Názory ke článku CSS - 6. lekce – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku CSS - 6. lekce – Programujte.comNázory ke článku CSS - 6. lekce – Programujte.com

 

Názory ke článku CSS - 6. lekce

mustafa   NOVÝ
7. 1. 2006

je tohle nějak kurz, vždyť takovýhle tabulky určitě najdou všichni na w3c. tak k čemu to je? snad kromě dodatků v tom nic nevidim

Whizzzkey   NOVÝ
14. 1. 2006

Hmm dalsi podnetny nazor, ale zkuste se nad tim aspon trochu zamyslet. Jsou lide kteri zacinaji s CSS a uvitaji prehled CSS vlastnosti, protoze treba neznaji W3 consorcium a nebo neumi anglicky. Ja musim postupovat pekne krok za krokem a tento kurz je urcen pro zacatecniky a az casem se dostanu ke slozitym scriptum. Zrejme se vam zda, ze napsani lekce je neco uplne primitivniho. Vezmete si, ze mate malo casu, musite zvazit o cem napisete, abyste se trefil do vkusu mozna co nejvice ruznych lidi a premyslite, jakou formou to udelat, co bude nejlepsi predvest aj. Naopak si myslim, ze tento prehled je velice uzitecny a ja se snazim postupovat od teorie k praxi.

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
18. 1. 2006

Mně se tyto tabulky moc líbí, nevím co vadí človíčkovi jménem [mustafa] ale podle mně je to špičkový, vidím zde novou lekci, podívám se a okamžitě si najdu v krásné přehledné tabulce vše, co potřebuji, lepší způsob výuky mně nenapadá.

Jen tak dál, čím více tabulek plných nejrůznějších vlastností, tím více se toho naučím.

Whizzzkey   NOVÝ
19. 1. 2006

Diky za zastani:), opravdu se snazim delat CSS pro vsechny, takze je nekdy tezke uvazovat nad nejvhodnejsim obsahem nove lekce.

Karry   NOVÝ
26. 1. 2006

Nic proti tomuto kurzu, ani proti jeho autorovi, ten kdo zacina s CSS jiste nejaky takovy prehled uvita. Pokud ale chcete jen (celkem) kompletni prehled v cestine, tak se podivejte na jakpsatweb.cz .

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
27. 1. 2006

Whizzzkey: Netrpelive cekam na dalsi lekci CSS, uz se tesim co noveho tam bude.

Ostatni: Vim ze to muzu najit i jinde, ale mne se to proste libi tak, jak to pise Whizzzkey a na tom jakpsatweb.cz nejsou jen tabulky ale je tam spis hromada kecu ze kterych se nic nenaucim... Na W3C se mi to nechce prohledavat, je to nuda, kdyz to neni v poradi pekne od zakladu.

Ja chci tabulky s vlastnostma a hodne :-)

Takekecy   NOVÝ
8. 2. 2006

Taky se mi libi jak to autor pise, ale rict ze na JakPsatWebcz jsou same kecy... mno nevim... Nezda se mi. Je tam toho opravdu hodne, proto to mozna pusobi obcas neprehledne a nektre veci zbytecne.

Jay-Jay   NOVÝ
9. 2. 2006

Všude se najde příznivce i odpůrce, je jen na vašem svědomí a rozumu kam se přikloníte a já jsem ten odpůrce :o) Jak tady mustafa říkal, jsou to opravdu jen tabulky... měl bych malý návrh.. třeba když už potom tak toužíte, tak tam nechat tabulky, ale následovně každý atribut rozebrat, ukázat trochu napříkladě a možná i poradit na co si dávat pozor :o) Nad čím zůstává rozum stát, například u vlastnosti background-attachment s příkladem užití :"Myslím, že v poli tabulky nemá příklad moc smysl." .. nevím jak vy ale já v tom žádný příklad užití nevidím, spíše vidím příklad nevyužití :D A jen taková malá připomínka k "domácímu úkolu" s tou šílenou kombinací ? 1, šílené kombinace se nedělají (neměli by, ale to zase někdy jindy :o)) a pochybuju že si z toho vezmou něco, co by následovně mohli použít a dále na tom pracovat :o) dvě věci na konec :o) 1. web je o obsahu a krásné jednoduché grafice a ne o tom udělat nějakou kostru, která tak tak drží pohromadě (ale drží:o)) a doflákat to obrázky a všeljak duhově hrajících barev :o) 2. validita je výsledkem programátorských kvalit (většinou :o))

P.S.: nětěším se na další tabulky :D

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
10. 2. 2006

Takekecy: Ano, mas pravdu, beru ten vyrok zpet, najdou se tam same uzitecne veci.

Inu, myslel jsem to tak, ze se tam kolikrat zbytecne autori rozepisuji o takovych postupech a metodach ktere jsou snad kazdemu rozumnejsimu jedinci zcela zrejme.

ondracch   NOVÝ
13. 4. 2006

Na www.jakpsatweb.cz je to i pro začátečníky bez znalosti angličtiny.

Dejna   NOVÝ
7. 9. 2006

Ahoj, na to, že som s týmto kurzom začala pred dvoma dňami, som ho prebehla vcelku rychlo. Asi najkreativnejšia bola 3. lekcia, kedy som "musela" aj niečo urobiť. Štýl písania sa mi páči, lebo je taký pohodový a nie strémovaný. Ale tabuľky by som asi aj tak dala do jednej lekcie. Asi najväčší prínos z tohoto kurzu je pre mňa v tom, že mam TopStyle a to je pre mna za vsetky kurzy. Len skusat a hrat sa. Takze aj dobre aj zle :)

Azy   NOVÝ
15. 9. 2006

Problém s prázdným řádkem u obrázku je jednoduše řešitelný:

<div style="width: 50px height: 50px">
<img src="obr.jpg" width="50" height="50">
</div>

...tento kód způsobí to, že se s obrázkem vloží i prázdný text (neznamená žádný text) tím, že mezi tagy obrázku a divu jsme vložili enter, což způsobí tu mezeru za (pod) obrázkem. Řešení tedy bude vypadat takto:

<div><img src="obrazek.jpg"></div>

...nebo pokud by vám dlouhý řádek nevyhovoval, případně chcete mít kód hierarchicky rozčleněn, je možné udělat toto:

<div><!--
--><img src="obrazek.jpg"><!--
---></div>

Možná by stálo za to napsat nějaký článek o problémech s explorerem pro méně znalé. Pro ty pokročilejší můžu doporučit:

<a href="http://interval.cz/webdesign/css/">[link]</a>
<a href="http://www.pixy.cz/pixylophone/vyber.html">[link]</a>

Azy   NOVÝ
15. 9. 2006

Ještě nejsem sběhlý ve vkládání odkazů do diskuze, takže popis k odkazům zvlášť - první vede na Interval.cz sekci o CSS, druhý vede na stránku Pixyho a jeho výběr článků o webdesignu - velice poučné!

Curo   NOVÝ
15. 9. 2006

Je to vloženo dobře. Odkazy se nahrazují [link] textem, ptz nektere url adresy jsouprilis dlouhe a pak roztahuji layout.

Bali   NOVÝ
30. 9. 2006

kdy bude další díl ?

Jirka1111   NOVÝ
21. 10. 2006

No tak neco vam reknu (napisu). Tabulky se vzdycky hodi a navody jakbysmet. Diky predeslemu navodu jsem objevil TopStyl, ktery je pro me uplne nejlepsi ucitel. Vsechno hned napise a ja to jenom otestuju co to udela. Proste parada. Nezdrzuji se nejakymi nesrovnalostmi atd. Je pravda, ze je toho na jakpsatweb.cz vic, ale kazdy to vysvetluje trochu jinak a kazdy tomu jinak rozumi. Tzn, ze pro nekoho je lepsi jakpsatweb a pro nekoho zase tady tyhle clanky Whizzzkeyeho. Takze klidek panove.

Peter2   NOVÝ
21. 10. 2006

zrejme nebude

josi.ow   NOVÝ
14. 11. 2006

Plně souhlasím s tvým názorem. Začátečníci si najdou ten seriál/článek, který jim nejvíce vyhovuje a potom můžou přejít na složitější věci a hledat podrobnější informace o jednotlivých problémech.

  NOVÝ
12. 3. 2007

Podle mého názoru je pro začátečníka nejlepší psát jak webové stránky, tak i stylopisy v nějakém textovém editoru, tím se totiž nejvíce naučí. (Já osobně používám Metapad.)

Programy jako PSpad nebo TopStyle jsou fajn, když už něco umíte. Myslím si, že začátečník by měl porozumět co a jak funguje, a to programy s různými "vychytávkami" tak úplně neumožňují (setkala jsem se i s tím, že jednomu např. barevná syntaxe pomáhá, jinému překáží).

borecNaKonec   NOVÝ
8. 6. 2007

na www.wmade.ic.cz toho je taky dost [dali si s tim asi dost prace] hlavne y css3

ed_ps   NOVÝ
18. 11. 2007

me spis zajima jak se udelaly postranni nehybaci listy.

OSiF   NOVÝ
19. 4. 2008

borecNaKonec

píše:

na www.wmade.ic.cz toho je taky dost [dali si s tim asi dost prace] hlavne y css3



no ked toto je borec tak zozeriem kefu, na tej stranke maju logo W3, ale validaciou urcite nepresla. nehovoriac o CSS validacii.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý