidí si vybere Win už jen proto, že je lehce ovladatelný, je nejznámější tak asi bude i nejlepší a spolehlivý, a kašlou na nějaký papír v ruce (neříkám že všichni, firmy...). Kdo na co a proč dělá viry, do toho nevidím a myslím že ani vy ne, každopádně s tou stabilitou je na tom GNU/Linux mnohem lépe! A co se týče zmínky že je to o prachách, tak to je svatá pravda, na každej prd musím platit abych to mohl pod win používat!! To platí ale všude v IT (např. jeden grafik který pracoval na hře Doom3 řekl, že by tak jak je mohla běžet s mnohem menšími HW nároky, ale jsou paktle s firmama vyrábějícíma grafické karty atd a tak je to se vším). Co se týče Linuxu tak už také není open-source co býval (aspon ne mutace jaké se dnes protlačují, např. ve 100dolarovem notebooku...). A ten kdo říkal že Linus Torwalds hackoval Microsoft aby udělal OS linux bo co, tak by si měl něco přečíst o vzniku tohoto OS!!! http://www.abclinuxu.cz/ucebnice/historie zde si o tom neco precti a pak "blej" keci do sveta;)

pinguin   NOVÝ
4. 3. 2006

A co se týče "windowsu je nekolik milionu a linuxu par tisic" to uz neni zdaleka pravda! Vem si jen treba takovou Čínu! Ta sama staví fabriky na vývoj Linuxu;)

REdBul   NOVÝ
5. 3. 2006

Mam otazku neznate program na Tvorbu
Virů

cracker19   NOVÝ
12. 3. 2006

Komentář ze dne: 05.03.2006 10:12:14 Reagovat
Autor: neregistrovaný - REdBul (m.tuning@seznam.cz)
Titulek: Mam Otazku
Mam otazku neznate program na Tvorbu
Virů ////////////////////////////////////
No viry sa robia cez programmovacie jazyky, napriklad c, alebo ine.
Ale virus sa da spravit aj v CMD, niekto tomu nemusi verit ale je to mozne cez CMD.

scooter   NOVÝ
16. 3. 2006

Tento článek je obsán z knihy Slabá místa Windows aneb jak se bránit hackerům ,takže autor sotva prostudoval jiné knihy a nejspíš o tom ví tolik jako Bush o míru.

scooter   NOVÝ
16. 3. 2006

Jako začínajicí asi určitě nebudeš psát viry ,ale použiješ programy typu Cain a Abel,nebo Brutus(s kterýma můžeš třeba zjisti hesla do e-mailu),,jestli sháníš vir tak si ho můžeš stáhnout,třeba v budoucnu na mém webu www.hacking.er.cz ,který se bohužel zatím připravuje.

Farundel   NOVÝ
16. 3. 2006

Zajimalo by me, jestli nekdy prijde doba, kdy vsichni ubozaci, kteri si nejspis leci nejaky mindraky poskozovanim druhych, prestanou spinit oznaceni hacker a prenechaji ho lidem, kteri si ho opravdu zaslouzi, protoze pravi hackeri by meli duvod se temhle zoufalcum tak akorat vysmat do ksichtu, pokud by jim za to vubec stali...

clovek, kterej skodi druhym, si oznaceni hacker nezaslouzi

clovek se stane hackerem, az kdyz ho tak jiny hacker nazve

Trino   NOVÝ
24. 5. 2006

Ahoj lidi tak bych se taky pridal ke srovnani bezpecnosti Linux -Windows Je jeden prosty duvod jak rici ze Linux je bezpecnejsi! proc myslite ze windows update bezi na linuxu a nejen windows update ale vetsina serveru firmy microsoft!! Zalezi jim prece na bezpecnosti!!!

L33t5pe@k   NOVÝ
27. 5. 2006

Ja by som linux zas až tak nepreceňoval ale určite je to bezpečnejšie než Windows.

A k tomu Hacking/cracking linux sa dá napadnúť ale treba si sťahovať na to záplaty.Nato sú stránky www.rootshell.com www.bugtray.com

L33t5pe@k   NOVÝ
27. 5. 2006

Ja by som linux zas až tak nepreceňoval ale určite je to bezpečnejšie než Windows.

A k tomu Hacking/cracking linux sa dá napadnúť ale treba si sťahovať na to záplaty.Nato sú stránky www.rootshell.com www.bugtray.com

freon   NOVÝ
4. 7. 2007

1) nejde o to kdo ma vetsi pocet napadeni. de o to jak je schopen autor (v pripade linuxu komunita) reagovat na objeveni novych der a jak rychle se na to objevi oprava. v pripade linuxu, at je to kernel nebo nejaka aplikace je reakce rychla, vetsinou v radu nekolika hodin az par dni od obeveni diry
2) viry se na linuxu budou jen tezko sirit. ma totiz na urovni filesystemu (a ne jenom, je definovano i kdo ma pristup na jaky hw zarizeni) ( a ne jako na windows, kde je to jenom jako ) implementovany pristupovy prava , takze virus se muze sirit jenom s velkyma potizema pravdepodobneji vubec.
3) je naprosto nepopiratelny fakt ze opravenim jedne chyby vznikaji chyby dalsi, tomu ze nejaka zaplata na nejakou diru nemusi bejt dokonala a zanese do softwaru diru druhou mi nijak smesny ani divny nepride. je to proste normalni a tezko se tomu da vyhnout

freon   NOVÝ
4. 7. 2007

okej jak nastavis v jakym poradi se maj spoustet jednotlivy sluzby?
okej jak nastavim prioritu procesu k pristupu na disk?
okej jak nastavim pri jakym zatizeni se mi ma okolik prestaktovat/podtaktovat notebook?
atd atd atd...

freon   NOVÝ
4. 7. 2007

no zalezi na tom cemu rikas napadeni. jestli beres napadeni jako jeden skodlivej kod v jednom pocitaci, tak ver ze ma linux navrch.
jestli beres pocet exploitovanejch der v operacnim systemu tak sou to zase windows kdo prohrava.
pokud beres pocet napadeni nejakym hackerem nejakyho serveru tak ano tady prohrava linux. ale na tomto segmentu trhu s opracnimi systemy ma vetsinu linux. Ale co sou to za napadeni? ovladl system utocnik? ne! zrovna vcera mi nejakej script kiddie hacknul server :-) v noci rozjel bruteforce a zkousel hesla k ftp na uzivatele sara, kteryho na 99% tipnul (na tom serveru bezel web sara- a druhou pulku vam nereknu :-) ...) . zkousel to tak dlouho az ne to helo prisel (heslo bylo sa1ra). ano muzem mit nastaveny treba ze po peti nepovedenych pokusech se pristup k uctu zablokuje, ale neco takovyho je na hostingovym serveru s velkym mnozstvim webu nemyslitelny (furt by zvonil telefon ze nekdo se nemuze prihlasit... testovali jsme to)

freon   NOVÝ
4. 7. 2007

ahoj curo, mam na to stejnej nazor jako ty, antivirovy firmy maj zajem na tom aby byli vyry ale tech je dost tak proc by je vyrabeli to je jasny. ale ten nazor a argument tvyho oponenta, ackoli to tak zrejme neni taky neni uplne nejhloupejsi. proste kdyz sem si to tak cet tak me napadlo ze nektery hasici taky zapalujou baraky aby mohli hasit :-)

freon   NOVÝ
4. 7. 2007

si myslim ze to nebude otazka bezpecnosti, ale vykonu. proste linux ma lepsi scheduler jak na rizeni pristupu procesu k procesoru tak k disku. navic vyuzivaj toho ze si linux cashuje data z disku (proj to ted umi i vista, konecne jim to doslo :-) ). A kdyz si v jeden den zacnou vsechny windowsacky pc stahovat updaty tak to je docela zatez.

Pokca   NOVÝ
30. 10. 2007

To freon: Ještě bych chtěl dodat k těm rychlostem opravení děr: Linux není zdaleka tak rozěířen proto napadení do tohoto systému je ojedinělé a proto "nadnešeně" řečeno programátor, který spravuje Linux dostane hlášení o chybe v systému a může to hned opravit, zato u Win kde programátor dostane za ten den několik set zpráv o chybách tak to chvíli trvá než je opraví. Kdyby byly Linuxi stejně rozšířený jako Win tak by se našlo také několik tisíců děr a Linuxští programátoři by taky nestíhali opravovat!!!
A ještě jedna věc: Co se Vám pořád nezdá na Windowsech. Ten kdo někdy programoval tak si dokáže uvědomit jak šíleně složité je naprogramovat OS a není v lidských silách a ani podle fyzikálních zákonů nejde udělat dokonalý systém. A navíc kdybyste se spíš zamyseli jak jsou Win promyšlený tak zjistíte, že to vážne neni pr*el něco takovýho udělat.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý