Názory ke článku Vzhůru za vzděláním – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Vzhůru za vzděláním – Programujte.comNázory ke článku Vzhůru za vzděláním – Programujte.com

 

Názory ke článku Vzhůru za vzděláním

OLDA220   NOVÝ
8. 1. 2006

Co se týče kreativnosti programátora, tak mu končí podle průzkumu kolem třicátého roka života, tedy je třeba vymýšlet nové věci už teď, dokud nám to pálí :-)

neophonic   NOVÝ
8. 1. 2006

ten clanek je asi nahoda, ale prave sem oznamil mati ze odchazim z gymnazia a mirim na polygrafickou skolu... reprodukcni grafik pro media :)

n00b   NOVÝ
8. 1. 2006

O těch středních školách je to pravda..lepší jít na Purkyňku a flákat se = věnovat se svým zájmům nebo jít na Olo. a učit se kraviny a nemít čas na své věci :o

btw jak je to s tou Masárnou? Graf. Design a Bezpečnost asi nejdou moc dohromady :)
Ale je pravda, že jsem se ještě nazajímal jak je to s oborama etc..Jen vím, že člověk může dělat co chce pokud to zvládne ;)

CuroBOT   NOVÝ
8. 1. 2006

jsou to specializace a dostanes je za absolvovani urcitych predmetu pro danou specializaci.. tedy muzes jich mit nekolik, ale musisto zvladnout :)

geon   NOVÝ
8. 1. 2006

Dost špatně se takto dlouhé odstavce čtou, ale to jen tak mimo. To hlavní co chci říct je, že ti možná universita poskytne diplom a otevře ti dveře na různá místa, ale:

Vysoká škola není patent na rozum.

Možná tvrdíš v článku to samé, nevím, fakt to nějak nemohu přečist, prostě mě to nějak napadlo a nedalo mi to sem nedat :-)

CuroBOT   NOVÝ
8. 1. 2006

Chtěl jsem pouze častečně přiblížit, jak to na VŠ a dalších školách vůbec vypadá a co ti poskytnou a co ne. To, jestli jít na VŠ nebo ne je každého věc, jen jsem naznačil jak to tam chodí a co můžou od toho čekat. Jak jsem psal - znát něco je jedna věc ale umět to aplikovat je věc druhá :)

paashi   NOVÝ
8. 1. 2006

Vysoké školy v "Československu" nejsou zárukou kvalitních inženýrů. Když chceš rozvíjet svoje nápady, rozšiřovat svůj obzor a nabývat vědomosti a zkušenosti, je pro tebe vysoká škola to nejvhodnější místo, ale hlavní iniciativa leží na tobě!!! Žádný zaměstnavatel ani zazobaní rodiče ti takový prostor nenabídnou. Dobře vybavené laboratoře, dílny, programy za statisíce, možnost zahraničních stáží... Stačí jen hledat, ptát se. Na vysoké škole nikdo do nikoho informace necpe, všechno se musíš naučit sám.

Na druhou stranu, když chceš jen získat diplom, dá se na výšce docela pěkně prodloužit mládí...

CuroBOT   NOVÝ
8. 1. 2006

jak jsem psal, existuje nekolik VS, kteri se bvelmi lisi svoji kvalitou..

A podobne stanovisko pisu i v clanku - VS a obecne skola ti da jen zazemi, rozvijej se sam..

Martin   NOVÝ
9. 1. 2006

Hmmm... tak to už jsem za horizontem své kreativity a do důchodu ještě tak daleko. Třeba mě někdo ušetří trápení...

Ale vážně. Takový průzkum bych velmi rád četl. Osobně znám pány (i několik dam) kolem padesátky a mladší programátory strčí do kapsy. O co mladší znají lépe své vývojové prostředí, o to lépe ti starší dokáží své myšlenky formulovat a dotahovat. Starší neznamená strnulý, takže rozumný zaměstnavatel buduje tým, který není mladý a dynamický, ale který je vyvážený a vzájemně se doplňuje...

Storm   NOVÝ
9. 1. 2006

Dalsim problemem je, ze nase "uzasna" republika ti mnohdy ani neda moznmost studovat co chces, nebo ti to hodne ztizi :-(

Enuyvatar   NOVÝ
9. 1. 2006

Je tu niekto kto by mi mohol odporučiť nejakú strednú školu s IT zameraním v Košiciach? Poprípade ak na nejakej práve študujete \ študovali ste, mohli by ste mi poslať nejaký popis, vaše dojmy na tú onu školu? Vopred ďakujem, veľmi by mi to pomohlo pri vyberaní školy.

Anonymní uživatel   NOVÝ
9. 1. 2006

díky tomuto článku jsem se rozhodl začít učit dřív sem na to doslova kašlal a propadal jsem ale ted se hodně začnu učit

ObiSkyWalker   NOVÝ
10. 1. 2006

Pro mě je docela těžké se učit na střední něco, co u mě nebude mít využití. Nejde mi o to, že to budu vědět, ale o čas nad tím strávený, ve kterém bych se mohl věnovat nějaké zajímavější činnosti.

OLDA220   NOVÝ
10. 1. 2006

Omlouvám se pokud jsem někoho urazil, někde kdysik dávno jsem to četl. (Taky doufám že to tak není..., to bych měl dvě třetiny kreativního života za sebou :-))

xHire   NOVÝ
10. 1. 2006

Vcelku zajímavé téma na úvahu, a protože dvě třetiny našich návštěvníků jsou studenti, tak jistě i pro ně přínosné. Musím říct, že s tebou souhlasím. Jen bych měl takovou malou připomínku - v odstavci o střední škole se věnuješ pouze jejímu výběru - mohlo by to být různorodější.

Jen musím varovat: na tvorbu webových stránek si dávejte bacha! Je to sice pěkná záliba, vypadá to užitečně, ale koho to schvátí tak jako mě, tak se z toho bude hodně těžko vyhrabávat (mám totiž v hlavě tolik nápadů a myšlenek na tolik projektů, co nemůžu nikdy stihnout naprogramovat - možná za to moje prokletí může i tak trochu PHP ;-))

Všem studentům přeji hodně štěstí na jejich současné škole a mnoho úspěchů do budoucna (a do druhého pololetí)!

  NOVÝ
10. 1. 2006

Velmi pekny clanek...musim souhlasit, ze skoly z vas super programatora zdaleka neudelaji (ani VS), takze nezbyva nez se vzdelavat sam :)

XHire - mam stejny problem, akorat se to tyka programovani 3D grafiky, prestoze u toho travim 10hodin denne, tak nestiham ani 1/2 z toho co bych potreboval, abych mel alespon neco z planu hotovo

pr0ph3t   NOVÝ
13. 1. 2006

Mohl by nekdo prosim napsat svoje zazitky a zkusenosti s urovni FIT VUT a FI MU? Planuju ze na jednu z tehle skola asi pristi rok pujdu, a chtel bych vedet ktera je lepsi, pripadne nejaky podrobnosti.
Pripadne pokud je nekdo na informatice na CVUT, tak se taky rad dozvim neco noveho. Slysel jsem enco o tom ze na CVUT je ceska nejlepsi informatika, tak by me zajimalo co je na tom pravdy.
Za jakoukoliv informaci predem diky.

CuroBOT   NOVÝ
13. 1. 2006

Jo, to me taky zajimalo, proto moje OSOBNI zkusenosti :
FI MU - Masarykova univerzita v Brne - Informatika aaplikovana informatika - tezka skola, matematika, perfektni pristup, system..
FIT VUT - Vysoké učení technické v Brně - tam jdou ti, kteří se nedostali ci neuspesne absolvovali FI MUNI, nebo take proto, ze VUT je vic do praxe, kdezto FI MUNI vice teorie
CVUT - Co vim ja, tak rozhodne neni nejlepsi IT, nej je UK v Praze, pak MUNI v Brně.. Jsou to ale informace, které jsem získal z médií a od několika lidí + vlastní zkušenost. K CVUT nemam kladny vztah co se tyce samotného IT.

n00b   NOVÝ
13. 1. 2006

S tou Masárnou musim souhlasit..hlavně matika a ten system je taky good :)
Teda podle toho so jsem videl a slysel ;)

Curo, autor článku   NOVÝ
4. 2. 2006

Media: MUNI a KU jsou nejprestiznejsi skoly v CR.

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
10. 2. 2006

Podle toho, co jsem doposud cetl o skolach ja + podle mych osobnich zkusenosti
mohu rici svuj nazor velice vystizne:
Veskere skoly (at uz CVUT ci jina) vas nikdy NENAUCI to, co vas zajima. Oni to jen v rychlosti
proberou tak, jako by se jednalo o cokoli jineho. Snazim se rici, ze pokud nekoho z vas zajima
napr. programovani tak jedina moznost jak se nacit je sedet doma a ve svem volnem case programovat.
Skola vas bude jen zatezovat teorii ktera vas nudi, usinate u ni, nebavi vas a z vetsi casti vam
tato vyucovana teoire k nicemu v praxi NENI DOBRA.

Cili muj nazor je ten, ze nejlepsi programatori zadnou skolu nemaji, protoze kdyz napr. ja umim
vsechno co chci (vsechno co chci=schopnost ucit se sam doma to co je v praxi uplatnitelne) tak
na co je potom dobre sedet v takoveto VS a sprtat se teorii?

Je to jako kdyz by jste spickoveho matematika nutily, aby chodil do skolky a pocital priklady
v rozsahu 1-10, presne takovy pocit mam kdyz mne nekdo nekde muci zakladami. A ono v podstate
75% toho co se z oblasti IT na skolach vyucuje vam nikdy k nicemu nebude dobre a zbylych 25%
nazyvam zaklady.

Nechci nikomu skolu znechucovat, souhlasim ze ING pred jmenem vypada lepe, ale v praxi davam
prednost lidem co umi pred temi co se jen vytahuji titulem :-)

To je muz nazor,
PS : "Bavi te prace na PC? Programovani nebo grafika nebo neco jineho? Chces v tom vynikat?
Ano ? Pak se vy*er na skolu a jdi za svym cilem, skolu si muzes udelat vzdy, ale mlady jsi
jen 1x a pochybuji ze az budes starsi tak se budes tak jednoduse ucit kompy"

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
10. 2. 2006

Mozna jsem to nevypsal az tak vystizne, ale doporucuji vyhledat na google.com cloveka s nickem Benny/29A, plne se ztotoznuji s jeho nazory na skolu a programovani a myslim ze pro ostatni, kteri se prave rozmysleji kam jit je to velice dobry zdroj informaci.

Proste nejlepsi si vzdy svoji cestu najdou, je to trochu o stesti ale hlavni je na sobe pracovat, porad se ucit novym vecem, ktere si doba zada.

Nikdy se neucte sto let stare blaboly, ktere vam penize nevydelaji, uvedomte si ze vy chodite do skoly proto, aby jste si pozdeji mohli obstarat finance.

Predstavte si ze ty roky ktere se budete ve skole ucit teorii a vsemozne nesmysly se budu ja ucit nejmodernejsi technologie pekne poporadku od starsich po novodobe.

Kdo si myslite ze bude ve finale lepsi informatik? Ten se skolou a vseobecnym prehledem, nebo ten, kdo je zamereny ciste na PC?

Odpoved je jasna, o to mi jde, nastinit tuto myslenku, ze vlastne nejde o to najit si skolu, ale dulezite je najit si svuj cil a jit za nim = pracovat na sobe.

Je to drina, ale mam to rad

d1ce   NOVÝ
11. 2. 2006

> Kdo si myslite ze bude ve finale lepsi
informatik? Ten se skolou a vseobecnym
prehledem, nebo ten, kdo je zamereny ciste
na PC?

Myslím si, že pokud chce informatik kvalitní zaměstnání, tak mu nezbýbá nic jiného než absolvovat dobrou školu. To co jsi nastínil je spíše pro silné osobnosti, které vědí co chtějí, a ne každý takový je. Například zakladatel Micro$oftu Bill Gates a majitel Dell computers Michael Dell oba nedokončili školu a kde teď jsou...

Z tvého příspěvku také je patrné, že odsuzuješ školy kvůli neaktuálnosti jejich učiva. Pro zaměstnavatele je škola jakousi zárukou spolehlivosti a schopnosti se učit nové věci. Dalším rozhodujícím faktorem bývá praxe, kterou pravděpodobně nezískáš snadno s nízkým stupněm vzděléní. Ovšem pokud jsi tak sebejistý jak říkáš, určítě jdi za svým snem a splň si ho.
btw.: Kdysi jsem četl knihu od Robert T. Kiyosakiho Bohatý táta, chudý táta, kde autor popisuje ve stínu své minulosti cestu k finanční nezávislosti. Poukazuje na život zaměstnance jako život v nekonečné smyčce, do které vede právě onen zastaralý školský systém. Přičemž osvobozením se stává již zmíněná finanční nezávislost(trvalý pasivní příjem[např.: akcie, podnikání]). Docela to změnilo můj pohled na svět. Také jsem si dříve myslel, že kvalitní škola => dobrá práce => jistá budoucnost => štastný život. Poučil jsem se v tom smyslu, že se nesmím spoléhat jen na tyhle předdefinované skutečnosti a musím na sobě jinak zapracovat. Jinak by pro tebe mohla být kniha Kiyosakiho zajímavou inspirací.

lmencl_cz   NOVÝ
23. 7. 2006

Je super tak ty jsi chodil na Střední průmyslovou školu ve Zlíně - obor počítačové CAD/CAM systémy
ja od ted chodim na Střední průmyslovou školu v Teplicích - obor počítačové CAD/CAM systémy
jaky to tam bylo :)

Inženýr   NOVÝ
1. 11. 2006

Tak tohle je názor přímo nebezpečný a nikomu bych ho nedoporučoval následovat. On ten článek celý je takový obecný a dal by se shrnout do pár vět, právě osobní zkušenosti, srovnání škol a následné konkrétní uplatnění absolventů by z něj udělali lepší článek. Taky souhlasim s tim ne moc dobrym strukturovanim textu (maly pismena, malo odstavcu, maly radkovani, treba clanky na Intervalu se ctou o poznani lip - myslim ta forma, obsah nehodnotim). Kazdopadne zpet k nazoru pana Freeze. Myslim, ze jeho nazor je dobry pouze pro lidi typu Billa Gatese, kteri proste maji neco v hlave a pak na tom zbohatnou. Kolik jich ale na celym svete je? Navic uz je jina doba:) Pro zbytek je VS vzdycky prinos. Samozrejme, ze se budete ucit i dost veci, které vas nebavi, ale teorie je (nejen v programovani) nemene dulezita. Jinak to muze skoncit metodou pokusu a omylu. Omylu, ktere jste si mohli usetrit tim, kdybyste znali teorii. Teorii se ale muzete také naučit sami - nakupem knih za tisice Kc a je to na vas jestli to dobre pochopite bez vykladu, prezkouseni :). Je hodne programatoru samouku, kteří jsou dobri a lepsi nez titulovani "takyinzenyri", ale je jich mozna jeste vice takovych, kteri bastli neco v nejakem jazyku aniz by meli nejake hlubsi povedomi o softwarovem inzenyrstvi. Mne na skole taky naucili prd z tech IT znalostí jako: prog. jazyky, detailní znalosti databazi apod. O tom ale VS není a rekne vam to kazdy profesor i normalní absolvent. Pochybuju, ze kdyz bude nekdo stary na to, aby se ucil ty "kompy" , tak bude dost "mlady" na to aby si dal "5 let vejšky". Navic co kdyz ten sen nevyjde? Ty delas jako by nebylo nic snazsiho, než si ho splnit. Neredukujte vysokou školu na to, jak moc vas na cvikach nauci C++ nebo Javu - to totiz není podstatny. Kazdy kdo vejsku ma vi, ze mu byla nakonec dobra. Je to o i kontaktech, kamaradehc, zazitcich a prodlouzenym mladi, a jakesi jistote, ze z vas neco bude, minimalne na papire :))). Navíc pracovat na sobe a zkusit jit za tim svym snem muzete i pri studiu na VS a jeste u toho muzete primerene kalit s kolegama ;) Mira uspechu a bohatstvi neni umerna hodinam prosezenym u pocitace.

Inženýr   NOVÝ
1. 11. 2006

Tak vidím, že nejsem sám. Určitě souhlas s touto reakcí.

Tax   NOVÝ
23. 11. 2006

Nebo na Kounicku ;) BTW k tomu cos napsal. Nemusíš jít na "jednoduchou" školu abys měl čas na svoje zájmy. Každá školai takový učňák má něco do sebe třeba ˇby mě v životě nenapadlo že o sýru se dá napsat 8 stran hustě popsané A4. Já sám studuji třetím rokem na SPŠE Kounicova, dostáváme sice docela zabrat a při škole dělám CISCO, věnuju se venkovním aktivitám, sem tam si i na to pivko zajdu. A čas mám, sice málo ale mám. Přestal sem pařit MMORPG a času je najednou habaděj. Jde jenom o to ho nepromrhat a využít.

Tax   NOVÝ
23. 11. 2006

Bohužel s tebou naprosto nesouhlasím. To že škola je k ničemu je pole mě naprostej blábol. Jsem taky samouk a spoustu věcí sem se učil metobou pokus omyl. Dělám tak trochu do všeho. Studuji teď EPO a docela sem se divil že ve věcech ve kterých sem si myslel že mám jasko jsem zjistil že až takové jasno nemám a rozšiřuje mi to obzory.

Když se něco chci učit od základů a chci to umět, osobně si myslím že pro proniknutí do problematiky je nejlepší metodický dozor. Třeba kamarádda který už do toho pronikl nebo jít do kurzu potom když už základy pochopíš pak ti stačí kniha.

A tvůj názor že všeobecné vzdělání je na nic.... :D Ok buďme počítačový expert.... Jenže většina takových experů bývá pro normální život naprosto nepoužitelná protože jak tady naznačuješ neznají nic jiného než PC. Tím že budeš holce popisovat assembler, nebo třeba problematiky zabezpečení sítí, tím ji asi moc neosilníš ;) A číst po někom text který z 20% obsahuje hrubky to taky o něčem svědčí a může to být sebelepší expert. To že se vykašleš na školu neznamená že najdeš svůj cíl. Kdo je chytrý a ví jaký má cíl tak za svým cílem jde i když dělá školu a pokud je opravu jistý tak ví že ten symbol před jménem mu oteře spoustu dveří. Ale jenom a pouze mu je otevře!!! Máš pravdu že to aby do nick vstoupil a v zápětí zase raketouvou rychlotí nevyletěl to záleží na něm a na jeho vědomostech.
Rozhodně bych ale neosuzoval školu a netvrdil že je na nic a nepotřebná.

ilserk   NOVÝ
15. 12. 2006

Ako som tak cital komentare, sem tam sa uviedlo, ze naco je dobra skola. Poviem z vlastnej praxe. Ja som skoncil skolu ako casnik. Co to ma spolocne s PC? Nic. A tak som i dopadol. Ako Freez napisal, ze kaslat na skolu ze je nam na nic a radsej ucit sa sam co chces, som tak urobil. A vertem, ze som urobil jednu z najvacsich chyb vo svojom zivote. Je fajn ze sa rozumiem do programovania viac ako keby som skoncil strednu s nejakym odborom programovania, ale naco mi je to teraz? Na vysoku sa prihlasit nemozem, lebo predmety ake su na skuskach vysokych skol, su pre mna uplne cudzie. Take ako fizika sa predsa na obchodnom ucilisti neuci. Tak som vlastne skoncil s konickom, ktory nemozem dalej rozvijat. Kto by ma len predsa vzal do roboty ako nejakeho IT pracovnika? Verte ci nie ale na take povolanie potrebujete vysku! Mam to pozistovane. Moja jedina sanca je ist bud na gymnazium a zacat od znaova, alebo nejakym zazrakom sa naucit vsetko potrebne na vysku a prihlasit sa na skusky. Som zvedavy co by robil na mojom mieste Frezze. MAT SEN JE NAOZAJ DOBRE.ESTE LEPSIE JE KED MATE USILIE SPLNIT HO. ALE NACO JE VAM SEN AK HO NEMOZETE USKUTOCNIT V REALNOM ZIVOTE?VTEDY SEN OSTAVA NADALEJ SNOM.

elf   NOVÝ
3. 1. 2007

No ja som zacal studovat na gymnaziu.Som prvak(nie priman) a moj konicek je programovanie a preto som si aj taku skolu vybral. Teraz zistujem, ze mi bolo na nic,ze som sa na zakladke nic neucil a len sedel a programoval (no mal som dobre znamky, lebo som sa vzdy naucil, ked bolo treba,ale to je off topic). No teraz zistujem, ze sa nemam o com s babami bavi,ked dojdem s kamosmi von,tak toho vela nenahovorim, lebo jedine v com sa vyznam su pc a tak.proste som zaspal dobu to bola moja chyba.teraz to dohanam a neviem, ci to stihnem. Je to o tom, ze treba si aj uzivat zivota a davat na vyucovani pozor. Neraz sa bavime o hociakych veciach(napr. preco vytlaci Linux Vistu z ekonomickeho hladiska a pod.) a ja len ticho prizeram, ako chalani hovoria,lebo sice ja viem, ze na Linuxe bezi najlepsie C a C++,Vista bude na 90 % shit a pod. ,ale proste oni DEBATUJU. A to cloveku, ktory sedi 8 hodin denne za pc, nejde. od toho je treba robit aj nieco ine ako sediet za pc,ale aj sa treba ucit,aby z nas neboli hlube roboty.

Mautinek   NOVÝ
3. 1. 2007

to je bohužel jedna věc která je nepříjemná na mládí stráveného u PC atd...ale nevěš hlavu, není snad problém občas zajít s přáteli do hospůdky, pokecat, časem se do toho dostaneš, uvidíš, držím palce ;-)

F_Lupus   NOVÝ
19. 2. 2007

presne tak. Naprosto souhlasim :-)
Moje osobni zkusennost:
Jsem zena, mam velmi obecnou stredni skolu s prumerne slozenou maturitou a opravdu strasnymi znamkami na zaverecnem vysvedceni, k pocitacum jsme ve skole sotva pricichli a moje sebevedomi bylo kolem dvaceti na nule nebo mozna pod nulou. Presto ted pracuju jako programator. Presvedcila jsem se ze nemam a ani v budoucnu nebudu mit problem praci najit. Uznavam ze za svou kratkou praxi (necely rok) nejsem a ani nemuzu byt expertem v oboru, presto uz jsem potkala lidi, ktere povazuju za horsi programatory a to predevsim proto ze nejsou schopni se ucit a prijimat nove postupy a nejsou zapaleni pro vec. To co umim jsem se naucila za cca rok a pul a je pravda ze toho neznam (zatim) moc, presto mi to k praci staci a postupovat dal bych nikde jinde nez zrovna v praci nemohla lip.
Neslo by to samozrejme bez touhy poznavat a ucit se. A to si prave myslim, ze ceska skola neumi naucit. To se musi kazdy naucit sam. Pro me osobne byla skola demotivujici (uznavam ze to zrejme bylo spatnym vyberem) presto si myslim, ze cely system skolstvi tak jak ted existuje je spatny. Zaky uci profesori kteri casto v praxi nikdy nepracovali, casto uci lide kteri sotva vystudovali. Skola zaky nepripravi pro praxi, nepodpori je tam kde to individuality potrebuji, malokdy nadchne pro vec...a to vsechno pro opravdove uplatneni kdekoli clovek potrebuje. Samozrejme se nic clovek nenauci uplne sam...tedy mozna nauci, ale trvalo by mu to zbytecne dlouho...Proto je potreba znalosti zkusenych odborniku predavat dal a to jde i jinak nez ve skole...na to je tu spousta odbornych knih a dost ochotnych lidi...ostatne prave to (predavani znalosti) skoly delaji spatne...at uz tak, ze vyucuji zastarale veci nebo tak, ze si trvaji na svych pravdach...Skoly casto misto, aby ucily premyslet, uci system nalej/vylej coz nechapu k cemu pri jakemkoli postupu v praxi je...

Pokud si myslite ze skola bude prinosem a jdete tam proto ze chcete si prodlouzit mladi, jdete do toho, pokud potrebuje penize a opravdu chcete programovat bezte pracovat co nejdriv. Cim driv zacnete tim driv budete mit praxi. A tim driv se naucite jak se to opravdu dela. Presvedcit zamestnavatele, ze se umite ucit i bez titulu neni zas takovy problem...ono ve skole vas ostatne moc nepripravi na to jak si uspesne najit praci...(tedy aspon me nepripravila a to jsme se tomu dokonce venovali nejaky ucebni cas...)

Jedine co ze skoly povazuju za prinos do praxe je paradoxne opisovani a tahaky...To opravdu budete potrebovat...tedy myslim tim ze to co opravdu kdykoliv vyuzijete je umet hledat informace, umet nalezene informace spravne prezentovat a umet je kvalitne uchovavat, aby se z nich dalo znovu cerpat, vedet kam si co clovek poznacil... :-) Dokonce i pri pohovoru se oceni, ze si vytahenete "tahak" a jste bezprostredni a zjevne pripraveni (samozrejme musite u toho pusobit sebevedome a spravne sve chovani komentovat).

Zaverem: skoly nejsou spatny (vetsinou ;-) ), ale necekejte od nich zadny zazraky...to kde budete at uz se skolou nebo bez ni zalezi jen na vas...slaba osobnost se diky skole sotva promeni v silnou a lajdak se ani v sebelepsi skole nepromeni v cloveka zodpovedneho...Presto kazdy si muze svou cestu zivotem vybrat...jen musi chtit, vazne.

da11niel_1   NOVÝ
1. 5. 2007

škola mmě (nezajíma ta naše) rád bych misto školy se učil na programujte.com :-)

Tokan   NOVÝ
1. 5. 2007

co ti v tom brání?

Anonymní uživatel   NOVÝ
7. 11. 2007

n00b píše:

O těch středních školách je to pravda..lepší jít na Purkyňku a flákat se = věnovat se svým zájmům nebo jít na Olo. a učit se kraviny a nemít čas na své věci :o

btw jak je to s tou Masárnou? Graf. Design a Bezpečnost asi nejdou moc dohromady :)
Ale je pravda, že jsem se ještě nazajímal jak je to s oborama etc..Jen vím, že člověk může dělat co chce pokud to zvládne ;)

taj ti he jkjas f eqf

da11niel_1   NOVÝ
9. 12. 2007

To Tokan: málo času :smile1:

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý